Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Operační programy Životní prostředí a Doprava

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Operační programy Životní prostředí a Doprava"— Transkript prezentace:

1 Operační programy Životní prostředí a Doprava
Mgr. Zdeněk Havlíček Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

2 Modul: OP Životní prostředí (OPŽP)
Realizace v rámci projektu Vývoj nových modulů dalšího profesního vzdělávání regionálních manažerů Žadatel Místní akční skupina Hlubocko - Lišovsko o.p.s. Operační program Operační program Rozvoj lidských zdrojů E-learning (přístup do kurzu) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

3 Obsah prezentace Úvod do OPŽP
OSA 1: Zlepšování vodohospodářské infrastruktury a snižování rizika povodní OSA 2: Zlepšování kvality ovzduší a snižování emisí OSA 3: Udržitelné využívání zdrojů energie OSA 4: Zkvalitnění nakládání s odpady a odstraňování starých ekologických zátěží Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

4 Obsah prezentace OSA 5: Omezování průmyslového znečištění a environmentálních rizik OSA 6: Zlepšování stavu přírody a krajiny OSA 7: Rozvoj infrastruktury pro environmentální vzdělávání, poradenství a osvětu Možnosti podpory z OPŽP Způsoby předkládání žádosti Proces hodnocení žádosti Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

5 Úvod do OPŽP navazuje na OP Infrastruktura
má 8 prioritních os (7 základních + osa technické pomoci) financovaných z: FS (celková alokace: 4 215 384 886 EUR ) ERDF (celková alokace: 702  EUR) Řídící orgán OPŽP: MŽP Zprostředkující subjekt: SFŽP Kontaktní adresa: Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

6 PRIOTINÍ OSA OBLAST PODPORY
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

7 PRIOTINÍ OSA OBLAST PODPORY
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

8 OSA 1: Zlepšování vodohospodářské infrastruktury a snižování rizika povodní
Cíl: zlepšení stavu povrchových a podzemních vod, zlepšení kvality dodávek jakostní pitné vody pro obyvatelstvo a snižování rizika povodní. Pro dosažení tohoto cíle využívá tří oblastí podpory: Oblast podpory Snížení znečištění vod, Oblast podpory Zlepšení jakosti pitné vody, Oblast podpory Omezování rizika povodní. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

9 Oblast podpory 1.1 – Snížení znečištění vod
Podporovanými aktivitami bude: výstavba, rekonstrukce a intenzifikace ČOV dostavba a rekonstrukce stokových systémů v aglomeracích nad 2 000 obyvatel Aglomerace pod 2 000 obyvatel budou podporovány jen za předpokladu, že se nacházejí v územích vyžadujících zvláštní ochranu (NP, CHKO, lokality soustavy Natura 2000, ochranná pásma NP) a v povodí vodního díla Nové Mlýny Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

10 Oblast podpory 1.2 – Zlepšení jakosti pitné vody
Podporovanými aktivitami bude: výstavba, rekonstrukce a intenzifikace úpraven vody a zdrojů pitné vody zásobujících více než 2 000 obyvatel. výstavba, rekonstrukce a dostavba přivaděčů a rozvodných sítí pitné vody v obcích nad 2 000 obyvatel U aglomerace pod 2 000 obyvatel platí podmínka jako u oblasti podpory 1.1 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

11 Oblast podpory 1.3 – Omezování rizika povodní
Podporovanými aktivitami bude: budování, rekonstrukce a modernizace vybavení informačního systému předpovědní povodňové služby a hlásné povodňové služby zpracování mapových podkladů o povodňovém nebezpečí a povodňovém riziku výstavba poldrů (suchých nádrží) nad 50 000 m3 a úpravy koryt v současně zastavěných územích obcí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

12 Příjemci podpory v OSE 1 obce, města, kraje, svazky obcí,
příspěvkové organizace a organizační složky obcí, měst a krajů, nepodnikatelské subjekty v majetku obcí či VPS, obchodní společnosti v majetku obcí či VPS, státní podniky, státní organizace a státní příspěvkové organizace, podnikatelské subjekty - fyzické osoby, fyzické osoby - nepodnikatelé, organizační složky státu. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

13 OSA 2: Zlepšování kvality ovzduší a snižování emisí
Cíl: zlepšení nebo udržení kvality ovzduší a omezení emisí základních znečišťujících látek do ovzduší s důrazem na využití inovativních environmentálně šetrných způsobů výroby energie včetně OZE a energetických úspor. Pro dosažení tohoto cíle využívá dvou oblastí podpory: Oblast podpory Zlepšení kvality ovzduší, Oblast podpory Úspory energie, Oblast podpory Omezování emisí. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

