Operační programy 2007 – 2013 pro podnikatele

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Setkání se starosty měst a obcí MSK, Využití strukturálních fondů v Moravskoslezském kraji v roce 2009 Zpracovala: Ing. Silvie Szwedová útvar.
Advertisements

PROJEKT „ AGENT“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8.listopadu 2006.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Plzeň Integrovaný operační program Název materiálu2 Co je to IOP? Tematický operační program financovaný z ERDF pro období 2007-
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Výroční konference OP VK Dorint Hotel Don Giovanni, Vinohradská 157a,
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Pavla Pekařová 3. ÚfŘP Ekonomická fakulta Jihočeská Univerzita v Českých Budějovicích.
Čerpání prostředků z fondů EU na území Jihočeského kraje Ing. Petr Maroš vedoucí Odboru evropských záležitostí.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Jak přistupovat k inovačním možnostem s dotacemi Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství Mob:
Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Firemní inovační politika Seminář 2 Ing. Jiří Polách.
Dotační příležitosti obcí AUTOR: Bc. Zdeněk Tarant.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
SROVNÁNÍ PROGRAMOVÝCH OBDOBÍ A
T I S K O V Á K O N F E R E N C E K O N F E R E N C E
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Dokument KAP MSK - obsah
Podpora dopravní infrastruktury z fondů EU
Operační programy Životní prostředí a Doprava
Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií ŽP 100 mil. Kč na vozidla s alternativním pohonem pro obce a kraje + Memorandum o spolupráci Mgr.
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Místní rozpočtové jednotky
Členská schůze MAS Nepomuk,
Aktuální témata v oblasti Evropských strukturálních a investičních fondů JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program životní prostředí (OPŽP)
Inovační potenciál České republiky
Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
hejtman Pardubického kraje
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007–2013)
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
Chytrá řešení od společnosti E.ON
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
OP přeshraniční spolupráce ČR – Rakousko
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Postup přípravy ROP Martin Černý.
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Úvodní informace o Fondu malých projektů
IX. Konference Finance pro města a obce
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Operační programy 2007 – 2013 pro podnikatele Ing. Martina Štveráková České Budějovice 19.9.2007 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Modul: Operační programy 2007 – 2013 pro podnikatele Realizace v rámci projektu: Vývoj nových modulů dalšího profesního vzdělávání regionálních manažerů Žadatel: Místní akční skupina Hlubocko - Lišovsko o.p.s. Operační program: Operační program Rozvoj lidských zdrojů Grantové schéma: Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání E-learning: www.mashl.cz (přístup do kurzu) http://82.208.50.250/index.html Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Operační programy 2007 – 2013 pro podnikatele Vhodný program pro podnikatele Poznámka Cíl konvergence Integrovaný operační program (ERDF) ano částečně OP Podnikání a inovace (ERDF) plně OP Životní prostředí (ERDF, FS) OP Doprava (ERDF, FS) výjimečně OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (ESF) OP Výzkum a vývoj pro inovace (ERDF) OP Lidské zdroje a zaměstnanost (ESF) OP Technická pomoc (ERDF) ne Regionální operační programy (ERDF) – 7x ROP Cíl Regionální konkurenceschopnost a zaměstnanost (Praha) OP Praha Adaptabilita (ESF) OP Praha Konkurenceschopnost (ERDF) Cíl Evropská územní spolupráce OP Přeshraniční spolupráce (ERDF) – 5x OP OP Nadnárodní + Mezinárodní spolupráce (ERDF) Operační programy 2007 – 2013 pro podnikatele Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Integrovaný operační program (IOP) V rámci Integrovaného OP jsou vhodnými žadateli: převážně organizační složky státu a jimi zřizované organizace, kraje a jimi zřizované organizace, obce a jimi zřizované organizace a další subjekty dle zaměření jednotlivých oblastí podpory IOP včetně podnikatelů ve vybraných oblastech podpory. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Integrovaný operační program (IOP) Prioritní osa 3 – Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb Oblast podpory 3.1 – Služby v oblasti sociální integrace Oblast podpory 3.2 – Služby v oblasti veřejného zdraví Prioritní osa 5 – Národní podpora územního rozvoje Oblast podpory 5.2 – Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Operační programy Podnikání a inovace (OPPI) návaznost na Operační program Průmysl a podnikání celé území ČR s výjimkou hlavního města Prahy Celková alokace: 100 mld. Kč (tj. zhruba 14,3 mld. Kč ročně) tj. 11,75 % z celkové sumy ze SF EU pro ČR Řídicí orgán a zprostředkující subjekty: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR CzechInvest, Czechtrade, ČEA, ČMZRB Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Prioritní osa Oblast podpory Program 1. Vznik firem 1.1 Podpora začínajícím podnikatelům START 1.2 Využití nových finančních nástrojů JEREMIE 2. Rozvoj firem 2.1 Bankovní nástroje podpory MSP PROGRES ZÁRUKA 2.2 Podpora nových výrobních technologií a ICT v podnicích ROZVOJ Rozvoj strategických a ICT služeb ICT v podnicích 3. Efektivní energie 3.1 Úspory energie a obnovitelné zdroje EKO-ENERGIE 4. Inovace 4.1 Zvyšování inov. výkonnosti podniků INOVACE 4.2 Kapacita pro prům. výzkum a vývoj POTENCIÁL 5. Prostředí pro podnikání a inovace 5.1 Platformy spolupráce SPOLUPRÁCE PROSPERITA 5.2 Infrastruktura pro RLZ ŠKOLICÍ STŘEDISKA 5.3 Infrastruktura pro podnikání NEMOVITOSTI 6. Služby pro rozvoj podnikání 6.1 Podpora poradenských služeb PORADENSTVÍ 6.2 Podpora marketingových služeb MARKETING

