Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Stonek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Stonek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného."— Transkript prezentace:

1 Stonek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Základní charakteristika
- nadzemní část rostliny, spojuje kořen s listy a květy - nese listy, květy, plody - rozvádí živiny a minerální látky z kořenů do dalších částí rostlin - umožňuje růst rostliny

3 Stonek dřevin - zdřevnatělý, nazývá se kmen, na povrchu je kůra, nese větve Některé dřeviny kmen nemají, rozvětvují se hned u země. Nazývají se keře.

4 Stonek bylin dužnatý známe různé druhy:
A, stvol – bez listů (smetanka lékařská) B, lodyha – s listy (slunečnice) C, stéblo – duté, článkované, s listy (obilí, kukuřice)

5 Všechny uveřejněné odkazy. [cit. 2011-09-01]
Všechny uveřejněné odkazy. [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: Strom < < Smetanka < Slunečnice < Kukuřice <


Stáhnout ppt "Stonek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného."

Podobné prezentace


Reklamy Google