14 Oblast podpory 2.1 – Zlepšení kvality ovzduší
Podporovanými aktivitami budou: komplexní i dílčí řešení spočívající v rozšíření nízkoemisních spalovacích zdrojů, jenž současně povedou ke snížení energetické spotřeby výstavba nových či rozšíření stávajících rozvodů systémů CZT za účelem připojení nových odběratelů výsadba a regenerace izolační zeleně za účelem omezení prašnosti z plošných zdrojů Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

15 Oblast podpory 2.2 – Úspory energie
Podporovanými aktivitami budou: rekonstrukce na nízkoenergetický nebo vyšší standard (např. tepelné izolace, okna, rekuperace, regulace) novostavby v nízkoenergetickém nebo pasivním standardu Nutnou podmínkou je doložení deklarovaných hodnot energetickým průkazem budovy dle příslušné legislativy (vyhláška č. 148/2007 Sb.). Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

16 Oblast podpory 2.3 – Omezování emisí
Podporovanými aktivitami budou: rekonstrukce spalovacích zdrojů s instalovaným příkonem větším než 5 MW za účelem snížení emisí oxidů dusíku a prachových částic rekonstrukce zdrojů či instalace dodatečných zařízení pro záchyt těchto emisí technická opatření na zdrojích vedoucích k odstranění či snížení emisí těkavých organických látek do ovzduší opatření na zdrojích vedoucích k odstranění či snížení emisí amoniaku do ovzduší Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

17 Příjemci podpory v OSE 2 obce, města, kraje, svazky obcí,
příspěvkové organizace obcí, měst a krajů, státní podniky, státní organizace a státní příspěvkové organizace, organizační složky státu, občanská sdružení, církve a obecně prospěšné společnosti, nepodnikatelské subjekty v majetku obcí či VPS, obchodní společnosti v majetku obcí či VPS, společenství vlastníků jednotek a družstva, podnikatelské subjekty - fyzické subjekty, fyzické osoby - nepodnikatelé. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

18 OSA 3: Udržitelné využívání zdrojů energie
Cíl: udržitelné využívání zdrojů energie, zejména OZE, a prosazování úspor energie. Pro dosažení tohoto cíle využívá tří oblastí podpory: Oblast podpory Výstavba nových zařízení a rekonstrukce stávajících zařízení s cílem zvýšení využívání OZE pro výrobu tepla, elektřiny a kombinované výroby tepla a elektřiny, Oblast podpory Realizace úspor energie a využití odpadního tepla u nepodnikatelské sféry, Oblast podpory Environmentálně šetrné systémy vytápění a přípravy teplé vody pro fyzické osoby. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

19 Oblast podpory 3.1 Podporovanými aktivitami bude:
výstavba a rekonstrukce centrálních blokových kotelen využívajících OZE, ale i lokálních zdrojů tepla instalace fotovoltaických systémů pro výrobu elektřiny výstavba a rekonstrukce malých vodních elektráren, výstavba větrných a geotermálních elektráren a elektráren spalujících biomasu instalace kogeneračních zařízení spalujících bioplyn, skládkový či kalový plyn Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

20 Oblast podpory 3.2 Podporovanými aktivitami budou:
zateplení obvodových plášťů a střešních konstrukcí budov řešení výplní otvorů rekonstrukce otopných soustav a zavedení měřící a regulační techniky v systémech vytápění a chlazení aplikace technologií na využití odpadního tepla (např. rekuperace, výměníky na využití odpadního tepla apod.) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

21 Oblast podpory 3.3 Podporovanými aktivitami bude:
instalace OZE zejména pro vytápění a přípravu teplé vody např.: solární systémy, kotle na biomasu, tepelná čerpadla, využití odpadního tepla atd. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

22 Příjemci podpory v OSE 3 obce, města, kraje, svazky obcí,
příspěvkové organizace obcí, měst a krajů, státní podniky a státní příspěvkové organizace, organizační složky státu, občanská sdružení, církve a obecně prospěšné společnosti, nepodnikatelské subjekty v majetku obcí či VPS, společenství vlastníků jednotek a družstva, fyzické subjekty. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

