Zpráva o uplatňování ÚP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Kutná Hora 26. května 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA.
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Regulační plán porada KÚ LK s ÚÚP. RP x novela zák. o posuzování vlivů na ŽP  RP nenahrazuje (nesmí) ÚR pro záměr vyžadující posouzení vlivů.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 3. dubna 2014.
Informace z porady MMR s krajskými úřady Informace k ZÚR JMK porada pořizovatelů v JMK1.
1 Územní plánování a územní rozhodování pozemkové právo podzim 2011 Ivana Průchová.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
3. VÝZVA IROP – REGULAČNÍ PLÁNY ING. MARKÉTA KUPCOVÁ
Zrušení územního plánu Vysoká nad Labem Mgr. Jindřich Felcman Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního řádu.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
EIA novela 2015 STAVEBNÍ ÚŘADY Novela zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, (viz zákon č. 39/2015 Sb.,), účinná.
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Nový celorepublikový nástroj územního plánování: –koordinuje územně plánovací činnost krajů a obcí –koordinuje resortní koncepce s průmětem do území Obsahuje.
CZ  Územní plán  Evropské indikátory udržitelného rozvoje  Analýza brownfieldů  Studie udržitelné MHD ve Vsetíně  Přenos dobré praxe a zkušeností.
Využití 3D dat při územním plánování v Českém Krumlově (Regulační plán Rybářská) Miluše Dolanská odbor územního plánování a památkové péče (OUPPP) pořizovatel.
1 Právní stav územního plánu po vydání změny Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP,
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
OCHRANA PROTI NESPRÁVNÉMU POSTUPU ZADAVATELE. PRAVOMOCI ÚOHS - § 112 vydává předběžná opatření, vydává předběžná opatření, rozhoduje, zda zadavatel při.
POSUZOVÁNÍ VLIVŮ ÚZEMNÍHO PLÁNU NA UDRŽITELNÝ ROZVOJ ÚZEMÍ
Informace z porady MMR s krajskými úřady
Ochrana ZPF v územních plánech
Územní plánování aneb jak na to Porada pro ÚÚP na KÚ LK dne
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
Regionální environmentální centrum ČR
Podpůrná opatření prvního stupně
Obecné zásady při aplikaci ZÚR JMK
Stavební uzávěra základní informace
Občanské soudní řízení I.
Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje KÚPK
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
Krajský úřad Libereckého kraje
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Seminář s krajskými úřady
POLITIKA ARCHITEKTURY A STAVEBNÍ KULTURY ČR
kpt. Ing. Tomáš Hoffmann HZS Karlovarského kraje
Zpráva o uplatňování územního plánu
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Pozemkové úpravy.
Zaslané otázky k novele stavebního zákona
Ideová východiska záměru územní studie krajiny
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
Zvláštní odborná způsobilost
Ukládání a zveřejňování písemností
pro starosty a pracovníky menších obcí Karlovarského kraje
Malotřídní škola a některé specifické momenty personální agendy
Větrné elektrárny v ZÚR
Územní plán Liberec.
Nástroje územního plánování a jejich vazby k pozemkovým úpravám
Informace k tezím rekodifikace
Připravovaná metodika na ochranu nerostného bohatství
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Občanské soudní řízení I.
Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD
pro starosty obcí Karlovarského kraje
„Stavební zákon – územní plánování, územní řízení, stavební řízení“
Občanské soudní řízení I.
Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Územní plán s prvky regulačního plánu
Programové prohlášení Vlády ČR Urychlit a zjednodušit přípravu realizace staveb
Návrh Zadání Územního plánu Mariánské Lázně
Trendy geologických prací ložiskového průzkumu v letech
Transkript prezentace:

Zpráva o uplatňování ÚP Porada s ORP 30.6.2015 Zpráva o uplatňování ÚP § 55 odst. 1 SZ § 15 vyhlášky 500/2006 Sb. (obsah) Téma: „ Jaké jsou možné závěry zprávy o uplatňování ÚP?“

