Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Www.socialni-zaclenovani.cz Koordinovaný přístup a ESIF 2014+ Jan Mochťák.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Www.socialni-zaclenovani.cz Koordinovaný přístup a ESIF 2014+ Jan Mochťák."— Transkript prezentace:

1 www.socialni-zaclenovani.cz Koordinovaný přístup a ESIF 2014+ Jan Mochťák

2 www.socialni-zaclenovani.cz Obsah setkání 1.Prezentace ITI projektů a nástin provázanosti s KPSVL. 2.Informace o závěrech jednání zástupců Agentury a JmK 3.Ustálení názvu pracovní skupiny, finální definice cílové skupiny. 4.Prvotní návrhy řešení problematiky sociálního vyloučení z hlediska metod a nástrojů sociální práce. 5.Úkoly+ závěr.

3 www.socialni-zaclenovani.cz ASZ, JMK Dne 5. 5. 2015 se uskutečnilo jednání s náměstkem hejtmana Mgr. Markem Šlapalem Představení KPSVL Řešená problematika - odpovědnost JMK za síť sociálních služeb (SPRSS, financování/udržitelnost) vs. vznik a rozšíření sociální služeb při naplňování KPSVL Dočasná síť sociálních služeb Otázka podmínek pro přechod z dočasné sítě do podporované sítě sociálních služeb = definování potřebnosti, indikátory

4 www.socialni-zaclenovani.cz Název, cílová skupina PS sociální služby PS sociální práce a sociální služby Nevázanost zákonem 108/2006Sb. Zaměření se na rozvoj sociální práce jako metody/nástroje Cílovou skupinou KPSVL v rámci pracovní skupiny PS sociální práce jsou skupiny obyvatel, kteří jsou ohroženi sociálním vyloučením a chudobou. Zvláštní pozornost je věnována: –osoby žijící v sociálně vyloučených lokalitách a v jejich okolí; –lidé bez domova; –národnostní menšiny; –etnické menšiny (zejména Romové); –osoby ohrožené závislostí nebo závislé na návykových látkách; –osoby opouštějící ústavní zařízení nebo zařízení výkonu trestu.

5 www.socialni-zaclenovani.cz Postup tvorby projektových opatření + SPSZ příprava Strategie spolupráce a související kroky: –Příprava projektových aktivit: Zjištění obecných návrhů opatření v rámci skupiny Komunikace nad návrhy ve vztahu k představitelům města/soulad s opatřeními KPSS Představení obecných návrhů při zapracování připomínek MMB Individuální příprava projektových návrhů – Kapacita sociálních služeb – současný vs. plánovaný/projektový stav (MMB současný stav) –Dotazníkové šetření zaměřené na sociální služby (rozšíření kapacit, indikátory, fakultativní služby, spolupráce a síťování)

6 www.socialni-zaclenovani.cz Pro inspiraci při psaní projektových fiší: http://www.socialni-zaclenovani.cz/metodiky-a-manualy-dobre-praxe Děkuji Vám za pozornost a těším se na další spolupráci! Jan Mochťák mochtak.jan@vlada.cz Tel: +420 725 001 925+420 725 001 925


Stáhnout ppt "Www.socialni-zaclenovani.cz Koordinovaný přístup a ESIF 2014+ Jan Mochťák."

Podobné prezentace


Reklamy Google