23 OSA 4: Zkvalitnění nakládání s odpady a odstraňování starých ekologických zátěží
Cíl: zkvalitnění nakládání s odpady, snížení produkce odpadů a odstraňování starých ekologických zátěží. Pro dosažení tohoto cíle využívá dvou oblastí podpory: Oblast podpory Zkvalitnění nakládaní s odpady, Oblast podpory Odstraňování starých ekologických zátěží. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

24 Oblast podpory 4.1 – Zkvalitnění nakládání s odpady
Podporovanými aktivitami bude: vytváření integrovaných systémů nakládání s odpady systémů odděleného sběru odpadů, zařízení na využívání odpadů (třídění, úpravu a recyklaci odpadů) výstavba sběrných dvorů a skladů, kompostáren a biofermentačních stanic rekultivace stávajících zařízení, tj. starých skládek komunálního a ostatního odpadu Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

25 Oblast podpory 4.2 – Odstraňování starých ekologických zátěží
Podporovanými aktivitami budou: inventarizace a kategorizace priorit starých ekologických zátěží na kontaminovaných místech zpracování analýz rizik a aktualizovaných analýz rizik u lokalit vybraných MŽP sanace vážně kontaminovaných lokalit ohrožujících složky životního prostředí a zdraví člověka sanace území postižených těžbou nerostů Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

26 Příjemci podpory v OSE 4 obce, města, kraje, svazky obcí,
příspěvkové organizace a organizační složky obcí, měst a krajů, nepodnikatelské subjekty v majetku obcí či VPS, obchodní společnosti v majetku obcí či VPS, státní podniky, státní organizace a státní příspěvkové organizace, organizační složky státu, obecně prospěšné společnosti a občanská sdružení, podnikatelské subjekty - fyzické osoby, fyzické osoby - nepodnikatelé. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

27 OSA 5: Omezování průmyslového znečištění a environmentálních rizik
Cíl: rozvoj a inovace technologií přispívající ke snižování průmyslového znečištění a rozvoj informačních systémů o znečišťování životního prostředí. Pro dosažení tohoto cíle využívá následující oblast podpory: Oblast podpory Omezování průmyslového znečištění Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

28 Oblast podpory 5.1 - Omezování průmyslového znečištění
Podporovanými aktivitami bude: vytváření infrastruktury pro institucionální zázemí výzkumu nejlepších dostupných technik propojování informačních systémů a zpřístupnění informací o životním prostředí uživatelům internetu vytváření infrastruktury pro řízení procesů registrace, hodnocení, schvalování a omezování rizik chemických látek Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

29 Příjemci podpory v OSE 5 obce, města, kraje, svazky obcí,
příspěvkové organizace a organizační složky obcí, měst a krajů, státní podniky, státní organizace a státní příspěvkové organizace, organizační složky státu, obecně prospěšné společnosti a občanská sdružení, veřejné výzkumné instituce, společenství vlastníků jednotek, podnikatelské subjekty, správci povodí a vodních toků, provozovatelé systému předpovědní povodňové služby. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

30 OSA 6: Zlepšování stavu přírody a krajiny
Cíl: zastavení poklesu biodiverzity a zvýšení ekologické stability krajiny. Pro dosažení tohoto cíle využívá šesti oblastí podpory: Oblast podpory Implementace a péče o území soustavy Natura 2000, Oblast podpory Podpora biodiverzity, Oblast podpory Obnova krajinných struktur, Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

31 OSA 6: Zlepšování stavu přírody a krajiny
Oblast podpory Optimalizace vodního režimu krajiny, Oblast podpory Podpora regenerace urbanizované krajiny, Oblast podpory Prevence sesuvů a skalních řícení, monitorování geofaktorů a následků hornické činnosti a hodnocení neobnovitelných přírodních zdrojů včetně zdrojů podzemních vod. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

32 Oblast podpory 6.1 - Implementace a péče o území soustavy Natura 2000
Podporovanými aktivitami budou: všechna opatření spojená s implementací soustavy Natura 2000 včetně monitoringu zvláště chráněných území Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

33 Oblast podpory 6.2 - Podpora biodiverzity
Podporovanými aktivitami budou: opatření zacílená na záchranu druhů, ekosystémů a budování podmínek pro jejich další existenci opatření na ochranu jeskyň a krasových jevů investice do obnovy či výstavby návštěvnické infrastruktury ve zvláště chráněných územích Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

