Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Informace k přijímacímu řízení na střední školy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Informace k přijímacímu řízení na střední školy"— Transkript prezentace:

1 Informace k přijímacímu řízení na střední školy
2018/2019

2 Jakou střední školu vybrat?
Papír A4 – 2 části (plusy a mínusy) zájmy, koníčky (+ / -) jaké předměty ve škole (+ / -) VŠ (+ směřuji na VŠ / - nesměřuji na VŠ) maturitní zkouška (+ chci MZ / - nechci MZ) studijní typ (+ jsem / - nejsem) délka každodenního dojíždění porovnáme s požadavky a typem vybrané SŠ

3 Kde najdeme informace o SŠ?
Co požadují školy k přijetí? Kdy jsou přijímací zkoušky a z čeho? Kolik žáků se na SŠ hlásilo minulý školní rok? Kolik žáků berou letos? Jaké cizí jazyky se tam studují? Jakou zkouškou je studium zakončeno? Kolik stojí studium? Jaká je úspěšnost u maturitní zkoušky?

4 Užitečné internetové odkazy
ww.portal.mpsv.cz

5 Cenné zdroje informací
Veletrh středních škol Brno 22. listopadu 2018 – 24. listopadu 2018 BVV pavilon G1 a G2 Dny otevřených dveří na SŠ Informační a poradenské středisko ÚP

6 Přihlášky na SŠ Kde je získáme? v prodejně SEVT na stránkách MŠMT
na stránkách zsslovanak Dokumenty na stránkách vybrané střední školy Kolik přihlášek můžeme podat? 2x na SŠ s talentovou zkouškou 2x na SŠ bez talentové zkoušky POZOR! TISK JEN OBOUSTRANNĚ! Lze je vytisknout černobíle.

7 Jak vyplnit přihlášku lze si vypsat na PC / ručně známky z vysvědčení
průměr známek se počítá pouze za vyučované předměty, nezapočítáváme chování průměr zaokrouhlujeme na 2 desetinná místa vyplněnou přihlášku předáme TU, který známky a vyplnění ověří, předá ji výchovnému poradci k evidenci a potvrzení, ten ji zašle po žákovi zpět

8 Termíny odevzdání přihlášek na SŠ s talentovou zkouškou
výchovnému poradci do řediteli či zástupci ředitele SŠ do (doporučujeme donést osobně!) Termíny odevzdání přihlášek na SŠ bez talentové zkoušky výchovnému poradci do řediteli či zástupci ředitele SŠ do (doporučujeme donést osobně!)

9 Kritéria přijímacího řízení
SŠ s talentovou zkouškou do SŠ bez talentové zkoušky do Státní PZ se započítává 60 % do hodnocení u všech škol kromě gymnázií se sportovní přípravou (zde pouze 40 %)

10 Termín přijímacího řízení na SŠ
Státní přijímací zkouška v 1. kole přijímacího řízení se koná a   (náhr. termín 13. a ) Vlastní školní zkoušky se konají ve dnech od do (pro obory s maturitou) od do (pro ostatní obory) Talentové zkoušky vyhlásí ředitel školy v termínech od do

11 Co když žák onemocní v době přijímacích zkoušek?
„Ředitel školy vyhlásí náhradní termín uchazeči, který se pro vážné důvody k přijímací nebo talentové zkoušce v určeném termínu nedostaví a svoji neúčast řádně písemně omluví řediteli školy nejpozději do 3 dnů po termínu stanoveném pro přijímací nebo talentovou zkoušku.“ Zkouška v náhradním termínu se koná nejpozději do 1 měsíce po termínu konání řádné přijímací nebo talentové zkoušky.

12 V případě přijetí na SŠ Pokud byl uchazeč přijat ke vzdělávání na SŠ, musí svůj úmysl stát se žákem příslušného oboru vzdělání a formy vzdělávání na dané škole potvrdit zápisovým lístkem do 10 pracovních dnů ode dne veřejného vyvěšení výsledků přijímacího testu.

13 V případě nepřijetí na SŠ
Odvolání proti rozhodnutí ředitele školy zřizované státem, krajem, obcí nebo svazkem obcí o výsledku přijímacího řízení lze podat  ve lhůtě 3 pracovních dnů od doručení rozhodnutí. Lze využít 2. kola přijímacího řízení, jejich přehled bude na webových stránkách.

14 Před přijímací zkouškou
Školní poradenské pracoviště VÝCHOVNÁ PORADKYNĚ Mgr. Vladimíra Knytlová tel.: - konzultace pro žáky, vydávání zápisových lístků (do SŠ s TZ, do bez TZ)


Stáhnout ppt "Informace k přijímacímu řízení na střední školy"

Podobné prezentace


Reklamy Google