III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Česká republika a její státní symboly.
Advertisements

Státní symboly České republiky
VY_32_INOVACE_ZIK_III-2_17
Státní symboly České Republiky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
VY_32_INOVACE_02_SVP_065_Zrn
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
VY_32_INOVACE_51_08 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání
VY_32_INOVACE_ 01 - Státní symboly
Oslavy 96. výročí vzniku samostatného Československa.
Česká republika: Státosprávní uspořádání Hospodářský zeměpis
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Státní symboly České republiky
Úvodní přehled o Kanadě
Česká hymna a Státní symboly
STÁTNÍ SYMBOLY ČR Velký státní znak Malý státní znak Státní vlajka
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
ČLOVĚK JAKO OBČAN V DEMOKRATICKÉM STÁTĚ STÁTNÍ SYMBOLY
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření:
Státní symboly ČR 4. ročník
SYMBOLY PLZEŇSKÉHO KRAJE
Státní symboly České republiky
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Česká republika - státní symboly
Veřejná správa Ing. Jaroslava Syrovátková Státní symboly
 V Moravskoslezském kraji žije obyvatel.  Nejvíce obyvatel žije v okrese Ostrava -město ( ) a v okrese Karviná ( ), nejméně.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Bc. Michael RADIMERSKÝ Název materiálu: VY_32_INOVACE_3_8_ HISTORIE ČESKÝCH STÁTNÍCH SYMBOLŮ Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.4 Republika Rakousko Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Státní symboly ČR N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
Vlajka Jihomoravského kraje Čtvrcený list. Horní žerďové pole modré s moravskou orlicí. Dolní žerďové pole červené se žlutým vinným hroznem s listem.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: AZ kvíz – přírodní poměry ČR Číslo: EU DUM 6_17 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník AUTOR: Mgr. Veronika Černá NÁZEV: VY_32_INOVACE_20 TEMA: Zmrzlina – dělení desetinných čísel přirozeným.
Státní symboly Vlastivěda 5.ročník Zpracovala: Mgr.Dana Kučerová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
SEZNÁMIT ŽÁKY SE STÁTNÍMI SYMBOLY ČESKÉ REPUBLIKY VÝUKOVÝ MATERIÁL ANOTACE.
Anotace Žáci pomocí prezentace se seznamují se státními symboly. Učí se je pojmenovávat i popisovat. Aktivně odpovídají na otázky označené v prezentaci.
Geometrické tvary Matematika a její aplikace (matematika pro 1., 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
VY_32_INOVACE_17_Pohoří ČR
ČR – DEMOKRATICKÝ PRÁVNÍ STÁT
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Povrch ČR Číslo: EU DUM 6_07 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Jak se jmenuje tato část České republiky ?
Pomocné vědy historické
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Česká republika - státní symboly
Česká republika jako součást Evropy
Státní symboly VY_32_INOVACE_03-45 Ročník: 6. Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Státní symboly České republiky
ČESKÁ REPUBLIKA Základní přehled
VY_32_INOVACE_02_SVP_065_Zrn
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Česká republika - státní symboly
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Autor: Andrea Kolářová
Materiál slouží k výkladu učiva.
Státní symboly České republiky
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_15_Symboly Moravskoslezského kraje OP VK Peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0385 Základní škola Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace Doporučeno pro 4. a 5. ročník ZŠ Předmět: Vlastivěda Autor: Mgr. Šárka Hoňková

Symboly Moravskoslezského kraje

Znak Moravskoslezského kraje Popis čtvrcený štít: pole zlaté se slezskou orlicí - symbol historické slezské zemské příslušnosti větší části kraje pole modré s moravskou orlicí - symbol historické moravské zemské příslušnosti menší části kraje pole opět modré a je tvořeno znakem sídelního města Moravskoslezského kraje Ostravy - na zeleném trávníku stříbrný kůň v poskoku se zlatým sedlem a červenou pokrývkou provázený v horním levém rohu zlatou růží s červeným semeníkem a zelenými kališními lístky pole je půlené (znak Opavského knížectví a derivát znaku Těšínského knížectví): pravá půle stříbrno-červeně polcena, vlevo půl doleva obrácené zlaté orlice s červenou zbrojí Znak kraje byl schválen Zastupitelstvem Moravskoslezského kraje 28. března 2002 a oficiálně předán předsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR 9. ledna 2003.

vlajka Moravskoslezského kraje Popis čtvrcený list: v horním žerďovém žlutém poli slezská orlice v dolním žerďovém modrém poli na zeleném trávníku, širokém jednu osminu šířky pole, bílý kůň v poskoku se žlutým sedlem a červenou pokrývkou provázený za hlavou žlutou růží s červeným semeníkem a zelenými kališními lístky v horním vlajícím modrém poli moravská orlice dolní vlající pole tvoří tři svislé pruhy, bílý, červený a modrý, v poměru 1:1:2; k červenému pruhu přiléhá půl k vlajícímu okraji obrácené žluté orlice s červenou zbrojí Poměr šířky k délce listu je 2:3.

Logo Moravskoslezského kraje Základní prvky jednotného vizuálního stylu kraje jsou logo kraje, písmo, tvořící název "Moravskoslezský kraj", a barevnost. Popis Logo tvoří uzavřený elipsoidní tvar symbolizující kraj jako samostatnou entitu, symbol hory s TV vysílačem, který je společný pro Lysou horu i Praděd, nejvyšší vrcholy v kraji, a zvlněný pruh uprostřed, který má více významů - řeka, dálnice, cesta k prosperitě. Nedílnou součástí loga je i text, tvořící název "Moravskoslezský kraj".

Přiřaď k obrázku název Znak Moravskoslezského kraje

Přiřaď k obrázku název Vlajka Moravskoslezského kraje

Přiřaď k obrázku název Logo Moravskoslezského kraje

-. Symboly kraje [online]. [cit. 12. 4. 2012] -. Symboly kraje [online]. [cit. 12.4.2012]. Dostupný na WWW: <http://verejna-sprava.kr-moravskoslezsky.cz/symboly.html>.