34 Oblast podpory 6.3 - Obnova krajinných struktur
Podporovanými aktivitami budou: realizace opatření navržených v rámci schválených komplexních pozemkových úprav zaměřených na výsadby zeleně v krajině a ochranu půdy příprava a realizace prvků územních systémů ekologické stability, zakládaní a obnova krajinných prvků, břehových porostů, historických krajinných struktur i péče o památné stromy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

35 Oblast podpory 6.4 - Optimalizace vodního režimu krajiny
Podporovanými aktivitami budou: všechna opatření k posílení retenční schopnosti krajiny za předpokladu jejich příznivého dopadu na krajinnou a ekosystémovou diverzitu ochrana a obnova přirozených odtokových poměrů, omezení vzniku povodní a veškerá opatření k ochraně proti vodní a větrné erozi Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

36 Oblast podpory 6.5 - Podpora regenerace urbanizované krajiny
Podporovanými aktivitami budou: projekty zaměřené na zakládání a obnovu parků a další trvale nelesní zeleně na plochách vymezených v ÚPD obnova stromořadí a významných skupin stromů uvnitř sídel, hřbitovů, městských a obecních lesoparků, školních zahrad apod. zakládání a regenerace zeleně v rámci tvorby zeleného prstence kolem sídla vymezené v ÚPD Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

37 Oblast podpory 6.6 Prevence sesuvů a skalních řícení, monitorování geofaktorů a následků hornické činnosti a hodnocení neobnovitelných přírodních zdrojů včetně zdrojů podzemních vod Podporovanými aktivitami budou: stabilizace nebo sanace sesuvů a skalních masivů realizaci možných nových zdrojů pitné vody pro zásobování obyvatelstva inženýrsko-geologické a hydrogeologické práce v sídlech postižených v minulosti hornickou činností a následná sanace Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

38 Příjemci podpory v OSE 6 obce, města, kraje, svazky obcí,
příspěvkové organizace a organizační složky obcí, měst a krajů, státní podniky, státní organizace a státní příspěvkové organizace, organizační složky státu, obecně prospěšné společnosti a občanská sdružení, další subjekty jejichž činnost není podnikatelskou ve smyslu Obchodního zákoníku, nepodnikatelské subjekty v majetku obcí či VPS, obchodní společnosti v majetku obcí či VPS, fyzické osoby. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

39 OSA 7: Rozvoj infrastruktury pro environmentální vzdělávání, poradenství a osvětu
Cíl: vybudování plošné a dostupné sítě center environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty, informačních center a environmentálních poraden. Pro dosažení tohoto cíle využívá následující oblast podpory: Oblast podpory Rozvoj infrastruktury pro realizaci environmentálních vzdělávacích programů, poskytování environmentálního poradenství a environmentálních informací Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

40 Oblast podpory 7.1 Rozvoj infrastruktury pro realizaci environmentálních vzdělávacích programů, poskytování environmentálního poradenství a environmentálních informací Podporovanými aktivitami bude rekonstrukce stávajících objektů center a poraden nákup, rekonstrukce a výstavba objektů za účelem vzniku nových center a poraden. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

41 Příjemci podpory v OSE 7 obce, města, kraje, svazky obcí,
příspěvkové organizace a organizační složky obcí, měst a krajů, státní příspěvkové organizace, organizační složky státu, občanská sdružení, obecně prospěšné společnosti, další subjekty jejichž činnost není podnikatelskou ve smyslu Obchodního zákoníku, nepodnikatelské subjekty v majetku obcí či VPS včetně vědecko výzkumných institucí. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

42 Možnosti podpory z OPŽP
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

43 Způsoby předkládání žádosti
Internetová aplikace BENE – FILL Web: Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

44 Proces hodnocení žádosti
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

45 Mgr. Zdeněk Havlíček 603 105 267 zdenekhavlicek@tiscali.cz
Děkuji za pozornost. Mgr. Zdeněk Havlíček Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

46 Modul: OP Doprava (OPD)
Realizace v rámci projektu Vývoj nových modulů dalšího profesního vzdělávání regionálních manažerů Žadatel Místní akční skupina Hlubocko - Lišovsko o.p.s. Operační program Operační program Rozvoj lidských zdrojů E-learning (přístup do kurzu) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

