Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Advertisements

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Aktivita 05 projektu „Efektivní vnitřní kontrola v rezortu Ministerstva obrany“
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Veřejná správa 5RE901Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání.
Hodnocení škol a školských zařízení
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOL A HODNOCENÍ ČŠI
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Veřejná správa – úvod.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
ČŠI a vlastní hodnocení školy
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Seminář NSKTV Praha , Brno Návrh národních deskriptorů Mgr., Ph.D.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Jak se stát dobrým právníkem?
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Vzdělávání k problematice boje s korupcí.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Koncepce informačního systému vnitřní kontroly v rezortu MO
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
vlastní hodnocení školy
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Správní dozor Kontrolní činnosti spojené s veřejnou správou:
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
MINISTERSTVO OBRANY INSPEKCE MINISTRA OBRANY
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Boj proti korupci v rezortu MO – historie a současnost.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Finanční kontrola prováděcí vyhláška 416/2004Sb., aplikace v praxi Kurz právního minima Jihlava 26. – Ing. Libuše Nivnická.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Personální plán pro podnikatelský plán
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Působnost Ministerstva spravedlnosti a správa státního zastupitelství JUDr. Jaroslav Picha.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Proces akreditace a certifikace systémů managementu a produktů.
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Management a řízení hotelu Název vyučovací oblasti:Managerské funkce Ročník / obor studia:IV.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Klíčová aktivita 3 Profesní portfolio Ing. Aleš Jurečka Praha,
SAFETY 2017 Význam a zásady fyzické bezpečnosti při ochraně (nejen) utajovaných informací. Hradec Králové duben
Kvalita v sociálních službách jako proces
Rozkrývání vlastnických struktur a skutečných majitelů
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Druhy a způsoby kontroly v hotelu
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Organizace a řízení logistiky
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
První zkušenosti s evaluací
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Úřad vlády České Republiky
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Aplikovaný výzkum Program Beta:
Transkript prezentace:

Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Program  přípravy kontrolního pracovníka  rezortu MO

MINISTERSTVO OBRANY-INSPEKCE MINISTRA OBRANY Klíčová aktivita 06 program přípravy kontrolního pracovníka rezortu MO Plánovaný výstup vzdělávací program kontrolního pracovníka MO

MINISTERSTVO OBRANY-INSPEKCE MINISTRA OBRANY Klíčová aktivita 06 aktivita byla realizována ve spolupráci s Univerzitou obrany Brno Dílčí výstupy ● profil kontrolního pracovníka ● kurz odborné přípravy kontrolního pracovníka ● pilotní ověřovací kurz

MINISTERSTVO OBRANY-INSPEKCE MINISTRA OBRANY Klíčová aktivita 06 Profil kontrolního pracovníka Musí zvládat techniku kontroly a vyvarovat se unáhlených závěrů a mylných obvinění.

MINISTERSTVO OBRANY-INSPEKCE MINISTRA OBRANY Klíčová aktivita 06 Profil kontrolního pracovníka - ETIKA kontrolora důvěra, spolehlivost a věrohodnost, integrita (morální zásadovost, poctivost) nezávislost, objektivnost a nestrannost, což znamená dodržet princip neutrality a vyvarovat se střetu zájmů, profesní mlčenlivost, kompetence a profesní rozvoj – odpovědnost za jejich rozvoj nese kontrolor.

MINISTERSTVO OBRANY-INSPEKCE MINISTRA OBRANY Klíčová aktivita 06 Profil kontrolního pracovníka - obecné způsobilosti: umět argumentovat závěry činnosti a nálezy kontrolora, být schopen efektivně získávat a využívat znalosti a dovednosti za využití moderních informačních a komunikačních postupů a nástrojů podpory kontrolní činnosti, být schopen srozumitelně a přesvědčivě sdělovat vlastní odborné názory, být schopen podávat spolehlivý a stabilní výkon

MINISTERSTVO OBRANY-INSPEKCE MINISTRA OBRANY Klíčová aktivita 06 Profil kontrolního pracovníka - obecné způsobilosti: být přirozeně zvídavý a otevřený novým zkušenostem, být schopen aktivně se vzdělávat, znát své silné a slabé stránky, umět analyzovat vlastní neúspěch a poučit se z chyb; při osvojování nových znalostí a dovedností být vytrvalý, být schopen určité míry sebekontroly a sebemotivace, mít objektivní a nestranný přístup k hodnocení kontrolovaných oblastí.

