Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Advertisements

P ROGRAM M ICROSOFT O UTLOOK Předmět: Práce s počítačem Ročník: 3. ročník učebního oboru Autor: Mgr. Marie Mazurová Anotace: Seznámení s programem Microsoft.
Předmět:MATEMATIKA Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dagmar Válková Anotace:Prezentace slouží jako pomůcka k seznámení se s učivem Pythagorova.
Výstupní zařízení – tiskárny, rozdělení
Energetická hodnota potravin (EH)
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Další operace s vektory
Fyzikální vlastnosti vlasu
Náležitosti nápojových lístků
Peckové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Netradiční aranžérské materiály
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Slovní úlohy řešené rovnicemi
Druhy barev podle účelu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podstatná jména pomnožná, hromadná a látková
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Regenerační přípravky I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice ( Viètovy vzorce)
Aritmetická posloupnost
Výroba instantních prášků 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sušení vlasů – vliv teplého vzduchu na vlasy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obvod a obsah mnohoúhelníků
Některé významné uhlovodíky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice a nerovnice III.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Cukry – přírodní sladidla
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice řešené pomocí algebraických vzorců pro druhou mocninu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zástřihy a konečná úprava
Lineární nerovnice – příklady k procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Soustavy dvou lineárních nerovnic o jedné neznámé
Vnitřní paměti počítače
Parametrická rovnice přímky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Paměti počítače, rozdělení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Rovnice s absolutní hodnotou I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Přípravky v tlakovém balení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice Opakování na písemnou práci
Vodová ondulace - pomůcky a prostředky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Transkript prezentace:

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Suroviny Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dana Kopecká PECKOVÉ OVOCE Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s druhy peckového ovoce a použitím. Prezentace je určena přímo pro výuku a opakování. Je využitelná v odborném předmětu suroviny v oboru cukrář. Klíčová slova: Peckové ovoce, oplodí, persiko Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 43 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_C2SU_11

PECKOVÉ OVOCE Dužnaté šťavnaté oplodí Uvnitř je tvrdá pecka a jádro obr.1  

1. Třešně Vyšlechtěné z ptačí třešně Srdcovitého tvaru Barva žlutá, červená, tmavě červená, černá Srdcovky a chrupky obr.2

2. Višně obr.3 Podobné třešním Šťavnatější Chuť nakyslá Barva červená až černá Méně trvanlivé než třešně obr.3

3. Švestky a pološvestky Vejčitý tvar, barva modrá, fialová, žlutozelená Chuť sladká, vůně typická kořeněná obr.4

4. Slívy Špendlíky, ryngle, mirabelky obr. 5 - mirabelky obr.6 - bluma

5. Meruňky Šťavnaté Barva oranžová, žlutá U zralých plodů snadno oddělitelná pecka od dužiny Jádra se nazývají PERSIKO (jádrovina) obr.7

6. Broskve Kulovitý tvar Barva zelená, žlutá, oranžová, načervenalá Silnější slupka Náročné pěstování Jádra pecek → persiko obr.8

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Bláha, L., Šrek, F. Suroviny pro učební obor Cukrář, Cukrářka. 2. vydání. Informatorium, 1996. 216 s. ISBN 80-85427-86-9 Obr. 1: [online].[ cit 2013-1-23]. Dostupné z www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Cherries_summerland.jpg Obr. 2: [online].[ cit 2013-1-23]. Dostupné z www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Cherry_Stella444.jpg Obr. 3: [online].[ cit 2013-1-23]. Dostupné z www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Sour_cherry.jpg Obr. 4: [online].[ cit 2013-1-23]. Dostupné z www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Prunus_-_President.JPG Obr. 5: [online].[ cit 2013-1-23]. Dostupné z www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Mirabellen.jpg Obr. 6: [online].[ cit 2013-1-23]. Dostupné z www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Prugne_Goccia_d_oro.jpg Obr. 7: [online].[ cit 2013-1-23]. Dostupné z www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Apricot_and_cross_section.jpg Obr. 8: [online].[ cit 2013-1-23]. Dostupné z www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Autumn_Red_peaches.jpg Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.