Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Charakteristika rybího masa
Advertisements

Výstupní zařízení – tiskárny, rozdělení
Energetická hodnota potravin (EH)
Další operace s vektory
Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
Provozovny společného stravování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Netradiční aranžérské materiály
Výroba pěnových cukrovinek
Potřeby a pudy - aktivačně motivační vlastnosti
Druhy barev podle účelu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technické vybavení počítače - Počítač PC
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podstatná jména pomnožná, hromadná a látková
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Grafické programy - opakování
Výroba plundrového těsta
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice ( Viètovy vzorce)
Předběžná příprava drůbeže
Filozofie osvícenství ve Francii
Výroba instantních prášků 1
Sušení vlasů – vliv teplého vzduchu na vlasy
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
Způsoby zápisu algoritmů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zařízení na přepravu teplých pokrmů a nápojů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Algoritmizace - opakování
Algoritmizace - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice řešené pomocí algebraických vzorců pro druhou mocninu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kategorie odbytových středisek
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Představivost a fantazie
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární nerovnice – příklady k procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technické prostředky v požární ochraně
Soustavy dvou lineárních nerovnic o jedné neznámé
Vnitřní paměti počítače
Parametrická rovnice přímky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Paměti počítače, rozdělení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Rovnice s absolutní hodnotou I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice Opakování na písemnou práci
Teorie Informace, signál
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Transkript prezentace:

Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska Předmět: Hotelový a restaurační provoz Ročník: 1. čtyřletého maturitního oboru Gastronomie Autor: Mgr. Olga Hrabalová Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska Anotace: Prezentace seznamuje žáky s požadavky na výrobní středisko a s jeho dělením na jednotlivé části. Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: výrobní středisko, ergonometrie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 42 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_HR1_07

Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska

Výrobní středisko patří k nejsložitějším střediskům PSS je nutné dodržet: - hygienické předpisy, aby nedocházelo ke křížení tzv. čistých a špinavých cest - bezpečnost práce - ergonometrii práce (aby stroje a zařízení byly v optimální vzdálenosti tak, aby pracovníci kuchyně zbytečně nepřecházeli a nevykonávali zbytečné pracovní úkony)

Rozdělení výrobního střediska hrubá přípravna brambor a zeleniny hrubá přípravna masa čistá přípravna brambor a zeleniny čistá přípravna masa přípravna těst teplá kuchyně studená kuchyně kávová kuchyně cukrářská výroba umývárna černého nádobí umývárna bílého nádobí

Obrázek č. 1

Obrázek č. 2

Obrázek č. 3

Obrázek č. 4

Obrázek č. 5

Kuchyně orientovány k severu, severovýchodu nebo severozápadu stěny obloženy obklady do výšky min. 1,80 m podlaha beze spár, dobře čistitelná s protiskluzovou úpravou

Obrázek č. 6

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Literatura: Cón, F. Zařízení provozoven v kostce. 1. vyd. Úvaly: Ratio, [1997]. 125 s. Obrázky: č. 1- 6 archiv školy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.