Operační programy Podnikání a inovace (OPPI) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

OPPI – Maximální intenzita veřejné podpory Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

OPPI - Implementace Novinky: Vyhlašování programů OPPI ve vlnách Systém časově omezených výzev Podávání prostřednictvím aplikace eAccount www.czechinvest.cz/eaccount Dvoustupňové podávání žádosti Registrační a Plná žádost Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Operační program Životní prostředí (OPŽP) V rámci Operačního programu Životní prostředí jsou vhodnými žadateli: obce, kraje, státní organizace a podniky, příspěvkové organizace a organizační složky obcí, krajů a státu, nestátní neziskové organizace, fyzické osoby, podnikatelé, společenství vlastníku jednotek, veřejné výzkumné instituce a další. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Operační program Životní prostředí (OPŽP) Oblast podpory 1.1. – Snížení znečištění vod Podoblast 1.1.2. - Snížení znečištění z průmyslových zdrojů Oblast podpory 2.1. – Zlepšení kvality ovzduší Podoblast 2.1.1 - Snížení imisní zátěže ze zdrojů v bytových a rodinných domech Podoblast 2.1.2 - Snížení příspěvku k imisní zátěži obyvatel omezením emisí z energetických systémů včetně CZT Oblast podpory 4.1. – Zkvalitnění nakládání s odpady Oblast podpory 4.2. – Odstraňování starých ekologických zátěží Oblast podpory 5.1. – Omezování průmyslového znečištění Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Operační program Doprava (OPD) V rámci Operačního programu Doprava jsou vhodnými žadateli: vlastníci a správci dotčené infrastruktury, vlastníci drážních vozidel a provozovatelé drážní dopravy, vlastníci překládacích mechanismů u multimodální dopravy a další. Mezi těmito žadateli mohou být teoreticky v některých případech rovněž podnikatelé splňující výše uvedené požadavky, ale převážně se bude jednat o jiné typy žadatele – samospráva, organizace zřizované státem apod. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Operační program Doprava (OPD) Prioritní osa 1 – Modernizace železniční sítě TEN-T Prioritní osa 2 – Výstavba a modernizace dálniční a siln.sítě TEN-T Prioritní osa 3 - Modernizace železniční sítě mimo síť TEN-T Prioritní osa 4 – Modernizace silnic I. třídy mimo TEN-T Prioritní osa 5 – Modernizace a rozvoj pražského metra a systémů řízení silniční dopravy v hl. m. Praze Prioritní osa 6 – Podpora multimodální nákladní přepravy a rozvoj vnitrozemské vodní dopravy Prioritní osa 7 – Technická pomoc Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VpK) V rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost jsou vhodnými žadateli: školy a školská zařízení, organizace působící ve vzdělávání a kariérovém poradenství, instituce vědy a výzkumu, ústřední orgány státní správy a jimi řízené organizace, obce, kraje, zdravotnická zařízení, nestátní neziskové organizace, profesní organizace, zaměstnavatelé, občané s trvalým pobytem v ČR a další. