Rozbor tematické písně k jarnímu období

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vytvořila:Monika Hradilová. NA ÚVOD… NA ÚVOD… Přátelství a internet…Tohle téma je hodně otevřené. Na celém světě existují milióny sociálních stránek.
Advertisements

oblaka Venuše dobře odrážejí sluneční svit a proto je tato planeta ve vhodné poloze po Slunci a Měsíci nejjasnějším tělesem na obloze Večernice někdy.
Shoda přísudku s podmětem OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-L
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost Autor: Mgr. Lenka Radošová OBJEVUJEME VESMÍR VESMÍRNÁ TĚLESA SLUNEČNÍ SOUSTAVA CESTY DO VESMÍRU.
PLYNNÉ PLANETY Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_13_32.
Měsíc. Co je to Měsíc? Měsíc je koule, která v noci svítí, ale někdy není vidět. Je tam nebo ne? Měsíc je jediný známý satelit naší Země. Také se mu říká.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Země ve vesmíru Vesmír – galaxie – sluneční soustava - Země.
Ekosystém okolí lidských obydlí Volně žijící živočichové Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola,
ANOTACE Materiál je určen k získání informací o tom, kde a jak žijí lidé na Zemi. V úvodní výkladové části se žáci seznámí s rozložením obyvatelstva na.
Petr s Pavlem byli na lyžařském výcviku. Oba si pěkně zalyžovali a navíc bylo i hezké počasí. Sjezdovky byly upravené a mimo ně bylo až 60 cm sněhu.
Budapešť. Parlament Budapešťský parlament je jedna z největších dominant Budapeště. Budapešťský parlament je jedna z největších dominant Budapeště. Z.
Živá příroda – houby Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_08 Název Božena Němcová Téma hodiny Božena.
VY_32_INOVACE_36_Jihoceske_rybniky Vlastivěda - 4.,5. ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
Anglie a rock 60. léta AUTOR: Mgr. Aleš Skála
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Písně a jejich vývoj Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_11_PÍSNĚ A JEJICH VÝVOJ Téma:
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/
Vesmír Co uvidíš, zvedneš-li svůj zrak k obloze? mraky, oblohu
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6C_01
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
ČESKÝ JAZYK 3. roč. Číslo DUM: VY_32_INOVACE_05
AUTOR: Lenka Šilhánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_77_ČESKÁ HYMNA
Název školy ZŠ J. E. Purkyně Libochovice a ZUŠ Autor Bc. Jiří Grüner
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Lidová muzika Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Jaroslav Seifert NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
VESMÍR.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Jan Burian NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
František Hrubín NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Hudba a slovo Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Renáta Jehličková Název: VY_32_INOVACE_09_C_18_HUDBA A SLOVO Téma: HUDEBNÍ NAUKA.
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Název materiálu: Výzkum vesmíru
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Starověká hudba Název školy: SPgŠ Litoměřice
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
TROPICKÝ DEŠTNÝ LES. TROPICKÝ DEŠTNÝ LES V rovníkových oblastech Země se rozkládají tropické deštné lesy (tropické pralesy, džungle). Kterými světadíly.
Věcné učení Bezpečné chování ve škole, při hrách, výletech, koupání
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Mgr. Jana Doubková Dějiny hudby listopadu 2012
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2 Název výstupu: Měsíc.
Česká hymna a její tvůrci
Hymna ČR Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo: 32.
Psychologie test.
VY_32_ INOVACE_O7_ ČESKÝ JAZYK 3
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Karla Klíče Hostinné AUTOR: Mgr
Děti už mockrát dokázaly, že jsou opravdu pracovité
Lidské smysly Naše tělo. ČLOVĚK A JEHO SVĚT Lidské smysly Radka Smetanová VY_32_INOVACE_lidskesmysly_03.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
OASIS DE HUACACHINA PERU Ligue o som
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_17_12_vyjmenovaná slova
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Každý den jsme trochu starší…
Transkript prezentace:

Rozbor tematické písně k jarnímu období Hudební výchova Rozbor tematické písně k jarnímu období Vlaštovko leť - poslech písně z internetových stránek - seznámení se s autorem písně a s pojmy, které se v textu písně objevují: Čínská zeď, poušť Gobi, Jurij Gagarin, Ludwig Van Bethoven, světlonoš, Máří Magdaléna - nácvik písně s doprovodem hry na kytaru - na závěr malý test vědomostí Bc.Kateřina Cuperová

Vlaštovko leť Jaromír Nohavica http://www.youtube.com/watch?v=GpwRtkF2o5o&feature=fvsr

Jarek Nohavica - Životopis Jaromír Nohavica pochází z Ostravy. První píseň napsal již v 8-mi letech. Na kytaru hraje od svých 13-ti let, přičemž původně jeho otec chtěl, aby hrál na housle, k těm ale nepřilnul.

