Stavební uzávěra základní informace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Kutná Hora 26. května 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Redukce lůžek Existuje prostor pro redukci lůžek akutní péče?
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_17-09 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
EIA novela 2015 STAVEBNÍ ÚŘADY Novela zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, (viz zákon č. 39/2015 Sb.,), účinná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Budování cyklostezek z pohledu správce vodních toků Mladá Boleslav Ing. Růžena Divecká Povodí Labe, státní podnik.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Strana 1 INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of.
1 Právní stav územního plánu po vydání změny Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
OCHRANA PROTI NESPRÁVNÉMU POSTUPU ZADAVATELE. PRAVOMOCI ÚOHS - § 112 vydává předběžná opatření, vydává předběžná opatření, rozhoduje, zda zadavatel při.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Ochrana ZPF v územních plánech
VY_62_INOVACE_ , daň z nemovitých věcí - pozemků
Územní plánování aneb jak na to Porada pro ÚÚP na KÚ LK dne
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Zákon o sociálním podnikání
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
NÁLEŽITOSTI ROZHODNUTÍ A ODVOLÁNÍ SEMINÁŘ
Regionální environmentální centrum ČR
Stipendijní řád MU Jiří Nantl 17. května 2006.
Zpráva o uplatňování ÚP
Obecné zásady při aplikaci ZÚR JMK
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Licenční smlouva autorská JUDr. E. Kadlecová ZS 2011/12
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Seminář s krajskými úřady
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Zpráva o uplatňování územního plánu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Pozemkové úpravy.
Práva a povinnosti odborové organizace v oblasti BOZP
Zákon o vodovodech a kanalizacích č. 274/2001 Sb
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zákon č. 183/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
STAVEBNÍ ZÁKON.
Územní plán Liberec.
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Velkokapacitní skleníky
Informace k tezím rekodifikace
Ministerstvo životního prostředí
Připravovaná metodika na ochranu nerostného bohatství
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
„Stavební zákon – územní plánování, územní řízení, stavební řízení“
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
PODNIKATELSKÁ RADA, MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU
Územní plán s prvky regulačního plánu
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Programové prohlášení Vlády ČR Urychlit a zjednodušit přípravu realizace staveb
Transkript prezentace:

Stavební uzávěra základní informace vymezuje parcely, na kterých se dočasně zakazuje nebo omezuje stavební činnost dočasná povaha a pouze nezbytně nutný rozsah pouze pokud by mohla ztížit nebo znemožnit budoucí využití území nebo jeho organizaci podle připravované územně plánovací dokumentace do nabytí účinnosti nového ÚP nevztahuje se ze zákona na udržovací práce můžou být další výjimky ze SÚ Omezení SÚ jen na některé aktivity (např. SÚ se nevztahuje na výstavbu RD) Následně povolované ze strany obce - SÚ může stanovit podmínky (např. výjimky budou povoleny na výstavbu RD, apod.)

Stavební uzávěra Návrh připraví obec (obcí vybraný odborný zpracovatel) identifikuje konkrétní pozemky, kterých se týká (parcely) uvádí rozsah, v jakém se stavební činnost omezuje (úplný zákaz, jen na některý druh výstavby, podmínky,…) důkladné odůvodnění doba, na kterou se uzávěra vyhlašuje

Stavební uzávěra postup návrh se zašle dotčeným orgánům ke stanovisku (30 dní) se vyvěsí na úřední desce po dobu 15 dní každý, kdo se cítí dotčen na svém právu, může podat připomínky (musí být vypořádány) do 30 dní od zveřejnění návrhu mohou podat námitky vlastníci nemovitostí, kterých se SU přímo týká zástupce veřejnosti spolek pro ochranu přírody a krajiny může být svoláno veřejné projednání (oznámení na úřední desce min. 15 dní předem) zpracován finální text SU, včetně rozhodnutí o námitkách (součást odůvodnění) schvaluje rada obce/zastupitelstvo SU vyvěšena na úřední desce, účinnost 15 dní od vyvěšení

Stavební uzávěra Mýty, aneb v hospodě mi chlapi říkali … SKUTEČNOST v obci se nebude dát vůbec stavět SÚ se týká jen přesně určených pozemků, ostatních se SÚ vůbec týkat nebude na mém pozemku se vyhlásí SÚ a deset let tam nic nepostavím Proti návrhu SÚ můžu podat námitky, obec se s nimi musí vypořádat a rozhodnout o nich SÚ je dočasná do přijetí nového ÚP SÚ může umožňovat výjimky (za předem daných podmínek) stávající ÚP stanovuje pravidla a je nefér je měnit v průběhu hry prostřednictvím SÚ SÚ je dočasným opatřením, kterým může obec omezit výstavbu, která by znemožnila nebo ztížila budoucí využití území podle připravovaného nového ÚP. Pokud chce obec něco dělat s předimenzovanou výstavbou, tak SÚ umožní zavčasu vyřešit nejproblematičtější území dřív, než na nich bude stát výstavba.

STAVEBNÍ UZÁVĚRA MÝTY, ANEB V HOSPODĚ MI CHLAPI ŘÍKALI … SKUTEČNOST Obec bude muset platit astronomické náhrady Náhrada náleží jen tehdy, pokud vlastníkovi skutečně byla stavební uzávěrou způsobena majetková újma. Záleží na velkém množství okolností (fáze projektu, doba omezení, intenzita omezení, atd.). Cílem je, aby skutečná újma na straně vlastníků byla buď nulová nebo minimální.