MINISTERSTVO OBRANY-INSPEKCE MINISTRA OBRANY Klíčová aktivita 06 Profil kontrolního pracovníka – teoretické a aplikační znalosti Kontrolní pracovník musí být připraven na zvládnutí všech tří fází kontroly 1) přípravné fáze - prostudování dostupné dokumentace, stanovení postupů a metod 2) realizační fáze - vlastní kontrola, shromáždění kontrolních podkladů, komunikace s kontrolovaným 3) závěrečná fáze - vyhodnocení získaných podkladů, zpracování protokolu a jeho vypořádání s kontrolovaným

MINISTERSTVO OBRANY-INSPEKCE MINISTRA OBRANY Klíčová aktivita 06 Profil kontrolního pracovníka – teoretické a aplikační znalosti: znalost kontrolních mechanismů v oblasti státní správy, znalost moderních kontrolních postupů a kontrolních metod v teorii a praxi kontrolora, znalost relevantních normativních právních aktů, a to jak obecně závazných právních předpisů, tak vnitřních předpisů rezortu obrany týkajících se kontrol, znalost provedení přípravy, průběhu a vyhodnocení kontroly v rezortu obrany,

MINISTERSTVO OBRANY-INSPEKCE MINISTRA OBRANY Klíčová aktivita 06 Profil kontrolního pracovníka – teoretické a aplikační znalosti: znalost oprávnění a povinnosti kontrolních pracovníků a kontrolovaných osob v rezortu obrany, znalost vyřizování petic a stížností v rezortu obrany, znalost principů a technik verbální a neverbální komunikace v praxi kontrolních orgánů v rezortu obrany, znalost zásad obecných odpovědnostních vztahů a náhrady škody v rezortu obrany,

MINISTERSTVO OBRANY-INSPEKCE MINISTRA OBRANY Klíčová aktivita 06 Profil kontrolního pracovníka – teoretické a aplikační znalosti: znalost zásad ochrany utajovaných informací v rezortu obrany, znalost zásad prevence sociálně nežádoucích jevů v rezortu obrany, znalost organizační struktury resortu obrany.

MINISTERSTVO OBRANY-INSPEKCE MINISTRA OBRANY Klíčová aktivita 06 Profil kontrolního pracovníka – odborné dovednosti: vymezit zadání pro kontrolní činnost, koordinovat ji, a nést konečnou odpovědnost za její výsledky, umět aplikovat obecně závazné právní předpisy a vnitřní předpisy týkající se kontrolní činnosti, včetně jejich vzájemného propojení, umět rozpoznat sociálně nežádoucí jevy, umět verbálně a neverbálně komunikovat, asertivně jednat.

MINISTERSTVO OBRANY-INSPEKCE MINISTRA OBRANY Klíčová aktivita 06 Vzdělávací program kontrolního pracovníka MO: Příprava kontrolních pracovníků rezortu MO bude uskutečňovaná ve třech stupních: Vstupní kurz pro přípravu kontrolního pracovníka rezortu MO Průběžné kurzy Tematický kurz pro vedoucí kontrolních týmů

MINISTERSTVO OBRANY-INSPEKCE MINISTRA OBRANY Klíčová aktivita 06 Vzdělávací program kontrolního pracovníka MO Vstupní kurz pro přípravu kontrolního pracovníka rezortu MO: týdenní kurz, organizovaný ve spolupráci UO a IMO, jehož obsahem bude dvoudenní výuka měkkých dovedností a třídenní výuka odborných vědomostí - vnitřní kontroly v rezortu MO, kontroly hospodaření s veřejnými prostředky, organizace a řízení kontroly v rezortu obrany

MINISTERSTVO OBRANY-INSPEKCE MINISTRA OBRANY Klíčová aktivita 06 Vzdělávací program kontrolního pracovníka MO Průběžné kurzy: podle potřeby z nabídky vzdělávacích aktivit, které objednává u vzdělávacích zařízení a zveřejňuje ve Věstníku MO sekce personální MO

MINISTERSTVO OBRANY-INSPEKCE MINISTRA OBRANY Klíčová aktivita 06 Vzdělávací program kontrolního pracovníka MO Tematický kurz pro vedoucí kontrolních týmů: týdenní kurz organizovaný ve spolupráci UO a IMO, jehož obsahem bude dvoudenní výuka měkkých dovedností (porozumění psanému textu, kreativní psaní, aplikace zásad právní logiky, argumentace, mediace a vyjednávání a vedení lidí) a třídenní výuka odborných vědomostí (aktualizace vědomostí o kontrolní činnosti v rezortu MO podle nových zákonů, vyhlášek a rezortních legislativních norem)

MINISTERSTVO OBRANY-INSPEKCE MINISTRA OBRANY DĚKUJI ZA POZORNOST Mgr. Zoran Nerandžič Praha, Univerzita obrany, 26. března 2014 bližší informace o projektu: http://www.unob.cz/events/esf-imo/Stranky/index.aspx