Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.09_Slovo_a_věta Datum:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Žáci se naučí druhy vět, procvičí si učivo hravou formou Autor
Advertisements

Učíme se počítat Matematika, 1. ročník VY_32_INOVACE_398, 20.sada, M2
Nejprve si Přečtěte pozorně text
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Větné celky Věta Souvětí. Větné celky Věta Souvětí.
DRUHY VĚT Mgr. Michaela Benešová. DRUHY VĚT Mgr. Michaela Benešová.
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
TÉMA:VYJMENOVANÁ SLOVA PO M Vytvořila: Mgr
Čteme s porozuměním II. Pokyny: 1)Prohlédni si pořádně obrázek. 2)Pořádně si přečti čtyři věty. 3)Rozhodni, která z vět se nejlépe hodí k obrázku. 4)Klikni.
Čtení s porozuměním 1 Vytiskněte a rozstříhejte obrázky.
VYBER SPRÁVNOU VĚTU K DANÉMU OBRÁZKU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Gřundělová. Dostupné z Metodického portálu.
SLOVESA SE SLŮNĚTEM PRO DRUHÁČKY
PŘEDLOŽKY PŘED NÁMI S VČELKOU MIJOU
Logické úlohy z matematiky pro 2. ročník
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.29_Vánoce Datum: 2.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.19_Stavba_vety_oznamovaci_a_tazaci.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.23_Muj_domov Datum:
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_18_Slovní.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.14_Pohádka Datum: 12.
Název školy : ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL,OKRES CHEB autor: VAŇOUSOVÁ VĚRA Název materiálu: VY _32_INOVACE_ČESKÝ JAZYK PRO 2.ROČNÍK_08_procvičování druhů.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.07_Rodina Datum: 18.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Bc. Naďa Salačová ZŠ a MŠ Kamenná 404/4 Jablonec nad Nisou
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.03_Hygiena Datum:
SLOVESA SE SLŮNĚTEM PRO DRUHÁČKY
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.23_Slovo_a_slabika.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.14_Lidské_chování_a_vlastnosti.
Poznávej zlomky.
Pracovní listy HODINY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
RODINA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
PŘEDLOŽKY Z (ZE), S (SE) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z metodického portálu
Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ. 1. Bal
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.07_Procvičování_malých_tiskacích_písmen_ve_větách.
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová Název : VY_32_INOVACE_29CJ_5_PŘÍMŘEČ
SUDÁ A LICHÁ ČÍSLA Pojďte si se mnou procvičit, co jsou sudá a lichá čísla. Autorem materiálu a všech jeho částí, není - li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra.
Metodický list: Slovní druhy – 2. část
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Rozumíš mi 4 Nábytek Hádáme … 1. Co patří ke stolu.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.10_Volně_žijící_zvířata.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.11_Prace_s_literárním_textem.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.22_Abeceda Datum: 6.9.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.10_Orientace_v_textu.
AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_CJ_19
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
PŘEDLOŽKY Z (ZE), S (SE) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z metodického portálu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.17_Báseň Datum: 25.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.35_Skupiny_s_e Datum:
Grafické i matematické řešení příkladu na pohybující se tělesa proti sobě. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.22_Dopravni_prostredky.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.28_Zima Datum: 3.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.28_Souhlasky_mekke.
SLOVNÍ ÚLOHY PRO PRVŇÁČKY
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.34_Živá_a_neživá_příroda.
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
Metodický list: Slovní druhy 1. část
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.17_Bydliště Datum:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police n. M.,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.18_Léto Datum: 26.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.32_U_vody Datum: 4.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.04_Čtení_s_porozuměním.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.19_Rostliny_v_lete.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.20_druhy_vet_rozkazovaci_a_praci.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.08_Význam_slov Datum:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.31_Slovesa Datum: 10.
VY_32_INOVACE_ČJ.5.B Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Štěpánka Beranová Datum: Jazyk a jazyková komunikace, Český jazyk.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.26_Cas Datum: 12.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.27_Podzim Datum: 13.
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.09_Slovo_a_věta Datum: 28. 1. 2012 Ročník: první Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk Název: Slovo a věta Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/21.3489 Název projektu: UČÍME SE S RADOSTÍ Anotace: Výukový materiál je určen pro žáky prvního ročníku a slouží k procvičování slova a věty. Žáci určují počet slov ve větě a počet vět v textu. Vyhledávají hranice slov ve větě a oddělují od sebe jednotlivá slova. K příslušné otázce nacházejí vhodnou odpověď.

V S L O O A Ě A V T Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Balejová.

Spočítej slova ve větách. Počet slov napiš do rámečku. Zítra pojedeme na výlet do Prahy. Těšíme se na letní prázdniny. Babička a dědeček k nám přijedou v pondělí. Nejraději cestuji vlakem. Eva zapomněla napsat úkol. Naše kočka Micka má plnou misku mléka.

Odděl od sebe jednotlivá slova ve větách svislou čarou. Ludvíkmámodrékalhoty. Lenkanesetěžkoutašku. Babičkapletečervenoučepici. Maminkaatatínekjdouspoludokina. Nastoleležísešitapastelky. Janasivečerrádavposteličte.

Najdi a podtrhni ve větě slovo, které je na obrázku. Vítek dostal k narozeninám pastelky. Míč vyletěl vysoko přes branku. Moje zimní bunda visí ve skříni. Ve váze příjemně voněly květiny. Krásný motýl si sedl Haně na ruku. V pokoji na stole je lampa a rádio.

Přečti si pozorně věty a potom odpověz na otázky doplněním správného čísla. Honzík jede sám vlakem k babičce do Berouna. Na nádraží ho vyprovodila maminka. Honzík jí vesele mává z vlaku. Cestu dobře zná. Celou dobu se dívá z okna. V Berouně již na něho čeká babička. Kolik vět jsi přečetl? Kolik slov má druhá věta? Kolikátá věta má nejmenší počet slov? Kolik slov to je? Kolikátá věta má největší počet slov? Kolik slov to je?

Věty mohou také končit otazníkem nebo vykřičníkem. Přečti věty se správnou intonací. Spoj čarou věty, které k sobě patří. Kolik je jedna a jedna? Nepůjdu, jsem nemocný! Půjdeš se mnou do kina? Neruš mě! Kde jsi našla tolik hub? To bys měl vědět! Kdy přestaneš číst? Mám jenom jednu babičku. Máš ještě prarodiče? Nejvíc jich bylo v lese za chatou. Proč je tu taková zima? Tak zavři okno!

Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit. 2013-01-28]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: kalhoty http://www.clker.com/clipart-blue-jeans.html školní taška http://www.clker.com/clipart-10376.html čepice http://www.clker.com/clipart-4230.html otec http://www.clker.com/clipart-daddy-standing-02.html maminka http://www.clker.com/clipart-13047.html pastelky http://www.clker.com/clipart-15918.html kniha http://www.clker.com/clipart-23561.html vlak http://www.clker.com/clipart-train.html dědeček http://www.clker.com/clipart-158466.html babička http://www.clker.com/clipart-granny.html usměvavé slunce http://www.clker.com/clipart-10030.html květiny http://www.clker.com/clipart-flowers-and-butterflie.html míč http://www.clker.com/clipart-4597.html bunda http://www.clker.com/clipart-green-jacket.html motýl http://www.clker.com/clipart-butterfly-with-lighting-effect.html lampa http://www.clker.com/clipart-photorealistic-red-lamp.html kluk http://www.clker.com/clipart-9338.html houba http://www.clker.com/clipart-10496.html okno http://www.clker.com/clipart-window-icon.html © Mgr. Pavla Balejová 2013