Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jiřina Králová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jiřina Králová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jiřina Králová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2  Cappuccino se připravuje s espressa (30 ml), které zalijeme našlehaným mlékem.  Výška pěny má mít minimálně 1 cm.  Nápoj má mít celkový objem 150–180 ml.  Šálek musí obsahovat 180 ml.  Vnitřní tvar šálku je oblý.

3  Používáme plnotučné 3,5% mléko. Při přípravě použijeme ohřívací jehlu, která je součástí kávovaru.  Mléko se ohřeje a napění v nerezové konvici s větším objemem.  Mléko musí být vychlazené, kvalitní, nesmí být již dříve použité.  Při přípravě nesmíme šlehat mléko po povrchu, protože se nám vytvoří velké bubliny.  Teplota mléka nesmí přesáhnout 70 °C.

4 Konvice na napěnění mléka s obsahem 0,3 l. Obrázek č. 1 Obrázek č. 2

5 Obrázek č. 3

6 Správně Špatně Obrázek č. 4 Obrázek č. 5

7 Do vyhřátého šálku si připravíme espresso. Obrázek č. 6

8 Obrázek č. 7Obrázek č. 8

9  Cappuccino je italský národní nápoj, který se pije pravidelně ke snídani.  U nás je zvykem si tento nápoj posypat skořicí nebo kakaovým práškem.

10 Obrázek č. 9

11 Seznam obrázků  Obrázek č. 1: konvice – foto: autorka práce  Obrázek č. 2: konvice – foto: autorka práce  Obrázek č. 3: šlehání mléka v konvici – foto: autorka práce  Obrázek č. 4: šlehání mléka v konvici – foto: autorka práce  Obrázek č. 5: šlehání mléka v konvici – foto: autorka práce  Obrázek č. 6: příprava cappuccina - foto: autorka práce  Obrázek č. 7: příprava cappuccina - foto: autorka práce  Obrázek č. 8: příprava cappuccina - foto: autorka práce  Obrázek č. 9: cappuccino - foto: autorka práce Elektronické zdroje  Cappuccino [online].[cit.2012-10-18].Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Cappuccino Použitá literatura VESELÁ, Petra. Kniha o kávě. Smart Press. Praha: Smart Press, 2010. ISBN 978-80-87049- 34-1.


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jiřina Králová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje."

Podobné prezentace


Reklamy Google