Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_113_PR4 Předmět: Přírodověda.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_113_PR4 Předmět: Přírodověda."— Transkript prezentace:

1 EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_113_PR4 Předmět: Přírodověda Ročník: 4. Téma: Živá příroda Název: Ekosystém les Autor: Lucie Kováčová Popis: Výukový materiál – doplňující informace k učebnici Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová.

2 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
Metodika: Prezentace slouží jako výukový materiál. Součástí prezentace je test. Děti mohou pracovat samostatně, ve dvojicích nebo ve skupinkách Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

3 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
EKOSYSTÉM LES Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

4 ROZDĚLENÍ LESŮ JEHLIČNATÉ SMÍŠENÉ LISTNATÉ

5 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
STROMY JEHLIČNATÉ LISTNATÉ DUB ZIMNÍ DUB LETNÍ BUK LESNÍ BŘÍZA BĚLOKORÁ JAVOR MLÉČ JÍROVEC MAĎAL TOPOL ČERNÝ LÍPA SRDČITÁ MODŘÍN OPADAVÝ BOROVICE LESNÍ SMRK ZTEPILÝ JEDLE BĚLOKORÁ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová.

6 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
BOROVICE LESNÍ SMRK ZTEPILÝ JEDLE BĚLOKORÁ MODŘÍN OPADAVÝ JAVOR MLÉČ DUB ZIMNÍ LÍPA SRDČITÁ BUK LESNÍ JÍROVEC MAĎAL TOPOL ČERNÝ BŘÍZA BĚLOKORÁ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

7 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
Jehličnaté stromy můžeme najít ve vyšších nadmořských výškách, především v horských oblastech. Smíšené lesy jsou u nás nejčastější Můžeme ale pozorovat i lesy pouze listnaté Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

8 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
Nejrozšířenější dřevina Kořeny se rozrůstají mělce Je stálezelený Lesy, kde převládají se nazývají - smrčiny Smrk ztepilý Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

9 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
Borovice lesní Je velmi odolná Kořeny rostou do hloubky a drží pevně v zemi Je stálezelený Lesy, kde převládají se nazývají - bory Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

10 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
Modřín opadavý Jediný jehličnatý strom, který opadává Roste na okrajích lesa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

11 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
Jedle bělokorá Stálezelený strom Velmi vzácná, protože je citlivá na znečištění ovzduší Lesy, kde převládá - jedliny Stálezelený jehličnatý strom Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

12 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
Urči správné názvy stromů Borovice lesní Modřín opadavý Jedle bělokorá Dub zimní Jírovec maďal Buk lesní Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

13 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
Odpověz na otázky: Stálezelený strom, mělce kořenící. Jeho šiška visí na větvích jako ozdoba. Lesům, kde převládá říkáme smrčina. Smrk ztepilý Jediný jehličnatý strom, kterému na podzim opadávají jehlice. Roste jednotlivě. Modřín opadavý Odolný, stálezelný strom. Může růsti na skále. Borovice lesní Citlivý na znečištění ovzduší, stálezelený a vzácný jehličnatý strom. Jedle bělokorá Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.

14 Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.
Citace: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Kováčová. Financované z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_113_PR4 Předmět: Přírodověda."

Podobné prezentace


Reklamy Google