Zařízení umýváren nádobí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dřezy Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Vytápění Parní otopná tělesa. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Rozdělení odbytových středisek
Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů - sporáky
Příprava pokrmů ze skopového masa
Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číselné soustavy - převody
Převody čísel. soustav - opakování
Výstupní zařízení - plotr
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Telecí maso - charakteristika
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
SW počítače - operační systém
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava hovězích plátků
Vylučovací soustava II.
Výstupní zařízení počítače - skener
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Software počítače - rozdělení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Škrábání brambor a kořenové zeleniny
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kuchyňské stroje na zpracování těsta a masa
Geometrická posloupnost - součet
Geometrická posloupnost
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výstupní zařízení - skener
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů- 2. část
Charakteristika a dělení drůbeže
Prostory v provozovně společného stravování
Vytápění Dálkové vytápění
Deratizace, dezinsekce a dezinfekce
Rošty, rožně, grily, mikrovlnná zařízení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
Software počítače 2 - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Výroba koblih Předmět: Technologie Pekař
Zařízení na přepravu teplých pokrmů a nápojů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní – mycí stroje
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Příprava drůbeže vařením, dušením
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zařízení na pečení a smažení
Úprava výrobků před pečením 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Vytápění Připojení na dálkové vytápění
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Skopové maso - charakteristika
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číselné soustavy - Opakování
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Aritmetická posloupnost - součet
Technické prostředky v požární ochraně
Výroba instantních prášků 2
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdálenost bodu od přímky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

Zařízení umýváren nádobí Předmět: Hotelový a restaurační provoz Ročník: 1. čtyřletého maturitního oboru Gastronomie Autor: Mgr. Olga Hrabalová Zařízení umýváren nádobí Anotace: Prezentace popisuje vybavení umýváren nádobí v gastronomických provozovnách. Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: ohřívače vody, džezy, myčky skříňové, myčky průběžné Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 42 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_HR1_12

Zařízení umýváren nádobí

Umývárny nádobí rozlišujeme na: umývárny stolního (bílého) nádobí umývárny kuchyňského (černého) nádobí

Ohřívače vody Základní podmínkou provozu umýváren je dostatečné množství studené i teplé vody. K přípravě teplé vody se využívají : zásobníkové ohřívače (boilery), v několika kapacitních velikostech průtokové (karmy) – mohou být plynové nebo elektrické centrální rozvodny teplé vody (kotelny)

Obrázek č. 1

Dřezy na mytí nádobí slouží k ručnímu mytí nádobí nebo předmytí před myčkou z hygienických důvodů se nesmějí používat k jiným účelům vyrábějí se z chromniklové oceli

Používají se dřezy různých velikostí a provedení: jednodílné, dvoudílné, třídílné s odkapávací plochou s pracovní deskou se zabudovaným drtičem odpadků

Obrázek č. 2

Obrázek č. 3

Obrázek č. 4

Obrázek č. 5

Mycí stroje na mytí nádobí teplota vody je vyšší než 80° C nádobí je umyto - sterilováno (horkou párou) - současně vyhřáté - oschne vlastní teplotou myčky skříňové myčky průběžné

Obrázek č. 6

Obrázek č. 7

Obrázek č. 8

Mycí stroje na mytí černého nádobí jsou speciálně konstruované pro tento účel vyšší tlak horké vody

Obrázek č. 9

Mycí stroje na mytí skla jsou: ruční - sklenice se nasazují na trysky nebo kartáče, kterými protéká voda, současně je sklo oplachováno a omýváno z vnější strany automatické - jako myčky na nádobí

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Literatura: Cón, F. Zařízení provozoven v kostce. 1. vyd. Úvaly: Ratio, [1997]. 125 s. Obrázky: č. 1- 9 archiv školy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.