Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_5M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický okruh,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název:VY_32_INOVACE_VDT_8B_11A Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:8. Tematický okruh,
Advertisements

Banket Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
PREZENTACE. INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE 2 Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Označení materiálu VY_32_INOVACE_14_02 Šablona III/2 Inovace a.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_MAR35 Název školy.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.1 Škola, třída Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_V_RESTAURACI_PREZENTA CE_11 Název školyStřední škola.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_9B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Kultura stolování. Vypracoval: Lukáš Karlík.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_6A_8B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:6. Tematický okruh,
Kód DUM :VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12 Škola: Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace Polenská 162 / 4, Dobronín Číslo projektu:
VY_32_INOVACE_EV_8A_12M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_05 Škola:
EU_62_B_sada 1_06_M_Příkaz k úhradě_Poliačíková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
EU_12_sada1_19_Inf_Excel_1_Šeb
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Tematický okruh, předmět: Matematika
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
VY_32_INOVACE_EV_8A_15M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
  Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_7M Škola: Využívání informačních a komunikačních technologií, etická výchova Téma:Úcta k sobě samému, sebeúcta Číslo projektu:
Ing.Lenka Bombera Piskačová
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření březen 2013
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Autor: Mgr. Jana Šulcová
VY_32_INOVACE_EV_8A_14M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
Autor: Mgr. Kateřina Nekvindová
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
VY_32_INOVACE_VVP_8A_7F Rozhodování - metody Název: Škola:
Autor: Kouglová Rita Název : VY_32_INOVACE 14C_13 Téma -Úraz a nemoc
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název: VY_32_INOVACE_F_9A_20H
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_07 Škola:
Výtvarné umění starověkého Egypta
Název: VY_32_INOVACE_VVP_9A_12F Škola:
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_3M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický okruh,
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Název: VY_32_INOVACE_VDT_6B_5A Škola:
Autor: Mgr. Jana Šulcová
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
SPOLEČENSKÉ CHOVÁNÍ U STOLU
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Informatika – Opakování základů ICT
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
(český jazyk pro 1. ročník)
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Transkript prezentace:

Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_5M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Jolana Lásková Ročník: 8. Tematický okruh, předmět: Využívání informačních a komunikačních technologií, etická výchova Téma: Stolování Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2336 Datum: 19. 03. 2013 Anotace: Žáci pracují ve dvojicích na úkolu – jaké jsou zásady správného představování. Jednotlivé druhy představování předvedou. Na závěr vypracují pracovní list se shrnutím poznatků. Otázky jsou promítány dataprojektorem na plátno.   Stolování

Správně prostřený stůl Prostírání Správné umístění stolního nádobí Umístění příborů, druhy příborů Umístění misek na salát, kompot Druhy sklenic a jejich umístění

Chování u stolu Správné sezení na židli Opírání loktů o stůl Sklánění hlavy k talířům Držení příborů Čtení při jídle Konverzace

Servírování Používání ubrousku/druhy Odebírání jídla z mísy Jaké množství si nabrat? Přídavky Některé druhy jídla – způsob jedení ( chléb, salát, těstoviny,vejce…) Co mohu jíst rukama?

Pozvání na oběd, večeři Způsob pozvání Rozsazení hostů Vhodné jídlo Co znamená v restauraci „MENU“ Jak se chovat v restauraci? Zásady správného stolování