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VpK) Prioritní osa 1 - Počáteční vzdělávání Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání Oblast podpory 1.2 – Rovné příležitosti dětí, žáků, včetně žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Oblast podpory 1.3 – Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Prioritní osa 2 - Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast podpory 2.5 – Partnerství a sítě Prioritní osa 3 - Další vzdělávání Oblast podpory 3.3 – Podpora nabídky dalšího vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Operační program Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI) V rámci OP Výzkum a vývoj pro inovace jsou vhodnými žadateli: veřejné vysoké školy, státní vysoké školy, soukromé vysoké školy, veřejné výzkumné instituce, resortní výzkumné ústavy, neziskové instituce, jimi vytvořené právnické osoby, Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest a další. V rámci tohoto operačního programu můžeme vytipovat pouze typ podnikatele – soukromá vysoká škola Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Operační program Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI) Prioritní osa 1 Oblast podpory 1.1 – Rozvoj sítě výzkumných pracovišť v regionech s rozvojovým potenciálem Oblast podpory 1.3 – Rozvoj kapacit cíleného výzkumu a vývoje v regionech Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.1 – Rozvoj kapacit technického výzkumu v regionech Oblast podpory 2.2 – Ochrana duševního vlastnictví na univerzitách a výzkumných institucích Prioritní osa 3 Oblast podpory 3.1 – Rozvoj kapacit vysokých škol v terciárním vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ) V rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost jsou vhodnými žadateli: poskytovatelé sociálních služeb, vzdělávací a poradenské organizace, zaměstnavatelé, orgány státní správy, kraje, obce, svazky obcí a jejich asociace, orgány služeb zaměstnanosti a další. Prioritní osa 1 – Adaptabilita Prioritní osa 2 - Aktivní politiky trhu práce Prioritní osa 3 - Sociální integrace a rovné příležitosti Prioritní osa 5 – Mezinárodní spolupráce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Regionální operační program NUTS II Jihozápad (ROP JZ) V rámci ROP NUTS II Jihozápad jsou podnikatelé vhodnými žadateli v následujících oblastech podpory: ObP 1.2 – Rozvoj infrastruktury pro veřejnou dopravu, ObP 1.3 – Modernizace vozového parku veřejné dopravy, (provozovatelé dráhy nebo drážní dopravy podle zákona č. 266/1994 Sb., o drahách a dopravci ve veřejné linkové dopravě podle zákona č. 111/ 1994 Sb., o silniční dopravě.) ObP 2.4 - Rozvoj infrastruktury základního, středního a vyššího odborného školství (soukromé školy) ObP 2.5 - Rozvoj infrastruktury pro sociální integraci (poskytovatelé soc. služeb - MSP) ObP 2.6 - Rozvoj zdravotnické péče (provozovatelé nestátních zdravotnických zařízení – MSP) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Regionální operační program NUTS II Jihozápad (ROP JZ) V rámci ROP NUTS II Jihozápad jsou podnikatelé vhodnými žadateli v následujících oblastech podpory: ObP 3.1 – Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu, ObP 3.2 - Revitalizace památek a využití kulturního dědictví v rozvoji cestovního ruchu, ObP 3.3 – Rozvoj služeb cestovního ruchu, marketingu a produktů cestovního ruchu. (MSP - Malí a střední podnikatelé s min. 2letou historií) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

Děkuji za pozornost Ing. Martina Š t v e r á k o v á KP projekt s.r.o Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky. KP projekt s.r.o. Riegrova 1756/51 370 01 České Budějovice www.kpprojekt.cz www.regionalniporadenstvi.cz Email: info@kpprojekt.cz Tel: 389 604 333