47 Obsah prezentace Úvod do OPD OSA 1: Modernizace železniční sítě TEN-T
OSA 2: Výstavba a modernizace dálniční a silniční sítě TEN-T OSA 3: Modernizace železniční sítě mimo síť TEN-T OSA 4: Modernizace silnic I. třídy mimo TEN-T OSA 5: Modernizace a rozvoj pražského metra a systémů řízení silniční dopravy v hl. m. Praze OSA 6: Podpora multimodální nákladní přepravy a rozvoj vnitrozemské vodní dopravy Příjemci podpory v OPD Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

48 Úvod do OPD navazuje na OP Infrastruktura
má 7 prioritních os (6 základních + osa technické pomoci) financovaných z: FS (celková alokace: EUR) ERDF (celková alokace: EUR) Řídící orgán OPD: Ministerstvo dopravy Kontaktní adresa: Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

49 OSA 1: Modernizace železniční sítě TEN-T
Cíl: modernizace úseků železniční sítě, které jsou součástí prioritních projektů uvedených v rozhodnutí Evropského parlamentu a Rady č. 884/2004/ES. Pro dosažení těchto cílů využívá dvou oblastí podpory: Modernizace a rozvoj železničních tratí sítě TEN-T včetně železničních uzlů, Zajištění interoperability na stávajících železničních tratích, zajištění souladu s TSI a rozvoj telematických systémů. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

50 OSA 2: Výstavba a modernizace dálniční a silniční sítě TEN-T
Cíl: rozvoj nových úseků dálniční a silniční sítě, nahrazujících v současnosti již nevyhovující úseky silniční sítě TEN-T a zlepšování parametrů na již existujících úsecích dálnic a silnic ležících na síti TEN-T. Pro dosažení těchto cílů využívá dvou oblastí podpory: Modernizace a rozvoj dálnic a silnic sítě TEN-T, Rozvoj inteligentních dopravních systémů v silniční dopravě a systémů ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti silniční dopravy. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

51 OSA 3: Modernizace železniční sítě mimo síť TEN-T
Cíl: rozvoj železniční sítě mimo transevropské dopravní sítě, kdy klade se důraz na přeshraniční propojení, zavádění interoperability jak do dopravní cesty, tak i do dopravních prostředků. Pro dosažení těchto cílů využívá následující oblast podpory: Modernizace a rozvoj železniční sítě mimo síť TEN-T. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

52 OSA 4: Modernizace silnic I. třídy mimo TEN-T
Cíl: podpora silniční infrastruktury mimo transevropské sítě, kdy se klade důraz na přeshraniční propojení a rozvoj vedlejších propojení se zaměřením na udržitelnou dopravu. Pro dosažení těchto cílů využívá následující oblast podpory: Rekonstrukce a modernizace na silnicích I. třídy mimo TEN-T. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

53 OSA 5: Modernizace a rozvoj pražského metra a systémů řízení silniční dopravy v hl. m. Praze
Cíl: modernizovat a rozvíjet pražské metro a systém řízení silniční dopravy v hlavní městě Praze. Pro dosažení tohoto cíle využívá dvou oblastí podpory: Rozvoj sítě metra v Praze, Zavádění systémů řízení a regulace silničního provozu v Praze. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

54 OSA 6: Podpora multimodální nákladní přepravy a rozvoj vnitrozemské vodní dopravy
Cíl: zvýšení multimodality nákladní přepravy a zlepšení vnitrozemské vodní dopravy. Pro dosažení těchto cílů využívá tří oblastí podpory: Podpora multimodální nákladní přepravy, nákup dopravních prostředků a přepravních jednotek pro kombinovanou dopravu, modernizace překladišť kombinované dopravy, Rozvoj a modernizace vnitrozemských vodních cest sítě TEN-T a mimo TEN-T, Podpora modernizace vnitrozemských plavidel. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

55 Příjemci podpory v OPD vlastníci / správci dotčené infrastruktury,
vlastníci drážních vozidel a provozovatelé drážní dopravy (v případě interoperability), Správa železniční dopravní cesty (s.o.), Magistrát hlavního města Prahy, vlastníci překládacích mechanismů, přepravních jednotek kombinované dopravy, vlastníci / správci veřejných logistických center, vlastníci dopravních prostředků, provozovatelé / vlastníci lodního parku, vlastníci / správci dotčené infrastruktury vnitrozemské vodní dopravy, Ředitelství vodních cest České republiky. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.

56 Mgr. Zdeněk Havlíček 603 105 267 zdenekhavlicek@tiscali.cz
Děkuji za pozornost. Mgr. Zdeněk Havlíček Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Operační programy Životní prostředí a Doprava"

Podobné prezentace


Reklamy Google