STANOVISKO SKAV, o. s. K PROFESNÍMU STANDARDU KVALITY UČITELE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evaluace v mateřské škole
Advertisements

Revize RVP SKAV, KULATÝ STŮL KE VZDĚLÁVACÍ POLITICE Praha
Konference Asociace aktivních škol
KONFERENCE ASOCIACE ŘEDITELŮ GYMNÁZIÍ ČR - PŘEROV.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Hodnocení škol a školských zařízení
Pedagogické kompetence 6. října 2014 Caroline Kearney vedoucí manažerka projektů & analytička vzdělávání.
Asociace ředitelů gymnázií Přerov, 3.dubna 2012
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Kariérní systém učitelů
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Veřejná diskuse o standardu kvality profese učitele Váš hlas je důležitý, Váš hlas má vliv. Mgr. Vladimír Srb, MŠMT manažer pracovní skupiny.
ČŠI a vlastní hodnocení školy
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
Projektový záměr IPn Kariérní systém učitelů
Kvalifikovanost učitelů z pohledu politických stran a zřizovatelů.
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Role školního koordinátora EVVO
Projekt Podpora učitelů ve zvyšování kvality jejich práce „PUČ“
SETKÁNÍ S ŘEDITELI STŘEDOČESKÉHO KRAJE květen 2011
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Setkání děkanů technických fakult ČR Praha Stanovisko.
Problémy vymezení hledisek kvality v přípravě učitelů pozitivní přínos určení a uplatňování hledisek kvality závisí na splnění podmínek pro jejich užitečné.
Mgr. Michal Majer, KAPPA-HELP Přerov
Organizační struktura
QQT, s.r.o. Mgr. Ilona Čtvrtníková Telefon: Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb.
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
Kvalitní škola – kritéria a indikátory hodnocení
Zajišťování kvality ve věcném záměru zákona o vysokých školách Jiří Nantl ředitel odboru vysokých škol Telč,
Inovace pedagogických praxí na PdF MU: výzvy a očekávání
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
VZDĚLÁVACÍ POLITIKA.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Hodnocení kvality VŠ 15. seminář Podpora výuky a učení se na VŠ Jak podpořit kvalitní vysokoškolské.
Personální řízení Podpora řízení a rozvoje lidských zdrojů ve školství.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
 Zapojení všech zainteresovaných subjektů formou realizace setkání v rámci tzv. „kulatých stolů“  „Kulatý stůl“ v oblasti vzdělávání se uskutečnil 25.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
STANDARDIZACE PROFESNÍCH ČINNOSTÍ UČITELE Projekt MŠMT ČR pro rok 2008.
Podpora profesního rozvoje učitelů Programové prohlášení vlády Vláda bude prosazovat následující priority rozvoje ČR: Rozvoj kvalitních a všeobecně dostupných.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
MŠMT červen Základní údaje o projektu Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Prioritní osy 4a Systémový rámec celoživotního.
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Implementace kariérního systému - IMKA
IMKA Cílem projektu IMKA Je komplexně připravit, ověřit a implementovat metody, opatření a nástroje, které zajistí úspěšné zavedení a přijetí kariérního.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
kulatý stůl 19. července 2011, C081, od hod
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Seminář z cyklu „Hodnocení kvality VŠ“
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Sociální práce TEĎ a TADY II
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Organizační struktura
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Podpora začínajících učitelů ze strany ředitele školy Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) reg. číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_052/
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Transkript prezentace:

STANOVISKO SKAV, o. s. K PROFESNÍMU STANDARDU KVALITY UČITELE

Kdo jsme dobrovolné seskupení pedagogických asociací, programů a občanských sdružení 1999 – 2003 – neformální aktivita zpočátku šesti organizací 2003 – dosud – občanské sdružení (18 členských organizací, 2 čestné členky)

Naše cíle prosazování koncepčnosti a provázanosti rozhodnutí vzdělávací politiky; podpora vzdělávání orientovaného na komplexní rozvoj osobnosti dítěte; zprostředkování výměny informací mezi veřejnou správou, školami, neziskovým sektorem a veřejností.

Kulaté stoly veřejná diskusní setkání pořádaná ve spolupráci se SVP PedF UK místo, kde se konfrontují názory politiků, řídících pracovníků, odborníků z akademické sféry a rezortních ústavů a pedagogické i rodičovské veřejnosti

Smysl standardu jasně definuje roli, funkci a činnost učitele hodnotový rámec potřeby společnosti transformace vzdělávání  

K čemu má sloužit? k definování státní zakázky pro přípravné vzdělávání učitelů odborná i finanční podpora učitelů v jejich profesním rozvoji k účinnému vykonávání profese a k profesní sebereflexi ke koncipování účinného systému DVPP k pochopení smyslu a přijetí cílů transformace učiteli i veřejností

1. nutná podmínka smyslem standardu je podpora, nikoliv kontrola učitelé: k sebezlepšování a k hledání cílené podpory v něm ředitelé: pomůcka pro pedagogické vedení sboru vysoké školy připravující učitele: východisko pro formulování profilu absolventa poskytovatelé dalšího vzdělávání: zaměří se na dovednosti popsané ve standardu vedení resortu: vytvoří finanční a organizační podmínky pro využití standardu k profesnímu růstu učitelů

2. nutná podmínka Standard bude vyvinut s pomocí veřejné diskuse o něm, v níž bude brán vážně každý hlas.

3. nutná podmínka Standard bude vycházet z obecnějšího popisu nových rolí učitele a žáka, nového pojetí profese učitele ve změněných společenských podmínkách.

4. nutná podmínka Standard bude formulován co nejsrozumitelněji.

5. nutná podmínka Standard bude formulován na takových úrovních náročnosti, které jsou reálně dosažitelné.

6. nutná podmínka Standard nebude považován za hotový dokument, ale bude se pravidelně revidovat podle potřeb společnosti a profesních poznatků.

7. nutná podmínka Učitelé budou mít k dispozici potřebnou podporu na cestě k dosahování standardu. další vzdělávání individuální kolegiální podpora ve škole provázející učitele …

8. nutná podmínka V budoucnu se standard stane základem pro systém profesního růstu na několika úrovních. propojení s odměňováním podle kvality vykonávané práce zásadní navýšení platů učitelů a výdajů na školství obecně

9. nutná podmínka Tvorba a zavádění standardu bude v souladu s ostatními opatřeními vzdělávací politiky (např. systém DVPP, pravidla hodnocení ČŠI, výše normativu na ONIV, vzdělávání ředitelů škol).

PODPORA

Děkuji za pozornost! www.skav.cz Tel.:+ 420 774 446 637 E-mail: info@skav.cz