Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Advertisements

Charakteristika rybího masa
Výstupní zařízení – tiskárny, rozdělení
Energetická hodnota potravin (EH)
Další operace s vektory
Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
Provozovny společného stravování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technické vybavení počítače - Počítač PC
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sójové a kokosové cukrovinky 1
Výroba plundrového těsta
Obecná rovnice přímky - procvičování
Aritmetická posloupnost
Předběžná příprava drůbeže
Filozofie osvícenství ve Francii
Výroba instantních prášků 1
Sušení vlasů – vliv teplého vzduchu na vlasy
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
Technické prostředky v požární ochraně
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Způsoby zápisu algoritmů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obvod a obsah mnohoúhelníků
Zařízení na přepravu teplých pokrmů a nápojů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Algoritmizace - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Mechanické řízení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice řešené pomocí algebraických vzorců pro druhou mocninu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kategorie odbytových středisek
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Soustavy dvou lineárních rovnic o dvou neznámých Metoda sčítací
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Lineární nerovnice – příklady k procvičování
Technická mechanika – Převody
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Soustavy dvou lineárních nerovnic o jedné neznámé
Vnitřní paměti počítače
Parametrická rovnice přímky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Paměti počítače, rozdělení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Přípravky v tlakovém balení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice Opakování na písemnou práci
Teorie Informace, signál
Vodová ondulace - pomůcky a prostředky
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin Předmět: Hotelový a restaurační provoz Ročník: 1. čtyřletého maturitního oboru Gastronomie Autor: Mgr. Olga Hrabalová Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin Anotace: Prezentace popisuje jednotlivé kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin. Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: mlýnky na maso, kutry, nářezové stroje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 42 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_HR1_11

Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin

Obrázek č. 1

Mlýnky na maso slouží k přípravě mletého masa vyrábějí se ruční nebo s elektrickým pohonem

části mlýnků: kovový válec otočný podávací šnek násypka s plnícím otvorem křížový nůž řezná destička s otvory - velikost otvorů určuje jemnost pohon šneku (ruční, elektrický) ruční tlačítko (u větších strojů pákový mechanismus) - BOZP!

Obrázek č. 2

Obrázek č. 3

Kutry jsou stroje na sekání a současně míchání masa jemnost mletí se řídí délkou zpracování různé velikosti (s různým obsahem a výkonem)

části kutru plochá kruhová mísa s ochranným krytem, mísa se otáčí kolem osy soustava srpovitých nožů upevněných na hřídeli poháněné elektromotorem

Obrázek č. 4

Obrázek č. 5

Nářezové stroje slouží ke krájení uzenin, studených mas, sýrů, zeleniny,...

druhy nářezových strojů: ruční poloautomatické - kruhový nůž je poháněn elektromotorem, pohyb podávacího stolu je prováděn ručně plnoautomatické - kruhový nůž i podávací stůl jsou poháněné elektromotorem

Obrázek č. 6

Obrázek č. 7

Obrázek č. 8

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Literatura: Cón, F. Zařízení provozoven v kostce. 1. vyd. Úvaly: Ratio, [1997]. 125 s. METZ, R., GRÜNER, H., KESSLER, T. Restaurace a host: základní odborné vědomosti: restaurace, hotel, kuchyně. Praha: Europa – Sobotáles, 2008. 606 s. ISBN 978-80-86706-18-4. Obrázky: č. 1, 2, 5 – 8 archiv autora č. 3, 4 METZ, R., GRÜNER, H., KESSLER, T. Restaurace a host: základní odborné vědomosti: restaurace, hotel, kuchyně. Praha: Europa – Sobotáles, 2008. 606 s. ISBN 978-80-86706-18-4. s.111 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.