Postup hodnocení a výběru projektových žádostí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí Seminář pro žadatele Praha, 22. března 2010.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Metodika hodnocení specifických kritérií grantových projektů v rámci výzvy č. 36 / 1.2 OP LZZ Školení pro hodnotitele Praha, 15. dubna 2010.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí Seminář pro žadatele Brno, 31. května 2011.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
VÝZVA č. 03_15_037 (č. 37) PODPORA PROCESU TRANSFORMACE POBYTOVÝCH SLUŽEB A PODPORA SLUŽEB KOMUNITNÍHO TYPU VZNIKLÝCH PO TRANSFORMACI metodický den na.
Michala Pechová Jak vyplnit webovou žádost OP VK BENEFIT7 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Časté chyby v projektech Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru implementace programů ESF.
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Konferenční sál, budova CORSO IIa, Křižíkova 34/148, Praha 8 7. října.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Seminář pro žadatele Výzva č. 51 – Mezinárodní spolupráce Praha - Brno 2009.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
HODNOCENÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ. PROCES HODNOCENÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ HODNOCENÍ PŘIJATELNOSTI GRÉMIUM ZPRAVODAJŮ HODNOCENÍ FORMÁLNÍ VĚCNÉ HODNOCENÍ S VYUŽITÍM.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Zvýšení kvality řízení, financování a good governance v úřadech.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 3.1 Individuální další vzdělávání CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
CERA - proces příjmu a hodnocení žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

Postup hodnocení a výběru projektových žádostí Seminář pro žadatele Praha, 22. března 2010

Obsah prezentace Systém hodnocení a výběru projektových žádostí Formální hodnocení Hodnocení přijatelnosti Věcné hodnocení Výběrová komise Praktické informace: 6. Lhůta pro hodnocení a výběr projektů Zdroj informací o stavu projektu žadatele Průběh komunikace se žadateli Jde o prováděcí nařízení EK, jehož jedním z bodů je informace a propagace. Článek 9 objasňuje technické vlastnosti informačních a propagačních opatření k operaci.

1. Systém hodnocení a výběru projektových žádostí Systém hodnocení a výběru grantových projektů: formální hodnocení hodnocení přijatelnosti věcné hodnocení výběrová komise Viz Příručka pro žadatele o finanční podporu z OP LZZ (D1 – Desatero OP LZZ, www.esfcr.cz). Pozor změna systému hodnocení od 15. 10. 2009! Jde o prováděcí nařízení EK, jehož jedním z bodů je informace a propagace. Článek 9 objasňuje technické vlastnosti informačních a propagačních opatření k operaci.

2. Formální hodnocení kontrola úplnosti a správnosti údajů uvedených v projektu provádějí pracovníci vyhlašovatele výzvy (v tomto případě odboru 45 MPSV) opravitelné jsou max. 2 chyby, 3 a více chyb = vyřazení projektové žádosti z dalšího hodnocení (změna od 15. 10. 2009). Jde o prováděcí nařízení EK, jehož jedním z bodů je informace a propagace. Článek 9 objasňuje technické vlastnosti informačních a propagačních opatření k operaci.

Kritéria formálního hodnocení 1. tištěná podoba žádosti (označení obálky, počet výtisků určených ve výzvě – 2 vyhotovení (1 originál + 1 kopie) 2. kontinuální číslování tištěné verze (nechybí stránky) 3. povinné přílohy 4. potvrzení o IPRM (týká-li se žadatele – označení v žádosti, doložení čestného prohlášení, potvrzení od příslušné obce) 5. počet listů příloh odpovídá seznamu příloh 6. požadované podpisy oprávněných osob (žádost, seznam příloh a přílohy) Nově checklist pro kontrolu splnění podmínek formálního hodnocení + přijatelnosti (po vytištění projektové žádosti z IS Benefit7) – vyplní žadatel! Jde o prováděcí nařízení EK, jehož jedním z bodů je informace a propagace. Článek 9 objasňuje technické vlastnosti informačních a propagačních opatření k operaci.

