Marihuana Vypracoval: Ondřej Dohnal Obor: Technické lyceum Třída: 1L

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DROGY a ŠKOLA POZNÁVÁNÍ NEBEZPEČÍ.
Advertisements

Řekněme ne! Kouření!!!!.
ZÁVISLOST NA NIKOTINU, ODVYKÁNÍ
Radioterapie-využití v medicíně i aktuální protonové urychlovače
Marihuana.
Závislost, nebezpečná závislost.  - je stav, kdy někdo nebo něco je podmíněn nějakou okolností nebo situací  - kterou potřebuje (nebo si myslí že ji.
Nutričně toxikologická rizika kouření
Vyučující:Mgr. Ludvík Kašpar Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie Školní rok: 2012/13 Třída: 1.L Jméno: Jan DoleželDatum: Referát na téma:
Řekni NE marihuaně, řekni ano životu!!!
Návykové látky, závislosti
Spánek Vypracoval: Dominik Bobek Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Nikotinismus Tomáš Spurný 9.Třída.
Kou ř ení a plodnost Kouření snižuje pravděpodobnost otěhotnění, má totiž prokázaný vliv na zhoršenou kvalitu spermií u mužů! U.
Dýchací soustava II.
VÝŽIVA V PREVENCI NÁDOROVÝCH ONEMOCNĚNÍ
VODA.
STOP KUŘÁCI!!!. STOP KUŘÁCI!!! Kuřáci ve světě.
KOFEIN - Kofein je pravděpodobně nejrozšířenější stimulant na světě, který se užíváním ve větším množství stává drogou. Kofein je hořká, bílá krystalická.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Název Nebezpečí kouření
Konopné drogy.
DÝCHACÍ SOUSTAVA 5. ROČNÍK.
Znečistěný vzduch, půda a voda
Laicky se nazývá :tráva, ganja, hulení, zelí, skaňour
Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Hlasitost zvuku, hluk a ochrana před ním
Novinky ve vědě a technice Josef Froněk ( ).
VY_32_INOVACE_Luk_III_06 Drogy - účinky Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Zdravý životní styl v boji s návyky Střední škola zdravotnická a sociální Chrudim Grantový projekt CZ.1.07/1.1.03/ “Inovace jsou IN“
Návykové látky, závislosti. VY_32_INOVACE _25_NÁVYKOVÉ LÁTKY, ZÁVISLOSTI_PŘÍRODOPIS_HLAVOVÁ Anotace Výukový materiál prostřednictvím ICT napomáhá k inovaci.
Zvláštnosti ve vývoji člověka Vypracoval: Pavel Maděrka Obor: Technické lyceum Třída: 1.L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Chemie.
Návykové látky VY_32_INOVACE_14_36.
Vypracoval: Jan Žaroský Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Tepelné elektrárny Vypracoval: Jiří Herrgott Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_08 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Závislost na nikotinu, odvykání.
Srovnání kouření marihuany a tabáku Kouření tabáku i marihuany představuje významné zdravotní riziko.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice – Spořilov AUTOR: Věra Konířová NÁZEV: VY_52_INOVACE_PŘÍRODOPIS 6. – 9._34.CHUŤOVÉ, ČICHOVÉ A HMATOVÉ ÚSTROJÍ TÉMA: CHUŤOVÉ,
Vypracoval: Michal Horejš Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie
Vady oka Vypracoval: Jiří Čamek Obor: Technické lyceum Třída: 1.L
Létající ryby Vypracoval: Michal Brzobohatý
Věcné učení Žijeme zdravě, škodlivost drog, alkoholu, cigaret
Spánek Vypracoval: Michael Hajný Obor: Technické Lyceum
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_DROGY
Alergie Přecitlivělost
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Vliv nikotinu na zdraví člověka
ZÁKLADNÍ ZNAKY A DRUHY CITŮ
Psychotropní látka (Též Psychoaktivní droga, omamná látka, často nepřesně droga nebo návyková látka) 
Konopí Ze samičích květenství konopí setého se může stát buď marihuana, nebo hašiš. Obě látky jsou svou účinnou podstatou totožné, obsahují psychoaktivní.
Vypracoval: JAN HRUBAN
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Smrt Vypracoval: Jakub Polášek Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Vypracoval: Tomáš Lovčinský
Bolest Vypracoval: Jan Horák
Název: Rychlost chemické reakce
Vliv radiace na člověka
SMRT Vypracoval: Michael Brablec Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Leváctví Jan Machovský Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Globální oteplování Vypracoval: Adam Čada
Základní škola T. G. Masaryka Blatná, okr. Strakonice
Kouření Vypracoval: Jiří Hanousek Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Znečištění ovzduší Vypracoval: David Hampl
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Drogy – nebezpečí návykových látek
Transkript prezentace:

