Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Předmět:Technologie Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Miroslava Konečná Anotace:Formou prezentace se žáci seznámí se Základním pánským střihem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Předmět:Technologie Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Miroslava Konečná Anotace:Formou prezentace se žáci seznámí se Základním pánským střihem."— Transkript prezentace:

1 Předmět:Technologie Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Miroslava Konečná Anotace:Formou prezentace se žáci seznámí se Základním pánským střihem. Prezentace je určena pro přímou výuku či opakování. Je využitelná v předmětu technologie oboru kadeřník. Klíčová slova: Přípravné práce, provedení střihu, závěrečné práce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Konečná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona:V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Sada: 9 Číslo materiálu:VY_52_INOVACE_TKD1 _30 Digitální u č ební pom ů cka

3 1. Přípravné práce 2. Provedení střihu  Kontrola střihu  Provedení zástřihu 3. Závěrečné práce

4  Zjištění přání a požadavků  Mytí vlasů (není nutné) – součástí je diagnóza  Příprava nářadí a pomůcek  Příprava klienta  Sčesání vlasů do požadovaného tvaru  Případné oddělení (sepnutí) jednotlivých partií

5 ZZačínáme stříhat nad čelem. PPomocí techniky stříhání přes prsty nabereme 1. pramen - šířka cca 1cm, který vyčešeme kolmo od hlavy a stanovíme požadovanou délku vlasů. DDalší pramen vlasů stříháme podle vodící linie předchozího pramene (musíme ji vidět). TTakto postupujeme směrem k temeni. DDále navážeme stejným způsobem spánkové, postranní i týlní partie (vertikální dělení – od ucha k uchu). SSoučástí tvorby střihu je kontrola (křížovým kontrolním střihem).

6 NNa krku a okolo uší provedeme výtrat technikou stříhání elektrickým strojkem (přes hřeben). ZZačínáme ve středu týlní partie a postupně navazujeme a postupujeme do stran, pak navážeme u uší. (kontrola pohledová). VVytvoříme plynulý přechod mezi stříháním strojkem a nůžkami přes prsty technikou stříhání přes hřeben. (kontrola kontr) VVlasy můžeme podle potřeby prostříhat např. proefilovat. PProvedeme zástřih případně zaholíme, upravíme obočí, vystříháme chloupky.

7 VVyčesání ostříhaných vlasů sčesání do tvaru OOčištění klienta (sundáme plášť, ometeme vlasy) ÚÚklid pracoviště (zameteme vlasy, uklidíme nářadí…) NNabídnutí dalších úkonů (melír, masáž…) SStyling s použitím vlasové kosmetiky PPoradit s péčí a úpravou doma

8 Polívka, L., Komendová, H., Pech, V., Valášek, J. Technologie I pro učební obor Kadeřník. 2. vydání. Informátorium, 1995. 144 s. ISBN 80-85427-66-4 Polívka, L., Komendová, H., Pech, V., Valášek, J. Technologie II pro učební obor Kadeřník. 2. vydání. Informátorium, 1995. 111 s. ISBN 80-85427-68-40 Hűlsken, M., Kortekamp, H., Wigglinghoff, B. Příručka pro kadeřnice. Europa – Sobotáles, 2005. 360 s. ISBN 80-86706-12-5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Konečná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Pou ž ité zdroje


Stáhnout ppt "Předmět:Technologie Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Miroslava Konečná Anotace:Formou prezentace se žáci seznámí se Základním pánským střihem."

Podobné prezentace


Reklamy Google