odbor politiky bydlení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
Povodně 2010 Realizace převodu státních pozemků ze správy PF ČR do vlastnictví obcí nebo fyzických osob postižených povodněmi roku 2010, za účelem výstavby.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Program „Podpora bydlení“
ODBOR POLITIKY BYDLENÍ
Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Podpora výstavby nájemních bytů formou přímého úvěru z prostředků SFRB JUDr. Jan Wagner Státní fond rozvoje bydlení pro seminář při ForArchu
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
IROP – Národní program Ing. Ilona Kunešová / Ing. Filip Novosád Odbor územního plánování Ministerstvo pro místní rozvoj 10. prosinec 2015, pracovní porada.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji Pracovní setkání Olomouc
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Vyhodnocení realizace IPRM v IOP PRAHA.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ PLÁN.
Metodická porada – Program prevence kriminality na rok Krajský úřad Libereckého kraje.
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Schválením žádosti projekt nekončí
Národní dotační programy
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Schválením žádosti projekt nekončí
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Průměrné ceny dopravní a technické infrastruktury odbor regionální politiky oddělení regionálních agend duben 2017.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
IROP – Národní program Ing. Ilona Kunešová / Ing. Filip Novosád
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Podpora obnovy a rozvoje venkova
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Program na podporu lesních ekosystémů
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Transkript prezentace:

odbor politiky bydlení Podpora regenerace panelových sídlišť odbor politiky bydlení

Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012 příjemce – obec výše podpory – 70 % celkových uznatelných nákladů max. 4 mil. Kč

Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012 Základní podmínky podprogramu ucelená část území obce zastavěná bytovými domy postavenými panelovou technologií o celkovém počtu nejméně 150 bytů schválený územní plán obce zastupitelstvem schválený projekt RPS pravomocné územní rozhodnutí, stavební povolení, atd. na úpravu, která je předmětem žádosti o dotaci podíl minimálně 30% vlastních finančních prostředků Poznámka: Způsob doložení dokladů dle zveřejněného Metodického pokynu na www.mmr.cz (Bytová politika, Programy/Dotace).

Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012 Ucelené území zastavěné panelovými domy o celkovém počtu nejméně 150 bytů

Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012 Dotaci lze získat na: zkvalitnění technické a dopravní infrastruktury, parkovací stání, dětské hřiště, úpravy zeleně, budování veřejných rekreačních ploch a jiné v souladu s NV 494/2000 Sb.

Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012 Náležitosti a přílohy žádosti vytištěný, vyplněný a podepsaný elektronický formulář žádosti; soupis příloh; projekt RPS nebo aktualizace dílčí etapy; doklad o vydání územního plánu obce; doklad o schválení projektu RPS zastupitelstvem obce; doklad prokazující vlastnictví staveb a pozemků – výpis z KN (vyznačené území pro r. 2012) pravomocné územní rozhodnutí, stavební povolení, atd. formulář „Specifické údaje“ – příloha Metodického pokynu

Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012 Parametr akce: plocha regenerovaného sídliště (etapy pro rok 2012) m2

Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012 Hodnocení žádostí – kritéria Kvalita projektu RPS – max. 70 bodů Hodnotí se kvalita projektu a soulad s nařízením vlády 494/2000 Sb. Hodnocení provádí ÚÚR – možnost konzultace projektu RPS Místo realizace – max. 10 bodů zvýhodnění projektu se soustředěnou podporou státu podle UV č. 141 ze dne 22. 2. 2010 Zatížení obce panelovou technologií – max. 20 bodů Hodnotí se poměr bytů vystavěných panelovou technologií ku celkovému počtu trvale obydlených bytů v obci. V případě stejného počtu bodů u více žádostí – datum doručení žádosti na MMR.

Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012 Doplňující náležitosti žádosti o dotaci ( po oznámení o přidělení dotace + formulář „Registrace akce“) smlouva/y o dílo (pokud nebylo již součástí žádosti) doklad o tom, že obec má zajištěny prostředky na dofinancování akce (pokud došlo ke změně částky - navýšení) aktualizované údaje o akci (formulář EDS/ISPROFIN + specifické údaje)

Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012 Podmínky pro použití dotace čerpání dotace je vázáno pouze na financování úprav, na které byla poskytnuta dotace je poskytována v souladu s vyhláškou č. 560/2006 Sb. a zákonem č. 218/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech poskytování dotace – NV musí být v souladu se zvláštním zákonem upravujícím postup při posuzování slučitelnosti veřejné podpory…… (např. parkovací stání – nesmí být placené !!!!!)

Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012 Často kladené dotazy Aktualizace projektu – projekt je nahrazen zprávou, která aktualizuje především ekonomickou část projektu obsahující popis realizovaných etap, upřesňující obsah a náklady na současnou etapu a obsah a náklady dalších etap. Ke zprávě je již přiložen výkres s vyznačením již realizovaných úprav, s etapou, na kterou je žádána dotace a s návrhem dalších etap podle schváleného komplexního projektu Termín realizace akce – uvedeno v Rozhodnutí o poskytnutí dotace – závazný termín pro příjemce dotace pro vydání protokolu o „Předání a převzetí díla“ V rámci další etapy nutnost nové ankety ? NE !!!

Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012 Možnost konzultace projektů RPS Kontakt Ústav územního rozvoje Jakubské nám. 3 601 00 Brno Ing. arch. Hana Halasová Tel.: 542 423 118 E – mail: halasova@uur.cz

Podpora regenerace panelových sídlišť pro rok 2012 Děkuji za pozornost Bc. Renáta Veisová Tel. 224 861 167 E – mail: Renata.Veisova@mmr.cz Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám. 6 110 15 Praha 1