Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Olga.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Olga."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga Koutná Název : VY_12_INOVACE_08_PřVl_poloha ČR v Evropě prezentace Téma: poloha ČR v Evropě prezentace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Datum tvorby:

2 Anotace a metodický pokyn
Poloha ČR v Evropě, opakování pro 5. třídu ZŠP. Využitelný pro práci s interaktivní tabulí. Žáci pracují na IT a zároveň před sebou mají prezentaci v tištěné podobě. Prezentaci si společně přečteme a žáci odpovídají na následné otázky. Důraz je kladen na čtení s porozuměním a orientaci v textu.

3 Přečti si článek Česká Republika se rozkládá ve středu Evropy.
Na severu sousedí s Polskem, na jihu s Rakouskem, na západě s Německem a na východě se Slovenskem. Hlavním městem ČR je Praha ležící ve středních Čechách.

4 Odpověz na následující otázky:
Kde leží Česká Republika? S kterými státy sousedí? Jak se jmenuje hlavní město České Republiky?

5 Použité zdroje - Vlastní tvorba


Stáhnout ppt "Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace 411 15 Třebívlice Autor: Olga."

Podobné prezentace


Reklamy Google