Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE"— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONA ČÍSLO: III/2 NÁZEV: INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PŘEDMĚT: Český jazyk ROČNÍK: čtvrtý TÉMA: Vyjmenovaná slova po L AUTOR: Mgr. Kočířová Táňa DATUM VYTVOŘENÍ: VY_32_INOVACE_15 _TK

2 Zkušenosti z pilotování
Anotace Cílem je vysvětlení a připomenutí vyjmenovaných slov po L. Součástí prezentace je doplňovací cvičení s podtržením slova, které do řady nepatří. Doplňovací cvičení možno použít jako autodiktát. Pracovní list je určen k doplňování a vykreslování podle barev. Zkušenosti z pilotování Žáci pracovali se zaujetím. Připomněli si vyjmenovaná slova po L . Ve dvojicích měli za úkol vyřešit řady slov. Individuální úkol – vybarvení panenky –pracovní list řešili bez problémů. Na interaktivní tabuli společně doplňovali cvičení. Škála využití pracovních listů je široká.

3 Vyjmenovaná slova po L Slyšet Mlýn Blýskat se Polykat Plynout

4 Plýtvat (vyhodit jídlo, nešetřit)
Lýko Lýtko Lyže vzlykat

5 Lysý Plyš Pelyněk (hořká bylina)

6 Najděte slova, které sem nepatří
Ml-n, ml-nářka, ml-t, ml-nek, ml-nské Sl-šel, nesl-šně, nedosl-chavá, sl-na Pl-n, pl-nout, pl-seň, upl-nulý, svítipl-n L-že, l-žnice, l-žařka, l-ná, zal-žovat si L-sina, l-ska, l-ška, l-sý, L-sá hora Pol-kání, vzl-kot, l-pový, pol-kač mečů

7 Doplň do textu i,í/y,ý Všechno se tu bl-ská novotou. Pepík sjíždí kopec na nových l-žích. Bl-zko Hulína je malá obora. V lese jsme našli nal-čenou past . Kolem ml-na tiše pl-ne malý potůček. Letos se na zahradách přemnožili sl-máci. Stará paní nesl-šela přilíždějící auto. Ze starého pl-šového kožíšku mi maminka ušila hračku. Bab-čka ochutnala pel-ňkový čaj.

8 Doplň i,í/y,ý i,í – červená y,ý - růžová

9 ŘESENÍ Slova, která sem nepatří:
Mlít, slina, plíseň, líná, liška, lipový. Všechno se tu blýská novotou. Pepík sjíždí kopec na nových lyžích. Blízko Hulína je malá obora. V lese jsme našli nalíčenou past. Kolem mlýna tiše plyne malý potůček. Letos se na zahradách přemnožili slimáci. Stará paní neslyšela přijíždějící auto. Ze starého kožíšku mi maminka ušila hračku. Babička ochutnala pelyňkový čaj.

10 ZDROJE: Ilustrace: Vlastní tvorba


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE"

Podobné prezentace


Reklamy Google