Terénní programy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Azylový dům pro rodiny s dětmi
TERÉNNÍ PROGRAM BABYLON
Zákon o sociálních službách
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
Cíle o.s. SANANIM Poskytování profesionální pomoci a léčby problémovým uživatelům návykových látek Poskytování pomoci a léčby ve všech fázích rozvoje.
Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Terénní sociální práce
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
Farní charita Prachatice
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Metody sociální práce PhDr. Jana Novotná, Ph.D..
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Příspěvek k problematice sociálního začleňování v ČR Zuzana Zajarošová, MPSV
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Dětský domov (tedy nikoli dětský domov se školou) a základní škola pod jednou střechou Ochrana ohrožených dětí a jejich rodin Mgr. Ondřej Vala.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Cílové skupiny sociálního podnikání MPSV, Odbor sociálních služeb, březen Dokument Podpora nástrojů sociální ekonomiky v oblasti začleňování znevýhodněných.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Noclehárny. poskytují ambulantní služby osobám bez přístřeší, které mají zájem o využití hygienického zařízení a přenocování.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
VY_32_INOVACE_SA4A_1 DUM 1. „ OBLASTI AKTIVIT PRO PRÁCI S CÍLOVOU SKUPINOU “
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Telefonická krizová pomoc. terénní služba poskytovaná na přechodnou dobu osobám, které se nacházejí v situaci ohrožení zdraví nebo života nebo v jiné.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
NSDM v Proxima Sociale o.p.s. Programy pro děti a mládežΙ Jarka Janíčková, Radek Skřivan.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Varianty řešení problémů s užíváním návykových látek spolupráce se specializovanými zařízeními SEČ říjen 2007 Dr. Martina Richterová Těmínová.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Denní stacionáře.
Kontaktní centra.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pečovatelská služba.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Sociálně terapeutické dílny
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
Terapeutické komunity
Krizová pomoc.
Sociální práce v praxi Oblasti působení soc. pracovníků
NSDM v Proxima Sociale o.p.s. Programy pro děti a mládežΙ
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Potřebnost sociálních služeb ve městě Veltrusy
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Transkript prezentace:

Terénní programy

Terénní programy terénní služby poskytované osobám, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy. Služba je určena pro problémové skupiny osob

Terénní programy II. Cílem služby je tyto osoby vyhledávat a minimalizovat rizika jejich způsobu života. Služba může být osobám poskytována anonymně.

Základní úkony terénních programů a) zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, b) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.

Cílová skupina uživatelů Osoby bez přístřeší Osoby žijící v sociálně vyloučených komunitách Děti a mládež ve věku od 6 do 26 let ohrožené společensky nežádoucími jevy Osoby do 26 let věku opouštějící školská zařízení pro výkon ústavní péče  

Cílová skupina uživatelů II. Osoby ohrožené závislostí nebo závislé na návykových látkách Osoby v krizi Osoby, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy Rodiny s dítětem/dětmi Etnické menšiny

Úhrada za služby Služby jsou poskytovány bezplatně.

Příklad služby terénního programu Romodrom o.s. – provozuje terénní vězeňský program Odstraňuje vnitřní i vnější bariéry v přístupu na trh práce. Přímá práce s vězni v pardubické věznici v posledních 6ti měsících výkonu trestu - po propuštění našli pracovní uplatnění.

Organizace v Chrudimi a okolí Darjav o.s. , Pardubice – poskytuje terénní služby osobám ohrožených nežádoucími jevy, žijící v sociálně vyloučených komunitách, vedoucí rizikový způsob života, etnické menšiny, od 7 – 64 let Laxus o.s., Pardubice – poskytuje terénní služby osobám ohrožených závislostí nebo závislými na návykových látkách, od 11 – 64 let

Organizace v Chrudimi a okolí II. Městská romská rada, Pardubice – poskytuje terénní služby pro osoby žijící v sociálně vyloučených komunitách, od 19 – 64 let Romodrom o.s., Vězeňský program, Pardubice – poskytují terénní služby osobám vedoucí rizikový způsob života nebo jsou jimi ohroženi, pachatelé trestné činnosti, od 19 – 80 let Rozkoš bez rizika o.s., Praha 1 – poskytuje terénní služby obětem obchodu s lidmi, osoby vedoucí rizikový způsob života nebo jsou jím ohroženi, od 16 – 64 let

Zdroje Zákon č. 108/2006 Sb. O sociálních službách (§ 69), vyhláška č. 505/2006 Sb., (§ 34) http://www.mpsv.cz/cs/9 http://www.romodromcz.cz/cs/cinnosti/pardubice/pardubice.php http://iregistr.mpsv.cz/socreg/hledani_sluzby.do?SUBSESSION_ID=1310810925178_7&zak=Pardubick%C3%BD&zaok=&sd=ter%C3%A9nn%C3%AD+programy