Marihuana Vypracoval: Ondřej Dohnal Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2017/18 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar, MBA Datum vypracování: 14.10. 2017

Co je marihuana? Marihuana je léčivá ale též psychotropní látka Slangově, zvláště pak jejími uživateli, bývá označována mnoha různými názvy jako např. tráva, ganja, skéro či skunk

Chemické složení Tetrahydrokanabiol (THC) hlavní psychoaktivní látka Kanbidiol (CBD) protizánětlivé, antiepileptické a uklidňující Kanabichromen (CBC) zesiluje účinky THC Kanabiol (CBN) zeslabuje účinky THC, je nežádoucí

Užívání(protizákonné) Joint je cigareta obsahující sušenou marihuanu s tabákem nebo bez tabáku, který funguje jako katalyzátor (pomáhá hoření; marihuana nedoutná). Název pochází ze skutečnosti, že cigareta je sdílena několika kuřáky mezi sebou. Bong je přenosná jednoduchá vodní dýmka. Při kouření je marihuana uložena v kotlíku a prochází přes vodní lázeň, takže se kouř ochladí a ve vodě zůstane podstatná část nečistot, takže je kouření méně škodlivé. Skleněnka, regionálně též sklo, je malá skleněná trubička s takzvaným kotlem (rozšíření na konci), kam se nacpe marihuana, která se zapálí a vdechuje. Skleněnka bývá většinou dlouhá jako cigareta, ale existuje i ve spoustě různých provedeních a barvách.

Účinky Účinky na lidskou psychiku se liší individuálně. Mohou se ale značně lišit i při různých příležitostech u jednoho určitého uživatele. Naprosto totiž závisí na aktuálním stavu konzumenta a okolí, které ho v danou chvíli obklopuje. Účinky v případě kouření se dostavují v řádech sekund či minut. Svého vrcholu dosahují přibližně po deseti minutách a trvají 1 - 4 hodiny (v závislosti na užitém množství). Nízké dávky vedou k navození klidu a vzrůstajícího pocitu dobré pohody, doprovázené jakýmsi stavem zasněného uvolňování, pocitem žízně a hladu. Změny ve smyslovém vnímání(zesílení smyslů), mohou být doprovázeny pronikavými změnami ve způsobu myšlení a jeho vyjadřování, často se dostavuje přeceňování časových úseků. Velmi se prohlubuje i prožitek z hudby. Při vyšších dávkách může nastoupit takzvaná „vysmátost“, kdy se uživatel směje všemu a sám vlastně neví proč. Někdy tyto záchvaty mohou trvat i desítky minut a nedají se zastavit. Typický je pocit zpomalení času, může se vyskytnout i zveličení prostoru. Po stavu euforie může nastat kdy člověk nemyslí vůbec na nic a jen kouká do prázdna nebo se mu chce spát. Uživatelé tento stav popisují jako velice příjemnou relaxaci, avšak chroničtí uživatelé jej nemusí vnímat.

Špatné účinky V některých případech, zvláště u začínajících kuřáků marihuany, se mohou projevit nepříjemné stavy a pocity jako například snížená citlivost končetin, zkreslení vidění a pocit že čas plyne několikanásobně pomaleji (kombinace všech tří dohromady navozuje pocit, že vaše tělo chodí samo od sebe, stále na jednom místě a několik minut). THC účinkuje tak, že zvyšuje šum neuronů a zabraňuje tak normální funkci mozku. U chronických uživatelů konopí bylo popsáno nadměrné zvracení. O tom, že se nejedná o vzácný problém, svědčí práce popisující 98 případů.

Rizika Návykovost Poškození dýchacího systému (rakovina, tuberkulóza) Prokazatelnost v organismu- V moči jde THC dokázat i po měsíci po použití, ve slinách a potu 24 hodin a ve vlasech až 90 dní Poškození mozkové tkáně při dlouhodobém používání

Čerpal jsem z https://cs.wikipedia.org/wiki/Marihuana https://www.google.com/search?safe=active&tbm=isch&source=hp&biw=1920&bih=925&q=marihuana&oq=marihuana&gs_l=img.3..0l10.1022.2591.0.3102.10.10.0.0.0.0.108.719.8j1.9.0....0...1.1.64.img..1.9.718.0...0.4m-S-H6hsZY#imgrc=D9thBxH34OSezM