Shrnutí a závěrečná doporučení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Dagmar Fialová Asociace muzeí a galerií České republiky
Advertisements

Přístupový bod: Zasedacka_108
KOUS – činnost Koordinačního uskupení v letech
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Místo na název prezentace PRAHA | BRATISLAVA | BUDAPEŠŤ | OSTRAVA Nová úprava statutárních orgánů obchodních společností Doc. JUDr.
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Správní právo Pojem správního práva.
Veřejná moc a veřejná správa
Organizace soudnictví v ČR
Lidskoprávní aspekty řízení ve věcech dětí mladších 15 let I Děti v judikatuře Evropského soudu pro lidská práva Anna Hofschneiderová, Liga lidských práv.
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Možnosti Cochemského modelu v českém a slovenském právním prostředí
„MOSTY od izolace k integraci“ Kurs právního minima pro mladistvé - Projekt Pšov -
Životní podmínky osob s PAS – poznatky ochránce Petra Zdražilová, Praha, 6.listopadu 2014 Petra Zdražilová / 6. listopadu, © Copyright Veřejný ochránce.
Projekt Asistentky v předškolní péči Marcela Machačková Osobní výpověď o absolvování kurzu a praxi v obecních MŠ.
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
ČINNOST PŘÍSTROJOVÉ KOMISE
Děti se specifickými potřebami Ochrana ohrožených dětí a jejich rodin Mgr. Marie Lukasová.
Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných Seminář pro ředitele a koordinátory ZUŠ Čeladná 2009 PaedDr.KarelTomek.
Volební číslo: Volby do Studentské komory Akademického senátu 3.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Životní úroveň obyvatel v České republice
Ekonomika elektronické podatelny Tomáš Lechner Vysoká škola ekonomická, Praha Fakulta národohospodářská Katedra práva.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Organizace soudů v ČR a základní principy soudní organizace
Dítě se specifickými potřebami Doporučení a zjištění veřejné ochránkyně práv Marie Lukasová, Sepetná 2015 © Copyright Veřejný ochránce práv, 2015.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
Soudnictví a správní úkony v praxi Mgr. David Kolumber Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Podmínky skladování potravin ve školních stravovacích zařízeních v Libereckém kraji MUDr. Jana Pilnáčková odbor hygieny dětí a mladistvých.
Pěstounské péče na přechodnou dobu poznatky z praxe Krajský úřad Středočeského kraje Praha, 20. června 2016.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Strategie rozvoje základního vzdělávání v oblasti ORP Ostrov vznikla v rámci projektu: „Podpora vzdělávání ve školách oblasti ORP Ostrov“ Jak na společné.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Nástroje na podporu vyrovnaného zastoupení žen a mužů v politice: zkušenost České republiky Radan Šafařík Odd. rovnosti žen a mužů Sekce pro lidská práva.
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU DUM 11 – Soudní soustava NÁZEV ŠKOLY Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení v GRASS CZECH s. r. o. Vedoucí:Ing. Radka Vaníčková, Ph.D. Oponent:Mgr. Gabriela Lesňáková Autor:Walter Knösel,
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie Daňové a odvodové zatížení podnikatelů v ČR Autor bakalářské práce:Lucie Minaříková Vedoucí.
JUDr. Pavel Kotrady soudce Okresní soud ve Vsetíně
Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Kybernetická kriminalita
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Standardizace odborné zdravotní péče
Onkologie v ČR v roce 2017 a dále?
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ANALÝZA MARKETINGOVÉHO MIXU VYBRANÉHO SUBJEKTU (Obhajoba bakalářské práce) Autor práce: Libuša.
Systém odměňování ve vybraném podniku
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Finanční gramotnost v ZŠ
STANOVISKO SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV ČESKÉ REPUBLIKY K NÁVRHU KONCEPCE DOKONČENÍ REFORMY VEŘEJNÉ SPRÁVY ING. JOSEF BARTONĚK PŘEDSEDA SMS ČR SENÁT PČR.
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Zjišťování kvality poskytovaných sociálních služeb
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Elektronizace v prostředí justice
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Ústavní systém České republiky
Transkript prezentace:

Shrnutí a závěrečná doporučení Seminář „Budoucnost rodinněprávního soudnictví“ Senát Parlamentu České republiky, 19. října 2016

Justice vstřícná k dětem je na straně dětí Právo dítěte na důstojnost – s dítětem je zacházeno s péčí, citlivě, spravedlivě a s respektem Participace dětí – informovanost, právo být slyšeno Právo dítěte na soukromí (využívat dostatečně zákonné důvody pro vyloučení veřejnosti)

Systémová opatření Analýza dopadů NOZ Analýza faktorů ovlivňujících nápad v této oblasti se zřetelem k místním podmínkám Změna paradigmatu vnímání rodinněprávního a opatrovnického soudnictví (předpoklady: životní zkušenost, profesionalita)

Konkrétní kroky Přijetí opatření v oblasti personální a organizační (odpovídající počet soudců; specializované senáty u okresních i krajských soudů; rovnoměrné zatížení soudců vč. civilního soudce i se specializací na rodinněprávní a opatrovnické případy; zohlednění náročnosti agendy v hodnotě koeficientu – vyšší míra osobní angažovanosti soudců) Materiální zajištění (přiměřené prostory – i dle věkových skupin, asistenti soudce, technické zázemí) Sjednocování judikatury (funkční e-judikatura; aktivní přístup okresních a krajských soudů i NS)

Děkuji za pozornost 5