ZAHUŠTĚNÉ, SUŠENÉ MLÉKO

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jiřina Králová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Advertisements

ČINNOST ČTYŘDOBÉHO VZNĚTOVÉHO MOTORU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Zahuštěné mléčné výrobky
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_14
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
FUNKCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Karel Bílek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Porovnáváme povrch a objem válce a kuželu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zbyněk Tůma. Dostupné z Metodického portálu.
TROJÚHELNÍKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název projektu: Modernizace vzdělávání Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název klíčové aktivity:NOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY V OBLASTI PŘÍRODNÍCH.
Třeťáci a matematika XI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Marie Janků. Dostupné z Metodického portálu
VYBRANÉ CHEMICKÉ VÝROBY I. Chemie 9. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Šáfrová. Dostupné z Metodického.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Zvěřina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
VEPŘOVÉ MASO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Zelenina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O8.1K.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Mléko Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Mléčné výrobky. Vejce Vypracoval: Lukáš Karlík
Sada číslo 15 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
MLÉKO – POJMY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
MÁSLO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,.
Cukr Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová . Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
KŮZLEČÍ MASO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Zásady správné výživy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu
ZAHUŠTĚNÉ, SUŠENÉ MLÉKO
JOGURTY I Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Získávání energie pro život
Výpočty povrchu a objemu složených těles
Zrakové vnímání Variabilní hra
Poživatiny, potraviny, pochutiny a nápoje
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
MÁSLO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,.
Výpočet úrokové doby ze zvětšené jistiny.
Větrání vypracovala: Ing
KRÁLIČÍ MASO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
SMĚŠOVAČE vypracovala: Ing
VNITŘNOSTI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
TELECÍ MASO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Holečková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  Provozuje.
Zbožíznalství pro 2. ročník oboru prodavač 2.ročník Srpen 2013
Optika – vznik světelných svazků
Optika – vznik světelných svazků
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
TAVENÉ, KYSELÉ SÝRY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu
SMĚŠOVAČE vypracovala: Ing
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
Zrakové vnímání 6 Variabilní hra
Půjdem spolu do Betléma…
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Stonek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Zaokrouhlování na desítky a stovky
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

ZAHUŠTĚNÉ, SUŠENÉ MLÉKO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

SEZNAM Zahuštěné mléko Charakteristika zahuštěného mléka Druhy zahuštěného mléka Výroba zahuštěného mléka Sušené mléko Charakteristika sušeného mléka Co obsahuje sušené mléko Výroba sušeného mléka

CHARAKTERISTIKA Zahuštěné mléko nebo zahuštěná smetana je mléčný výrobek, který je slazený nebo neslazený. Mléčné zahuštěné výrobky – jsou konzervované výrobky, u kterých se voda odpařuje na 1/3 původního objemu. Vyrábí se částečným odpařením vody ze smetany nebo z mléka plnotučného, odtučněného, částečně odtučněného. Tradičním obalem zahuštěného mléka jsou plechovky nebo tuby.

DRUHY ZAHUŠTĚNÉHO MLÉKA Zahuštěné mléko neslazené: Jedná se o 2–2,5krát zahuštěné mléko, jehož trvanlivost je zajištěna sterilací. Původně bylo určeno pro export do tropických zemí. Zejména pro jeho vysokou trvanlivost, která dosahuje až několik měsíců.

DRUHY ZAHUŠTĚNÉHO MLÉKA Zahuštěné mléko slazené : Jedná se o 2–2,5krát zahuštěné mléko, jehož trvanlivost je dosažena přídavkem cukerného sirupu, který vytváří ve výrobku hypertonické prostředí (vyrovnává koncentraci hustoty mléka). Výrobek se vyznačuje vysokou viskozitou a při skladování za zvýšené teploty má sklon k houstnutí až gelovatění. Slazené kondenzované mléko se vyrábí také v ochucených variantách (např. kakaové, karamelové, ...). Ochucující složky se do mléka dávkují společně s cukerným sirupem.

VÝROBA ZAHUŠTĚNÉHO MLÉKA Pro zahušťování mléka se využívá především vícestupňových trubkových vakuových odparek s klesajícím filmem. Mléko stéká za sníženého tlaku v tenkém filmu po vnitřním povrchu dlouhých svislých trubek vyhřívaných z druhé strany párou a nastává zde rychlý odpar vody z mléka. Využívají se i deskové odparky. Výhodou odparek s klesajícím filmem je, že umožňuje nízký rozdíl teplot na teplosměnné ploše, která by při zahušťování mléka neměla přesáhnout 5 °C.

SUŠENÉ MLÉKO

CHARAKTERISTIKA SUŠENÉHO MLÉKA Sušené mléko — se získává sušením normalizovaného pasterizovaného mléka. Z hlediska potravinářské hodnoty tento produkt prakticky nezaostává za čerstvým. Sušené mléko se v široké míře používá k výrobě zmrzliny, cukrárenských a pekařských výrobků.

SUŠENÉ MLÉKO OBSAHUJE plnohodnotné bílkoviny tuky uhlohydráty minerální látky – vápník vitamíny skupiny B, C

POUŽITÍ SUŠENÉHO MLÉKA Sušené mléčné výrobky jsou nepostradatelné v dětské výživě: sunar, feminar… V přímém prodeji najdeme – sušené mléko, sušená bílá káva, kakaové sušené mléko.

ZÁVĚR Shrnutí jednotlivých kapitol Diskuze Pracovní list

PRACOVNÍ LIST Charakterizujte zahuštěné mléko. Vyjmenujte druhy zahuštěných mlék. Charakterizujte sušená mléka. Co obsahuje sušené mléko? Na co se sušené mléko používá?