Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : leden.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : leden."— Transkript prezentace:

1 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : leden 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.4 Z6_ 16 Téma : Počasí Ročník : 6. Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.3068

2 Anotace: Prezentace pomůže vytvořit žákovi správnou představu o měření veličin v atmosféře, prvcích, které ovlivňují počasí a o jevech s katastrofickými důsledky pro lidskou společnost (např. hurikán, písečná bouře..), pracovní list je určen k opakování pojmů. Materiál byl určen pro práci s interaktivní tabulí a internetem. Pro vyplnění pracovního listu využívá funkce pera. Pracovní list však lze využít i v tištěné formě na papíře. Cílová skupina: 6.ročník a opakování v 9.ročníku.

3 Počasí

4 Počasí vs. podnebí Počasí aktuální stav Podnebí je dlouhodobý režim počasí

5 Meteorologické jevy: srážky teplota vzduchu sluneční záření směr a rychlost větru tlak vzduchu oblačnost

6 Oblačnost Typ: kupovitá slohovitá Množství: jasno skoro jasno polojasno oblačno zataženo

7 Vrtochy počasí bouře písečné bouře písečné bouře tornáda hurikány tajfuny

8 Hurikán

9 tornádo

10

11 Spoj dvojice: anemometrteploměrbarometrsrážkoměrtlakdéšťvítrzima

12 Ničivý vítr není: hurikán harmatán orkán tornádo

13 Bouře není: písečná větrná sluneční sněhová

14 V atmosféře se nevyskytuje: kyslík vodík dusík ozon

15 Ilustrace – www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : leden."

Podobné prezentace


Reklamy Google