Výroba nápojových prášků Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Výroba nápojových prášků Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Výroba nápojových prášků. Klíčová slova: Nápojové prášky, příprava směsi, cukr, aromatické látky. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_20
Výroba nápojových prášků Suroviny, postup výroby
Nápojové prášky – výroba a suroviny Osvěžující nápojový prášek Jednoduchá výroba Skládá se z přípravy směsi a balení Suroviny – cukr sacharosa, glukosa, aromatické látky, zakalující látky nebo látky zvyšující viskozitu
Výroba Cukr musí mít vyrovnanou velikost krystalů Aromatické látky musí být na nosičích Zakalující látky – modifikované škroby, jemně rozemleté ovocné výlisky Látky zvyšující viskozitu – speciální druhy pektinů
Výroba Příprava směsi Aromatizace Balení Některé nápoje jsou s přídavkem vitamínů, hlavně vitamín C
Nápojové prášky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor 06-94-2. Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.