AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_VV_17

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DĚTSKÝ DOMOV, ZŠ a SŠ Žatec. Moje škola Moje třída Naše škola je spojena z DĚTSKÝM DOMOVEM. Do naší školy převážně chodí děti z Dětského domova, ale i.
Advertisements

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Andrea Kunovjánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_TV_18.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_52_INOVACE_03_PRV_31.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_06 Magnetické.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Kašpárková NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘÍ_26.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.2.6 Báseň Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
9. Mateřská škola, Písek, Alšova Identifikační údaje o škole Právní subjekt:Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391.
VY_32_INOVACE_Roz_III_17 Práva a povinnosti členů rodiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.5 Opozita Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník Číslo.
ZÁKLADNÍ SKLADEBNÍ DVOJICE Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová PANDYSE CHOULÍRYBYPLAVOULIDÉTANČÍ.
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Poznáš pohádky? Vyprávěj svými slovy!
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
AUTOR: Mgr. Gabriela Hnátková NÁZEV: VY_52_INOVACE_03_PRV_4
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 12– SMARTART V PREZENTACI. Název školy:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_04_DÝCHACÍ SOUSTAVA
Dýňování aneb Čechova strašidelná stodola
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
AUTOR: Mgr. Andrea Kunovjánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_VV_03
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
AUTOR: Mgr. Marcela Maršálková NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_ČJ_07
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_34_Prázdninové plány
Ovoce našich zahrádek VY_32_INOVACE_04_03
Tématický celek : ROZMANITOST V PŘÍRODĚ II .
Čtení s porozuměním - básničky Vybírání vhodné ilustrace k textu.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace O PERNÍKOVÉ CHALOUPCE Název : VY_32_inovace_13 - ČJ – O perníkové.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Uhřice, okres Hodonín
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Léto v přírodě VY_32_INOVACE_18_03
Les v průběhu roku 2 Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
AUTOR: Kateřina Křížová
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_16 poměr stupňovací
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
AUTOR: Mgr. Hana Hrachovská NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_PŘÍ+VLA_12
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
AUTOR: Mgr. Jitka Plaširybová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_CJ_13
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Práva a povinnosti členů rodiny
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_35_ČJ4
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Podzim čaruje … VY_32_INOVACE_02_03
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Jazyk a jazyková komunikace
O Červené Karkulce Název : VY_32_inovace_10 - ČJ – O Červené Karkulce
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_07_M7_Hanak
Rok - Listopad VY_32_INOVACE_4A_11
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Základní škola Rosice, okres Chrudim
VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_VV_17 TÉMA: VV – 2.B – Barvy podzimu ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.1616

ANOTACE Prezentace je určena pro žáky 2. ročníku. Úkolem je namalovat podzimní strom nebo ztvárnit podzimní krajinu. Žák se pomocí prezentace seznámí se základními znaky i barvami podzimu. Naučí se používat podzimní barvy. Vše probíhalo hravou a zábavnou formou. Děti se zájmem poslouchaly motivační pohádku a na jejím základě pak začaly tvořit svá díla.

PODZIM Prezentace je zaměřená na rozvoj představivosti, fantazie. Potřeby: křídy, vodové barvy, voskovky. Postup: Poslechněte si pohádku o podzimu. Potom si namalujte nebo nakreslete tvar stromu nebo více stromů. Využijte své fantazie v podzimních barvách.

POHÁDKA Barvy podzimu V hlubokém lese, stála malá chaloupka. Bydlela v ní víla Lesnička. Ta měla moc ráda děti. Když šla lesem nějaká holčička nebo chlapeček, víla potichoučku otevřela dveře od chaloupky, aby se podívala, kolik je venku dětí. Holky a kluci běhali po lese a házeli po sobě červené, žluté a oranžové listí. Chvilku na ně dívala, až ji děti uviděly. Lesnička byla tak krásná, že na ní mohly oči nechat, a tak se k ní rozběhly. Lesnička všechny slušně pozdravila a pozvala je k sobě domů. A protože byla zrovna neděle a víla napekla buchty, pozvala všechny děti ke stolu.

Uvařila čaj na zahřátí a pobídla je, aby ochutnaly její dobrotu Uvařila čaj na zahřátí a pobídla je, aby ochutnaly její dobrotu. A jak tak děti jedly, víla jim vyprávěla o vílím životě. Dětem se Lesniččino vyprávění moc líbilo a tak, když dojedly buchty a dopily čaj, poděkovaly víle a slíbily, že zase přijdou na návštěvu. Potom se s dětmi rozloučila a už se moc těšila na další shledání. Druhý den ráno vstala a šla se podívat na svoji zahrádku na konci lesa, která byla plná rozkvetlých kytek. Cestičky k ní byly poseté barevným listím. Lesnička si sedla do listí a dívala se do dálky na podzimní krajinu. Když se už začalo stmívat, koukla se na podzimní šedomodrou oblohu, na zbarvené stromy, rozloučila se se zahrádkou a šla domů. Doma pak rozsvítila lampičku, sedla si ke stolu a začala přemýšlet, co bude dělat zítra. Přemýšlela tak dlouho, až to konečně vymyslela.

Zítra bude podzimní slavnost Zítra bude podzimní slavnost. Svolala všechny víly, pozvala děti a začal den plný radovánek a veselí. Přijeli muzikanti, kejklíři a vůbec všichni lidé i pohádkové bytosti, aby společně oslavili krásu podzimu. Tancovali a zpívali až do rána. Oslava se jim tak líbila, že přišli domů a začali malovat všechno, co včera prožili. Od té doby každý rok slaví svátek – Barvy podzimu.

NÁMĚTY Podzimní stromy

Podzimní příroda

CITACE Text: vlastní autorské dílo Ilustrace: použité zdroje Christine Matthews. [cit. 2011-11-17]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Scarlet_Oak_in_Oakwood_Park,_N14_-_geograph.org.uk_-_307007.jpg Mike Shinners. [cit. 2011-11-17]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Autumn_Colours_-_geograph.org.uk_-_302966.jpg Chris 73 . [cit. 2011-11-17]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Urakuen_tea_garden_03.jpg Martin Heiß. [cit. 2011-11-17]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Herbst.jpg