Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_34_Prázdninové plány

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_34_Prázdninové plány"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_34_Prázdninové plány Téma: Prázdninové plány Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace Materiál je určený pro žáky 2. ročníku, pro výuku prvouky.
Prezentace na interaktivní tabuli. Možno využít i tištěnou podobu jako pracovní list a pracovat zároveň s tabulí nebo zadat jako samostatnou práci. Pomůcky: interaktivní pero, fixy na interaktivní tabuli, mapa Inovace: Interaktivní způsob učení. Metodické pokyny: Pozorně čti, po přečtení doplň chybějící slovo do věty, Po splnění úkolu si žáci předají informace, kam pojedou o prázdninách, na mapě najdou Lipno i Šumavu.

3 Přečteme si krátké vypravování o plánech na prázdniny.
Toto vypravování je rozdělené do dvou částí. V každé části je šest vět, tyto věty si pozorně přečti. Na další stránce jsou ty samé věty, ale vždy je v nich vynechané nějaké slovo. Tvým úkolem je doplnit chybějící slovo, prověříš si tak čtenářskou pozornost a paměť.

4 Plány na prázdniny Je léto, za několik dnů začnou prázdniny.
Krásné dva měsíce – červenec a srpen. Všichni se na ně opravdu těšíme. S rodiči pojedeme na dovolenou na Lipno, je to přehrada na Šumavě. Budeme ubytovaní v chatkách. Těším se, že se naučím opravdu dobře plavat. Pozorně čti.

5 Plány na prázdniny Je léto, za několik ________ začnou prázdniny.
Krásné dva __________ – červenec a srpen. ____________ se na ně opravdu těšíme. S _______ pojedeme na dovolenou na ________, je to přehrada na Šumavě. Budeme ubytovaní v __________. Těším se, že se ________ opravdu dobře plavat. Žáci doplní chybějící slova.

6 Plány na prázdniny Potom pojedu i se sestrou k babičce a dědovi.
Tam budeme pomáhat, mají totiž králíky a slepice. Babička suší seno, to se musí obracet a my jí pomůžeme. Také půjdeme do lesa na borůvky, než se nasbírají, tak to dlouho trvá a bolí u toho záda. Babička nám z nich uvaří výtečné plněné knedlíky. Máme také slíbený výlet do Mariánské Týnice a do Kralovic. Pozorně čti.

7 Plány na prázdniny Potom pojedu i se ________ k babičce a dědovi.
Tam budeme pomáhat, mají totiž _______ a slepice. Babička suší seno, to se musí __________ a my jí pomůžeme. Také půjdeme do lesa na borůvky, než se nasbírají, tak to ________ trvá a bolí u toho záda. Babička nám z nich uvaří _______ plněné knedlíky. Máme také slíbený _________ do Mariánské Týnice a do Kralovic. Žáci doplní chybějící slova.

8 Zdroje


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_34_Prázdninové plány"

Podobné prezentace


Reklamy Google