Autor: Mgr. Yvetta Kałužová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
Advertisements

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_07.
HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ VY_32_INOVACE_14_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná.
Anotace: Prezentace je určena pro žáky 9. ročníku, slouží k výkladu učiva Který druh bydlení je nejlepší a jeho výhody a nevýhody Období: září – prosinec.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_03.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada44 Anotace.
Charakteristika rybího masa
Netradiční zdroje elektrické energie
Fyzikální vlastnosti vlasu
Autor: Ing. Sikorová Renata
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Regulátory v automatizaci
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Elektronické zesilovače
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Právní úprava cestovního ruchu v ČR
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice ( Viètovy vzorce)
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Aritmetická posloupnost
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
Sušení vlasů – vliv teplého vzduchu na vlasy
Elektronické součástky a obvody
Základní pojmy v automatizační technice
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Základní formy prodeje
VY_32_INOVACE_ Snímače hladiny
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
VY_32_INOVACE_Salamonova_ Polevy - význam
Elektronické součástky a obvody
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Cesta k flexibilitě J.Skorkovský ESF MU
Třené, jádrové a smetanové výrobky
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Důlní elektrické přístroje
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Přenosové soustavy Autor: Pszczółka Tomáš VY_32_INOVACE_pszczolka_
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Bankovnictví Mgr. Yvetta Kałužová VY_INOVACE_Kaluzova_ Šek .
Parametrická rovnice přímky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Elektronické součástky a obvody
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Přípravky v tlakovém balení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Suroviny pro cukráře I. ročník VY_32_INOVACE_
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Vodová ondulace - pomůcky a prostředky
Logické funkce a obvody
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Logické funkce a obvody
Organizace práce na prodejně
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Transkript prezentace:

Autor: Mgr. Yvetta Kałužová Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_13-1-10 Liniová organizační struktura Autor: Mgr. Yvetta Kałužová . Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky

Anotace výuková prezentace – podpora vyučujícího určeno pro nástavbové studium obor Společné stravování

Liniová organizační struktura Hotelový provoz Liniová organizační struktura

Liniová organizační struktura při této organizační struktuře má pracovník pouze jednoho přímého nadřízeného všechny informace jsou předávány přímou cestou při nejasnostech se obrací zaměstnanec jen na svého přímého nadřízeného

Přednosti jasné uspořádání a jasné přiřazení úkolů průhlednost kompetencí přehledná forma organizace jednoznačná cesta pokynů, příkazů a informací rychlé prosazení všech rozhodnutí dobré možnosti kontroly

Nevýhody nedostatečná motivace zaměstnanců časově náročné a těžkopádné komunikační cesty systém není flexibilní přetížený vedoucí podniku hromadění problémů systém je narušen při absenci vedoucích sil v obou směrech je možný filtrovaný, nadsazený a právě proto zhoršený informační tok

Nevýhody systém klade vysoké nároky na vyšší stupeň odbornosti a na zodpovědnost vedoucích zaměstnanců

Použité zdroje SMETANA, František; KRÁTKÁ, Eva. Podnikání v hotelnictví a gastronomii -- Pro střední a vyšší hotelové školy. Praha: Fortuna, 2009, ISBN 978-80-7373-054-3. METZ, Reinhold. Restaurace a host. Praha: Europa Sobotáles, 2008, ISBN 978-80-86706-18-4.