Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Veřejné projednání květen 2006.
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
OP Vzdělávání pro Konkurenceschopnost (2007 – 2013)
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
ESF V ČR OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR září 2008.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
OP VK – aktuální stav a vývoj příprav na čerpání z ESF v programovém období Ing. Jana Hadravová Mgr. Simona Kašpárková ORR, Krajský úřad kraje.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Aktuální prioritní grantové možnosti Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Operační program.
Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, O čem to dnes bude? OP vzdělávání pro konkurenceschopnost OP výzkum a vývoj pro inovace OP přeshraniční.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
OP VVV. Aktuální stav OP VVV byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi zaslán programový.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA SŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  OP VK  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Šárka Hrabinová projektový manažer OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost  seminář pro pracovníky FAME, UTB ve Zlíně, dne 16. 1. 2008

Představení OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hlavní zdroj dotačních prostředků pro vzdělávací projekty na VVŠ. Navazuje na OP Rozvoj lidských zdrojů, financován převážně z Evropského sociálního fondu, alokace na OP VK cca 51 mld. Kč. OP VK je rozdělen na 4 prioritní osy: počáteční vzdělávání, terciární vzdělávání, výzkum a vývoj, další vzdělávání, celoživotní učení.

Struktura OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost GLOBÁLNÍ CÍL Rozvoj vzdělanostní společnosti za účelem posílení konkurenceschopnosti ČR prostřednictvím modernizace systémů počátečního, terciárního a dalšího vzdělávání, jejich propojení do komplexního systému celoživotního učení a zlepšení podmínek ve VaV. Specifický cíl 1 Rozvoj a zkvalitňování systému počátečního vzdělávání Specifický cíl 2 Inovace systému terciárního vzdělávání směrem k propojení s VaV činností Specifický cíl 3 Posílení adaptability a flexibility lidských zdrojů jako základního faktoru konkurenceschopnosti ekonomiky a udržitelného rozvoje ČR Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, VaV Specifický cíl 4 Vytvoření moderního, kvalitního a efektivního systému celoživotního učení Prioritní osa 3 Další vzdělávání Prioritní osa 4 Systémový rámec celoživotního učení

Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblasti podpory: Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblasti podpory: 2.1 Vyšší odborné vzdělávání, 2.2 Vysokoškolské vzdělávání, 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji, 2.4 Partnerství a sítě.

2.2 Vysokoškolské vzdělávání Inovace studijních programů, zapojení odborníků z praxe a zahraničí do inovovaných programů, podpora praxí a stáží studentů u budoucích zaměstnavatelů, podpora spolupráce VŠ se základními a středními školami, zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT, zvyšování jazykových kompetencí, zvyšování odborných kompetencí akademických pracovníků VŠ, podpora spolupráce se zahraničními vzdělávacími a vědeckými institucemi, atd.

2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Podpora vytváření kvalitních týmů výzkumu a vývoje a jejich dalšího rozvoje, příprava zapojení jedinců i týmů do mezinárodních sítí projektů, podpora mobility mezi výzkumnými institucemi a soukromým a veřejným sektorem, další vzdělávání pracovníků VaV, šíření výsledků VaV do praxe, transfer technologií, aktivity směřující k popularizaci VaV a jeho výsledků pro společnost, atd.

vznik a podpora kontaktních míst institucí 2.4 Partnerství a sítě Příprava lidských zdrojů pro vznik a fungování technologických platforem, technologických klastrů apod. pracovní a studijní pobyty studentů, pedagogů a vědeckých pracovníků v soukromém a veřejném sektoru, podpora spolupráce mezi institucemi terciárního vzdělávání, VaV pracovišti, podnikatelským a veřejným sektorem, podpora vzdělávacích aktivit vedoucích ke spolupráci jednotlivých sektorů, vznik a podpora kontaktních míst institucí terciárního vzdělávání a VaV institucí.

Specifika podpory OP VK Specifické cíle (co musí daný projekt přinést): inovace a zvýšení kvality studijních programů vysokých škol, zvýšení uplatnitelnosti absolventů vysokých škol na trhu práce, zvýšení atraktivity a zlepšení podmínek pro pracovníky ve VaV, popularizace VaV a jeho výsledků. Cílová skupina (pro koho je projekt realizován): studenti, pracovníci vysokých škol, vědečtí pracovníci, pracovníci firem a institucí působící ve vzdělávání a VaV. Maximální délka trvání projektu je 3 roky. (POZOR: příprava projektu není součástí realizace.) Projekt nesmí generovat zisk!

Partnerství v rámci projektu Na smluvním základě se žadatel a partner projektu podílejí na realizaci projektu. Charakteristika projektového partnerství: partneři jsou uvedeni v projektové žádosti, včetně jejich rolí v projektu, partner je právnická osoba splňující stejná kritéria oprávněnosti jako žadatel, žadatel je příjemcem dotace, žadatel i partner musí při realizaci projektu uskutečnit 51 % všech aktivit (resp. 51 % z celkového rozpočtu), vztah mezi žadatelem a partnerem je dále specifikován ve smlouvě uzavřené mezi těmito subjekty. Partnerství má velmi pozitivní vliv při hodnocení projektů!

Projektový cyklus „vzdělávacího“ projektu Příprava projektu, podání žádosti o dotaci k datu stanoveném výzvou (on-line Benefit + 1x v listinné podobě), hodnocení – v případě formálních nedostatků výzva k odstranění, rozhodnutí o přidělení dotace, podpis „Podmínek“ (stanoveno monitorovací období a získání zálohy), zahájení realizace k datu stanoveném v žádosti, samotná realizace projektu, monitoring projektu, žádosti o platbu, kontrola plnění podmínek, závěrečná monitorovací zpráva a oficiální ukončení projektu, udržitelnost projektu.

Časový rámec projektu Časový průběh podávání projektu: Výzva – očekávané datum únor roku 2008, otevření výzvy po dobu cca 6 týdnů – podání projektu, hodnocení projektů min. 3 měsíce (až 6 měsíců), reálné zahájení realizace projektu – říjen 2008. Časový průběh realizace projektu – např. výuka: první rok – příprava aktivit, studijních materiálů, případné korekce, druhý a třetí rok – plná realizace aktivit definovaných projektem, každé 3 měsíce od data podpisu „Podmínek“ monitorovací zpráva s žádostí o platbu.

Požadavky a podmínky přípravy a realizace projektu – „čeho se držet“ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, Prováděcí dokument k OP VK, výzva, Příručka pro žadatele, Příručka pro příjemce, metodiky způsobilých výdajů, metodiky pro monitoring projektů, metodiky pro publicitu projektů, strategické dokumenty.

Ústav projektových činností Děkuji za pozornost Ing. Šárka Hrabinová projektový manažer Ústav projektových činností UTB ve Zlíně Kontakt: 576 038 011 hrabinova@uni.utb.cz