Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SMĚŠOVAČE vypracovala: Ing

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SMĚŠOVAČE vypracovala: Ing"— Transkript prezentace:

1 SMĚŠOVAČE vypracovala: Ing
SMĚŠOVAČE vypracovala: Ing. Marcela Koubová Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 K čemu slouží směšovače?
Umožňují mísení topné a vratné vody a tím regulaci teploty vody v otopné soustavě. Popište čtyřcestný směšovač. Kovové válcové těleso se 2 vstupy a 2 výstupy umístěnými proti sobě, uvnitř je klapka. Jaké funkce plní čtyřcestný směšovač? Popište je. Směšovací funkce Dochází ke směšování topné a vratné vody a tím se reguluje teplota vody. Přepouštěcí funkce Nastavením klapky lze rozdělit kotlový a topný okruh. Může být uzavřen topný okruh nebo kotlový okruh.

3 Vysvětlete, jaký je význam čtyřcestného směšovače při ochraně kotle před nízkoteplotní korozí.
Klapka směšovače se nastaví tak, aby teplota vratné vody do kotle neklesla pod 65 °C. (Tím se zabrání kondenzaci spalin na teplosměnných plochách kotle).

4 Popište trojcestný směšovač.
Těleso se 3 vývody, uvnitř je směšovací šoupátko. Jaké funkce plní trojcestný směšovač? Popište je. Funkce směšovací Směšovač má 2 vstupy a 1 výstup. Dochází v něm ke směšování teplé vody ze zdroje a vratné vody z otopné soustavy na požadovanou hodnotu. Funkce rozdělovací Směšovač má 1 vstup a 2 výstupy, rozděluje původní množství topné vody podle nastaveného poměru. Trojcestný směšovač nerozděluje topný rozvod na kotlový a topný okruh!!!

5 Vyjmenujte technické parametry směšovačů.
- jmenovitá světlost DN a způsob napojení - max. provozní tlak - max. provozní teplota - rozměry tělesa - rozměry připojovacích hrdel - hmotnost


Stáhnout ppt "SMĚŠOVAČE vypracovala: Ing"

Podobné prezentace


Reklamy Google