Text písně Vlaštovko leť Zeptej se ryb,kde je jim líp zeptej se plameňáků kdo závidí, nic nevidí z té krásy zpod oblaků až spatříš nad sebou stín věz že ti mává sám pan Jurij Gagarin Vlaštovko leť,nás chudé veď Vlaštovko leť,rychle a teď nesu tři zlaté groše první je můj,druhý je tvůj třetí pro světlonoše až budeš unavená, pírka ti pofouká Máří Magdaléna Vlaštovko leť,nás chudé veď…. Vlaštovko leť přes Čínskou zeď přes písek pouště Gobi oblétni Zem přileť až sem jen ať se císař zlobí dnes v noci zdál se mi sen že ti zrní nasypal Ludwig van Beethoven nás chudé veď….

Rozbor písně Vlaštovko leť …….. Vlaštovka Vlaštovku můžeme vidět jak v otevřené krajině, tak v blízkosti lidských obydlí, kde si staví svá typická miskovitá hnízda. „Kde si vlaštovky postaví hnízdo, tam přinesou štěstí“. 

万里长城- čínská zeď „Nekonečně dlouhá zeď.“ Celková délka je asi 9000 km. Na stavbu byly nasazeny statisíce lidí, především zajatců a trestanců. Jejím účelem je chránit Čínu před mongolskými nájezdy.

Gobi 戈壁沙漠 je největší poušť světa Rozkládá se v severní Číně a jižním Mongolsku. Písečné oblasti zabírají pouze 3% z celkové rozlohy, jsou tam i hory a lesy. Mongolská poušť Gobi je nalezištěm zkamenělin dinosaurů.

Prvním učitelem mladého Ludwiga byl jeho přísný otec. Ludwig Van Beethoven. - Byl hudební skladatel, Prvním učitelem mladého Ludwiga byl jeho přísný otec. V pozdějším věku měl problémy se sluchem, Jeho mimořádný hudební talent mu však umožnil vytvořit největší díla v době, kdy už byl zcela hluchý. 

kosmické lodi obletěl Zemi, viděl jsem, jak je naše planeta krásná. „Když jsem v kosmické lodi obletěl Zemi, viděl jsem, jak je naše planeta krásná. Lidé, chraňme a rozmnožujme tuto krásu. Neničme ji!“ Gagarinova slova po letu[ Jurij Alexejevič Gagarin  byl první člověk, který vzlétl do vesmíru. Obletěl Zemi a po 108 minutách přistál.

Světlonoš Je člověk který přináší na zemi Lásku, Svobodu a Naději.Zapaluje světélka  lásky v duších jiných lidí.

Máří Magdaléna Jmenovala se Marie a pocházela z Magdaly a žila okolo roku Ježíšova narození. Díky legendám se stala Maří Magdalena patronkou mnoha řemesel a živností. Je také patronkou holičů

test Napiš vše,co si vybavíš pod pojmem Gobi? Kdo byla Máří Magdaléna? Kdo je to světlonoš? Co víš o Ludwig Van Bethovenovi? Popiš, jak vypadá Čínská zeď? Čím se proslavil Jurij Gagarin?

Použité odkazy: http://cs.wikipedia.org/wiki/MáříMagdaléna Internetové stránky: www.youtube.com - píseň http://cs.wikipedia.org/wiki/Čínskázeď http://cs.wikipedia.org/wiki/JurijAlexejevičGagarin http://cs.wikipedia.org/wiki/LudvigVanBethoven http://cs.wikipedia.org/wiki/MáříMagdaléna http://cs.wikipedia.org/wiki/Světlonoš http://cs.wikipedia.org/wiki/poušťGobi