Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:"— Transkript prezentace:

1 Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce: Kateřina Stránská Vedoucí bakalářské práce: Ing. Simona Hašková Oponent bakalářské práce: Ing. Jakub Hořický

2 Motivace a důvody k řešení daného problému
Aktuálnost a důležitost daného tématu Všeobecný problém, který může potkat každého z nás

3 Cíl bakalářské práce Cílem práce je společensko-ekonomická analýza vývoje situace v oblasti dlouhodobé nezaměstnanosti v poslední dekádě v České republice. Ekonomická analýza bude postavena na informacích o vývoji počtu dlouhodobě nezaměstnaných, získaných z oficiálních informačních zdrojů včetně vývoje sociálních podpor pro dlouhodobě nezaměstnané. Společenský aspekt bude zachycen z pohledu dlouhodobě nezaměstnaných ve smyslu jejich ekonomické „kvality“ života.

4 Výzkumné problémy Dlouhodobá nezaměstnanost negativné ovlivňuje zdraví
Značná část dlouhodobě nezaměstnaných není aktivní při hledání práce Prognóza HDP pro příští dva roky 2015 a 2016

5 Použité metody Dotazníkové šetření Vlastní výpočet

6 Dlouhodobá nezaměstnanost negativně ovlivňuje zdraví jedinců

7 Značná část dlouhodobě nezaměstnaných není aktivní při hledání práce

8 Prognóza HDP na roky 2015 a 2016 Mé výpočty výše růstu HDP Rok 2015
Predikce HDP (%) 1,18 1,89 Predikce HDP České národní banky Rok 2015 2016 Predikce HDP (%) 4,8 2,8 Predikce HDP Svazu průmyslu a dopravy České republiky Rok 2015 2016 Predikce HDP (%) 2,5 2,6

9 Návrhy opatření Psychická pohoda a zdraví
Vymezit si oblast, které se chci věnovat Vyhledávat pracovní příležitosti v této oblasti Realizovat své koníčky Prohlubovat své znalosti a dovednosti Stýkat se se svými známými, komunikovat s okolím Aktivita při hledání nového zaměstnání Rekvalifikační kurzy poskytované Úřady práce Specializované kurzy

10 Závěrečné shrnutí Byly zodpovězeny výzkumné problémy
Byla navržena opatření k řešení problémů Cíl práce byl splněn

11 Dotazy vedoucí bakalářské práce
Ekonomicky interpretujte vztah mezi vývojem HDP a nezaměstnaností, který jste zachytila v grafu 12. Proč si myslíte, že práce na černo je častým jevem v soudobé ekonomice u dlouhodobě nezaměstnaných (viz Vaše analýza plynoucí z grafu 10)? Jak uvádíte na str. 18 ”Délku své nezaměstnanosti mohou jedinci ovlivnit svým chováním a přístupem”. Uveďte prosím jak.

12 Dotazy oponenta bakalářské práce
Čím myslíte, že bylo zapříčiněno vyšší procento žen v dotazníkovém šetření a mohlo mít vliv na výsledky dotazníku?

13 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:"

Podobné prezentace


Reklamy Google