Pořizování zprávy o uplatňování ÚP v uplynulém období pořizovatel předloží zastupitelstvu nejpozději do 4 let zprávu o uplatňování ÚP (včetně ÚPn SÚ a ÚPO) pokud uplynuly 4 roky, nelze pořizovat změnu ÚP na základě samostatného zadání podkladem pro pořizování zprávy jsou ÚAP a doplňující P+R podkladem jsou i územní studie, pokud existují a jsou zapsané v evidenci ÚPČ

Tři možné závěry zprávy o uplatňování ÚP není třeba měnit - zpráva neobsahuje Pokyny pro zpracování návrhu změny ÚP je potřeba pořídit změnu ÚP - součástí zprávy o uplatňování jsou Pokyny pro zpracování návrhu změny ÚP (nahrazují zadání) je potřeba pořídit nový ÚP - současně se schválením zprávy o uplatňování pořizovatel předloží zastupitelstvu obce návrh rozhodnutí o pořízení nového územního plánu

Povinnost a nemožnost pořízení změny ÚP změna musí být pořízena změnily se podmínky, na základě kterých byl ÚP pořízen - § 5 odst. 6 SZ byla vydána PÚR, ZÚR nebo RP pořizovaný KÚ a ÚP s nimi není v souladu - § 54 odst. 5 SZ změnou ÚP nelze vymezit další zastavitelné plochy pokud nebyla prokázána nemožnost využití již vymezených zastavitelných ploch v porovnání s jejich potřebou - § 55 odst. 4 SZ

Podklady pro zpracování návrhu změny ÚP u první změny - vydaný ÚP u každé další změny - právní stav po vydání poslední změny ÚP - § 55 odst. 5 SZ u změny pořizované na základě zprávy o uplatňování - „Pokyny pro zpracování návrhu změny ÚP“ došlo ke zrušení části ÚP, zrušení nebo změně rozhodnutí o námitkách, je nutné uvést do souladu s nadřazenou ÚPD – podkladem je rozhodnutí ZO o pořízení změny ÚP a o jejím obsahu (zpráva o uplatňování ani zadání změny se nezpracovávají) v ostatních případech schválené zadání změny

Řízení o ÚP – opakované veřejné projednání Porada s ORP 30.6.2015 Řízení o ÚP – opakované veřejné projednání § 53 odst. 2 SZ Téma: „ Co předchází opakovanému veřejnému projednání, lze provést úpravy návrhu ÚP bez uplatnění § 53 odst. 1 (vyhodnocení a zpracování návrhu rozhodnutí o námitkách a návrhu vyhodnocení připomínek a jejich „projednání“) ?

Řízení o ÚP - § 53 odst. 1 SZ pořizovatel ve spolupráci s určeným zastupitelem vyhodnotí výsledky projednání a zpracuje návrh rozhodnutí o námitkách a návrh vyhodnocení připomínek k návrhu ÚP návrh doručí DO a KÚ ÚP a vyzve je, aby k nim do 30 dnů od obdržení uplatnily stanoviska pokud je to nezbytné, zajistí pořizovatel pro obec úpravu návrhu ÚP v souladu s výsledky projednání

Případy, které mohou nastat není třeba návrh upravovat úprava návrhu ÚP podstatná úprava návrhu ÚP přepracování návrhu ÚP návrh na zamítnutí

Podstatná úprava návrhu ÚP (výklad MMR) Jsou – li úpravou nově dotčeny veřejné zájmy (DO nemohl uplatnit své stanovisko) dotčena vlastnická práva (vlastník nemohl uplatnit námitku) je – li úpravou podstatně změněn návrh řešení (veřejnost nemohla uplatnit připomínky)

Podstatná úprava návrhu ÚP dojde – li na základě veřejného projednání k podstatné úpravě návrhu ÚP, pořizovatel si vyžádá stanoviska KÚ- ŽP a příslušného orgánu ochrany přírody, zda má být upravený návrh posuzován z hlediska vlivů na ŽP (NATURA) → na URÚ (doplnění vyhodnocení) upravený návrh ÚP a případné upravené nebo doplněné vyhodnocení vlivů se v rozsahu těchto úprav projedná na opakovaném veřejném projednání