Autor: Mgr. Yvetta Kałužová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mezilidské vztahy na pracovišti
Advertisements

Řídící struktury.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Řídící struktury v organizaci
Pracovní skupina Pracovní skupinu tvoří určitý počet osob na jednom pracovišti, kteří jsou spjatí společnou činností, vnitřní strukturou sociálních pozic.
Personální management
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
Organizační struktury, příklady
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_09_ORGANIZOVÁNÍ.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_
Řídící struktury, malé a velké organizace
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_VZNIK.
Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Najman. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Přenosové soustavy VY_32_INOVACE_pszczolka_ Synchronní čítač Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám -
5. PROJEKCE MODERNÍCH ORGANIZAČNÍCH A ŘÍDÍCÍCH PODNIKOVÝCH STRUKTUR Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Živnost Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Podnik Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Síť podniků stravovacích zařízení. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_19.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Organizační struktury Ročník / obor studia:IV.
STŘEDNÍ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA CESTOVNÍHO RUCHU, SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ 12, ČESKÉ BUDĚJOVICE Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Právní úprava cestovního ruchu v ČR
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Ing. Sikorová Renata
Charakteristika a význam obchodního provozu, činitelé OP.
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Právní úprava cestovního ruchu v ČR
Management a řízení hotelu
Ing. Veronika Dostálková MBA
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Ostatní evidence
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Assessment centrum.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Transformátory Autor: Ing. Tomáš Kałuža VY_32_INOVACE_
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybraném podniku
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
VY_32_INOVACE_Sikorová_
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Transkript prezentace:

Autor: Mgr. Yvetta Kałužová Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_13-1-12 Týmový systém řízení Autor: Mgr. Yvetta Kałužová . Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky

Anotace výuková prezentace – podpora vyučujícího určeno pro nástavbové studium obor Společné stravování

Týmový – kooperační systém Hotelový provoz Týmový – kooperační systém

Týmový – kooperační systém pracovní skupinu tvoří zaměstnanci s rozdílnými znalostmi a z různých oddělení jednoho podniku s pracovníky štábních útvarů pracovní skupina má za úkol dosáhnout stanoveného cíle spolupracují v týmu členové týmu jsou povinni splnit cíl ve stanoveném termínu

Týmový – kooperační systém v týmu – pracovní skupině jsou všichni zaměstnanci na stejné pozici, nikdo není nadřízený vedení týmu není vázáno na jednu osobu, je podmíněno situací a je svěřeno tomu, kdo přijde s lepším nápadem na řešení problému = situační řízení dílčí úkoly jsou převzaty vždy tím zaměstnancem, který je pro jejich plnění nejvhodnější

Týmový – kooperační systém Tým je rozpuštěn: při splnění zakázky při dosažení dohodnutého termínu při zrušení zakázky

Výhody optimální řešení využitím specialistů v týmu lehčí realizace návazných prací, protože přizvaní členové týmu z příslušných oborů dovedou předcházet potížím týmovou prací je podpořena lepší soudržnost velká motivace všech členů týmů

Nevýhody týmová práce na aktuálním úkolu může způsobit na stabilním pracovišti pracovníka a je spojena s potřebou na stabilní pracoviště docházet členové týmu musí být zastupitelní členové týmu jsou velmi vytíženi může dojít k zanedbání stabilní činnosti kontrola výkonů je těžší

Použité zdroje SMETANA, František; KRÁTKÁ, Eva. Podnikání v hotelnictví a gastronomii -- Pro střední a vyšší hotelové školy. Praha: Fortuna, 2009, ISBN 978-80-7373-054-3. METZ, Reinhold. Restaurace a host. Praha: Europa Sobotáles, 2008, ISBN 978-80-86706-18-4.