Jednotné principy klasifikace na GJKT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Advertisements

Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
Informace z ČŠI Jiří Machačný školní inspektor Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných LK ( )
MATURITNÍ GENERÁLKA 2010 Jedinečná příležitost pro studenty i učitele středních škol připravit se na změnu maturitní zkoušky v roce 2011 tisková konference.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Připraveno s podporou programu Erasmus+ Evropské unie. Provázanost výsledků učení, vyučovacích a hodnoticích metod Zkušenosti ZČU Brno Praha.
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
H ODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ Martin Malčík Pedagogická fakulta Ostravské univerzity.
Didaktika TV jako součást kinantropologie Kinantropologie = vědní obor, jehož předmětem zkoumání je lidská pohybová činnost ve všech souvislostech. Má.
Plánování ve školní TV Zpracoval: Ondřej Šimko. Plánování ve školní TV je záměrná a cílevědomá činnost učitele k stanovení co nejracionálnějšího způsobu.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP obecná část Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Mgr. Michal Oblouk.  chceme-li žít ve společnosti, musíme přijmout předem stanovená pravidla, která vymezují hranice lidského soužití  rozlišujeme 3.
TVORBA JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY V OBORECH VZDĚLÁNÍ KATEGORIE E Romana Jezberová konference IPn NZZ Praha březen 2012.
Porada s řediteli PO LK, Údolí Bratrouchov.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Přijímací řízení pro školní rok 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ workshop 19. září PRO KOLIK TERMÍNŮ V RÁMCI 1. KOLA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ MAJÍ BÝT PŘIPRAVENY TESTOVÉ ÚLOHY? 1.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomická příprava výroby.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Jsou venkovské školy horší než městské?
PROJEKT OP LZZ „IMPLEMENTACE AGE MANAGEMENTU V ČR“ CZ /5. 1
Bohumil Havel MoodleMoot.cz 2016
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Vlastní hodnocení školy Vítejte na dnešní přednášce RNDr. Jiří Kuhn,
Kód vzdělávacího materiálu:
NOVINKY Z ODBORU ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Porada ředitelů organizací z oblasti školství Otrokovice
Plánování ve školní tělesné výchově
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Evaluace předmětů studenty (Anketky)
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Úloha bodového systému
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Název projektu: Moderní škola
Přenos tepla Požár a jeho rozvoj.
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů k prezentaci z minulého semináře, poskytování informací o dítěti, informovaný souhlas.
Význam utkání v sportovních hrách
Příspěvek na konferenci
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
GVID – MATURITA 2018 aktuální stav – říjen 2017.
3. Metody pedagogické diagnostiky
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Individuálně vzdělávací plán
Gymnasium Jižní Město Praha
Novinky v Záznamníku učitele
VYUČOVÁNÍ A UČENÍ B/ A/ a/ cíle výuky b/ klíčové kompetence
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2018/2019
Maturity 2017/2018 listopad 2017 L. Jíša.
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2018/2019
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
TŘÍDNÍ SCHŮZKY přihlášky na SŠ leden 2016
Cisco Networking Academy
Informace k přijímacímu řízení na střední školy
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ29 Excel – funkce Počet období.
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
KURIKULUM PRO VŠECHNY R. Votavová /
Autoevaluace z pohledu
Jednotné principy klasifikace na GJKT
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
JEDNOTNÉ PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY V ROCE 2018
FORMY PRÁCE S TALENTOVANÝMI ŽÁKY
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem
Transkript prezentace:

Jednotné principy klasifikace na GJKT Prezentace (závazné znění je uvedeno ve školním řádu)

Proč byly zavedeny jednotné principy klasifikace? Značné rozdíly v požadavcích na žáky od různých učitelů i v rámci jednoho předmětu. Průběžné hodnocení se orientovalo především na znalosti a bylo soustředěno převážně na konec pololetí. Nepřehlednost v pravidlech klasifikace (12 předmětů = 12 různých pravidel). Různá pravidla znemožňovala zavedení dálkové evidence hodnocení. Žáci/rodiče nevěděli, jaké mají průběžné známky (1/3 žáků v ročníku).

Jak jednotné principy klasifikace vznikaly? 1/15: Prvotní návrh vedení (počítal např. s body, nikoli s %) 2-6/15: Zapracování připomínek ze strany učitelů (proběhlo ve 3 kolech) 2015/16: Ověřování funkčnosti (revize za účasti studentů a rodičů) 2/16: Úprava převodu % na známky na návrh SP (pětka se ze 45% snížila na 40%) 6/16: Dílčí úpravy obecných pravidel klasifikace 9/16: Zpřístupnění elektronické evidence hodnocení pro učitele 10I16: Zpřístupnění elektronické evidence hodnocení pro žáky/rodiče

V čem spočívají jednotné principy klasifikace? Hodnotí se v %, neboť klasické známky (1 – 5) nedostatečně rozlišují dosaženou úroveň (55% - 75% = 3, ale rozhodně nikoli stejná úroveň). Stanovené formy rozlišují nejen znalosti (shrnující test, písemný test), ale i dovednosti (domácí příprava, samostatná práce, práce v hodině) a postoj ke studiu (aktivita). Váhy dílčích hodnocení umožňují rozlišit jejich odlišnou náročnost. Jednotná převodní škála % na známky zpřehledňuje dosaženou úroveň (dříve hranice 5: (Aj = 56%) x (IVT = 32%) a umožňuje el. evidenci. Limity pro Četnost hodnocení omezují preferenci konkrétní formy hodnocení (např. dílčích testů na úkor samostatné práce).

Proč principy, a nikoli nadiktovaná pravidla? Ředitel školy v žádném případě nechce opomíjet jedinečnost každého vyučovaného předmětu ani individuální přístup učitelů k výuce. Ředitel školy je ze zákona odpovědný za průběh klasifikace ve škole. Rozdělení kompetencí při tvorbě kritérií klasifikace Vedení/ředitel předmětová komise učitel Stanovuje formy hodnocení a vytváří jejich charakteristiku   Nastavuje rozpětí pro četnost hodnocení v jednotlivých formách závazných pro všechny PK Nastavuje škálu převodu % na známky závaznou pro všechny PK Formuluje Obecná ustanovení platná pro všechny PK Stanovuje společná zadání hodnotících podkladů (v rámci stanovených forem), závazných pro daný předmět Stanovuje četnost hodnocení v jednotlivých formách (v rámci centrálního nastavení), závaznou pro daný předmět Stanovuje váhu jednotlivých forem hodnocení, závaznou pro daný předmět Zařazuje do klasifikace společná zadání závazná pro PK Zařazuje do klasifikace vlastní zadání, která jsou v souladu s charakteristikou obecných forem hodnocení Určuje konkrétní četnost hodnotících podkladů v jednotlivých formách v rámci parametrů stanovených PK

Co od zavedení jednotných principů klasifikace očekáváme? …že budeme moci daleko přesněji hodnotit Váš průběh a výsledky vzdělávání v souladu s požadavky současné doby. … že Vy i Vaši rodiče budete lépe vědět, v čem jste dobří a v čem se zlepšit.