3. Hodnocení přijatelnosti posouzení žádostí z hlediska souladu se zaměřením oblasti podpory a textu výzvy, oprávněnosti žadatele a partnerů a aktivit provádějí pracovníci vyhlašovatele výzvy současně s formálním hodnocením veškerá kritéria přijatelnosti jsou neopravitelná! Tj. chyba = vyřazení žádosti z dalšího hodnocení (změna od 15. 10. 2009)

Kritéria hodnocení přijatelnosti finální uložení v Benefitu7 (formulář odpovídající dané výzvě + stejný Hash v tištěné i elektronické verzi) oprávněný žadatel (dle výzvy, sídlo na území ČR – PO) Partnerství není v této výzvě umožněno! oprávněná cílová skupina dle výzvy, podmínka územní působnosti max. délka trvání projektu (2 roky, maximum do 31.8.2014) požadovaná podpora 500.000 – 10 000 000 Kč aktivity v souladu s výzvou správně vyčísleny nepřímé náklady dle podílu určeného ve výzvě dodrženy limity položek rozpočtu (70% výdajů na dodavatele služeb a další obecná pravidla OP LZZ) veřejná podpora v souladu s výzvou a OP LZZ

4. Věcné hodnocení posuzování projektu ve vztahu ke kritériím věcného hodnocení, která jsou obecná a specifická u GP provádí 2 nezávislí hodnotitelé (v případě rozdílného hodnocení – více než 20 bodů – se provádí 3. hodnocení) podmínky splnil projekt, který získal v průměru min. 65 bodů z obecných kritérií Počet bodů max. 125 b obecná kritéria max. 100 b specifická kritéria max. 15 b IPRM 10% z obecných kritérií (tedy maximálně 6,5-10 bodů)

Obecná kritéria věcného hodnocení: smysl a cíle projektu (zdůvodnění potřebnosti, vazba na cíle výzvy, zhodnocení cílů projektu) cílová skupina (jasné vymezení, přiměřenost, přínos pro CS, způsob zapojení CS) žadatel (kompetence, zkušenosti) projektové řízení, udržitelnost a rizikovost (klíčové aktivity, harmonogram, udržitelnost projektu, kvalita řízení rizik, rizikovost projektu) rozpočet projektu (přiměřenost, přehlednost, srozumitelnost, věcná správnost) výsledky a výstupy (šíře, adekvátnost a reálnost MI, poměr výsledky-náklady) Hodnotitel zvolí slovní deskriptor + uvede komentář (je-li povinný).

Specifická kritéria věcného hodnocení: komplexnost (komplexnější nabídka projektu, 0 – 5b) specifické skupiny (ztížené podmínky uplatnění na trhu práce, tj. osoby nad 50 let, do 25 let věku a osoby se zdravotním postižením, 0 – 5b) inovativnosti (podpora nových metod, forem a obsahu vzdělávání: inovace v produktu – obsah, inovace v procesu – forma, inovace v kontextu – systém, 0 – 5b) Podrobněji viz Metodika hodnocení specifických kritérií (příloha výzvy č. 36).

5. Výběrová komise posuzuje projekty, které splnily podmínky věcného hodnocení (získaly v průměru min. 65 bodů z obecných kritérií) sestupně projednává projekty podle počtu dosažených bodů až do vyčerpání alokace na výzvu určený počet projektů nad rámec alokace = zásobník možný na konci výzvy členy VK jsou zástupci státní správy, místní samosprávy, sociálních partnerů, nestátní neziskové organizace, nezávislí odborníci apod. výběrová komise musí mít minimálně 9 hlasujících členů a jejich náhradníků (pro usnášeníschopnost musí být na jednání výběrové komise přítomno minimálně 7 hlasujících členů)

Co může výběrová komise s projektem udělat: schválit schválit s podmínkami (rozpočet, MI, aktivity,…) neschválit Neschválení žádosti musí VK řádně a objektivně zdůvodnit. Možné důvody neschválení (např.): více projektů na jednu cílovou skupinu v regionu (nad absorpční schopnost regionu) odůvodněné obavy o schopnost žadatele realizovat daný projekt neplnění povinností v jiném projektu nedostatečné zpracování žádosti a další (viz D1)

6. Jak dlouho trvá hodnocení a výběr projektů? Termíny stanovené metodikou (D1): formální hodnocení a přijatelnost 30 dnů věcné hodnocení 30 dnů výběrová komise do 30 dnů od VH ukončení výběrové komise do 15 dnů o zahájení zpracování výsledků VK Hodnocení a výběr projektů = cca 4 měsíce

7. Kde získáme informace o stavu našeho projektu? Aplikace Benefit7

Další zdroje informací o projektech oficiální stránky ESF v ČR (www.esfcr.cz) – záložka „aktuality, semináře, akce“. Aktuální informace např. o prodloužení termínu pro provedení některé fáze hodnocení apod. Lze si nastavit automatické zasílání novinek na email. kontaktní osoby vyhlašovatele výzvy Portál Správy služeb zaměstnanosti: http://ssz.mpsv.cz/, http://portal.mpsv.cz/sz

8. Komunikace se žadateli Monit7+ - Benefit7 zpráva v Benefitu7 opovědět pouze přes email (nelze Benefit7) Konečné vyrozumění (vyřazení / schválení) Písemně (dopisem pana ředitele odboru 45)

Děkuji za pozornost.