Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Olga.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Olga."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga Koutná Název : VY_12_INOVACE_11_Čj_Velikonoční tradice a zvyky pracovní listy Téma: Velikonoční tradice a zvyky pracovní listy Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Datum tvorby:

2 Anotace a metodický pokyn
Materiál vhodný pro 5. třídu ZŠP. Využitelný pro práci s interaktivní tabulí. Žáci pracují na IT a zároveň před sebou mají pracovní listy a pro kontrolu prezentaci „Velikonoční zvyky a tradice prezentace“ v tištěné podobě. Žáci odpovídají na otázky a doplňují odpovědi do pracovních listů. Důraz je kladen na čtení s porozuměním a orientaci v textu.

3 Jaký popis patří ke kterému dni v týdnu dle velikonoční tradice
Jaký popis patří ke kterému dni v týdnu dle velikonoční tradice? Odpověz celou větou a slova spoj k sobě: Středa velikonoční Čtvrtek bílá Pátek zelený Sobota škaredá Pondělí velký

4 Vzpomeneš si na který den připadají následující zvyky
Vzpomeneš si na který den připadají následující zvyky? Odpověz celou větou. Který den jíme zelenou stravu? Který den pečeme, uklízíme, barvíme vejce?

5 Který den se nesmíme mračit?
Který den chodíme na pomlázku? Který den se omýváme v potoce či řece?

6 Použité zdroje Vlastní tvorba


Stáhnout ppt "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Olga."

Podobné prezentace


Reklamy Google