Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření"— Transkript prezentace:

1 Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
leden 2012 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura ( DUM 11 ) Jazyková výchova Téma – název učebního materiálu Vyjmenovaná slova po L Anotace Vybrat vyjmenovaná slova z nabídky slov. Vyznačit správný pravopis slova. Přiřazování slov do věty. Doplňování i, í / y, ý.

2 Vyber vyjmenovaná slova po L
pelyněk zablýsknout se lýkovec plynout lysinka zalykat se plyšový plýtvat lýtkový lyže lýko polykat vzlykot blýskat se slyšet slyšitelný vzlykat lyžařský lysý pelyňkový mlynář plynárna plyš neplýtvat mlýn lýtko

3 Vyznač správný pravopis slova.
Líný/lýný Libor/Lybor vylyl/vylil vodu. Uklidíme/uklydíme z ulyce/ulice spadlé listí/lystí. Líbila/lýbila se mi plišová/plyšová liška/lyška. Pod kůrou lýpy/lípy najdeš lýko/líko. Lýda/Lída zlomila lyži/liži a poranila lítko/lýtko. Naše kočka Micka lýže/líže mlíčko/mlýčko. Neoplýval/neoplíval velkou trpělivostí/trpělyvostí. Nad blízkou/blýzkou vesnicí se blískalo/blýskalo.

4 Vyber správné slovo do věty:
Ta vesnice je Nad horami se Ve vesnici je starý Obilí se musí je vodní pták. Na mezi rostl keř zvaný Na hory mám nové Kočka mlíčko. Na chodník se nesmí S jídlem se nemá Tato hora je Dítě se k matce. lyže blýská líže mlít Lyska blízká plivat plýtvat lísá mlýn líska lysá

5 Doplň i, í / y, ý a zdůvodni. Před bouřkou se bl__ská. Je třeba uml__t kávu. Ml__nář celý den pracoval ve ml__nici. Bl__zko břehu byla kachna l__ska. Je tě špatně sl__šet. Nemusíš toho l__tovat. Dívka má hezký obl__čej. L__duška ztratila kl__če. V lednu bude l__žařský výcvik. L__bor si obl__bil pl__šovou l__šku. Věra si poranila l__tko. Kočka se l__sá k babičce. Zde roste keř zvaný l__ska. Pol__kej pomalu.

6 Vyjmenovaná slova hrou, pracovní sešit pro 3. ročník
Odkazy Vyjmenovaná slova hrou, pracovní sešit pro 3. ročník Nová škola, s. r. o. 2010


Stáhnout ppt "Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření"

Podobné prezentace


Reklamy Google