Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

  Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_7M Škola: Využívání informačních a komunikačních technologií, etická výchova Téma:Úcta k sobě samému, sebeúcta Číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "  Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_7M Škola: Využívání informačních a komunikačních technologií, etická výchova Téma:Úcta k sobě samému, sebeúcta Číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1   Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_7M Škola: Využívání informačních a komunikačních technologií, etická výchova Téma:Úcta k sobě samému, sebeúcta Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Datum: Anotace: Žáci pracují ve dvojicích na úkolu – jaké jsou zásady správného představování. Jednotlivé druhy představování předvedou. Na závěr vypracují pracovní list se shrnutím poznatků. Otázky jsou promítány dataprojektorem na plátno.

2 Úcta k sobě samému-sebeúcta
Dobře vypadat, být čistý, chodit v příjemném oblečení, nepáchnout. Oblečení by mělo odpovídat místu, času a situaci, rozlišení prostředí Oblečení by mělo odpovídat věku, vzhledu a osobnosti (sebekritičnost) Společenské oblečení ( kravata, motýlek, frak, žaket, punčocháče…)

3 Oblékání Na co dávat při oblékání pozor:
- tepláková souprava ve městě, v divadle, v kině! -vyčuhující ramínka od podprsenky -příliš těsné kalhoty (dívky i chlapci) -špinavé oblečení -oblečení potrhané, s dírami (ponožky!!)

4 Péče o vlasy Vlasy (historie úpravy vlasů, důležitost?)
-úprava vlasů, mytí, česání -lupy -hygienická opatření (vši) -vyholená lebka – příslušnost k určité komunitě?

5 Zuby a péče o ně Čištění zubů ( pasty, ústní vody, dentální hygiena)
Páchnoucí dech (některá jídla, kouření) Nemoci ústní dutiny (nejčastější nemocí na světě = zubní kaz!, afty, opary…)

6 Zásady správné hygieny
Denně se myj ( sprchuj se nebo použij žínku) Denně si měň spodní prádlo Denně si měň ponožky Používej deodorant Nenos oblečení páchnoucí potem, hospodským pachem – kouření… I tmavé oblečení se špiní, není to tolik vidět, ale je to cítit

7 Nevhodné zvuky Zívání Škytání
Smrkání ( rýma, kašel, kapesník látkový, papírový…) Kýchání Říhání Prdění – vypouštění větrů


Stáhnout ppt "  Název: VY_32_INOVACE_EV_8A_7M Škola: Využívání informačních a komunikačních technologií, etická výchova Téma:Úcta k sobě samému, sebeúcta Číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google