Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_01_Náhradní rodinná péče

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zsv.
Advertisements

Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_10.
Rodina a její funkce.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Rodinné právo Střední odborná škola a Střední odborné učiliště
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_RODINNÉ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Sociální patologie SCPT SCPA
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Dětské centrum Brno příspěvková organizace Hlinky 132/136 Brno Voroněžská 5 Brno
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace
Rodinné právo II Milana Reichlová.
SVĚŘENÍ DÍTĚTE DO VÝCHOVY (PÉČE) JINÉ FYZICKÉ OSOBY NEŽ RODIČE OSOBNÍ PÉČE O DÍTĚ V RODINĚ BEZ ZMĚNY STATUSU.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
127.1 Náhradní rodinná péče Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Svět kolem nás Autor: Mgr.
Název Náhradní rodinná péče
Mgr. Roman Šebrle SOŠ sociální péče Ulrichova Kladno
PORUČENSTVÍ © Radovan Dávid, 2012.
Náhradní rodinná péče -NRP
Náhradní rodinná péče. Náhradní rodinná výchova  náhradní řešení krize přirozené rodiny  měla by sledovat primárně zájem dítěte  dle Úmluvy o právech.
Osvojení (adopce) Osvojením (adopcí) se rozumí právní jednání (právní akt), jímž 2 osoby spolu vstupují do poměru rodič-potomek.
Čas na Zemi Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_06_Čas na Zemi Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Literatura Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_51_Epika, lyrika Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
Internet Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_14_Internet Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_20_01_náhradní rodinná péče Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách VY_32_ INOVACE_52_Nerosty-sůl.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_209_Náhradní rodinná péče Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Rodinné právo 2 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
OB 21 – OBN NÁHRADNÍ RODINNÁ PÉČE. ÚKOL ● ZKUSTE VLASTNÍMI SLOVY VYSVĚTLIT POJEM NÁHRADNÍ RODINNÁ PÉČE.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Zákon o rodině Vztahy mezi rodiči a dětmi Rodičovská zodpovědnost = souhrn práv a povinností: při péči o nezletilé dítě při zastupování nezletilého dítěte.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Autor: Mgr. Věra Martincová
Autor: Mgr. Věra Martincová VY_32_INOVACE_60_Práce s grafem
VY_32_INOVACE_29_Reproduktory
Rodina, náhradní rodinná péče
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_23_Lidské rasy
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_ INOVACE_16-02
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
VY_32_INOVACE_22_Sociální_sítě
Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_05_Práce
VY_32_INOVACE_18_Vypnutí_a_odhlášení
Je určena pro děti, které nemají ve své rodině dobrou péči a výchovu.
VY_32_INOVACE_48_Internet_v_mobilu
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_48_Jan Neruda
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_45_Jaroslav Seifert
Když vlastní rodina chybí
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_59_Jiří Žáček
Střední pedagogická škola J.H.Pestalozziho Litoměřice
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_04_Parlament ČR
Formování naší státnosti do roku 89 Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_02_Střídání dne a noci
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_42_Božena Němcová
Člověk a předpoklady soužití Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková
VY_32_INOVACE_38_Rozvrh_excel
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_08_Měřítko mapy
Autor: Mgr. Veronika Dočkalová VY_32_INOVACE_10_Hranol základní pojmy
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_44_Karel Čapek
TEČNA KRUŽNICE PROCHÁZEJÍCÍ DANÝM BODEM
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_12_Ústava ČR
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Sociální práce s rodinou 9
Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_49_Povrch krychle a kvádru
Pravoúhlá soustava souřadnic
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_15_Atmosféra
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“.
Autor: Mgr. M. Vejražková
Náhradní formy rodiny. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pythagorova věta.
Transkript prezentace:

Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_01_Náhradní rodinná péče Domov a rodina Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_01_Náhradní rodinná péče Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.

Náhradní rodinná péče Adopce Pěstounská péče Poručník Opatrovník Ústavní péče

CO VÍŠ O ADOPCI? ADOPCE= OSVOJENÍ JEDNOTLIVCI , MANŽELÉ SI OSVOJÍ NEZLETILÉ DÍTĚ OSVOJITELÉ MAJÍ STEJNÁ PRÁVA A POVINNOSTI JAKO RODIČE DÍTĚ ZÍSKÁVÁ PŘIJMENÍ OSVOJITELŮ

PODMÍNKY ADOPCE Dobrý zdravotní stav Trestní bezúhonnost Řádný život Finanční zajištění Prospěch dítěte Přiměřený věkový rozdíl osvojence a osvojitele

CO JE TO PĚSTOUNSKÁ PÉČE? Dítě nemá práva biologického potomka Biologičtí rodiče neztrácí rodičovskou povinnost Biologický rodič ví, kdo jsou pěstouni Na péči přispívá stát PĚSTOUN NENÍ ZÁKONNÝ ZÁSTUPCE DÍTĚTE Řádná výchova Vhodná osoba, osoby pro výchovu dítěte O péči rozhodne soud v zájmu dítěte

Kdo je poručník ? Kdo je opatrovník? Vychovává dítě, zastupuje dítě Spravuje jeho majetek PORUČNÍK JE ZÁKONNÝ ZÁSTUPCE DÍTĚTĚ Poručníkem bývá blízká osoba rodiny Kdo je opatrovník? Opatrovník spravuje majetek nezletilého dítěte Opatrovník není zákonný zástupce dítěte

Co je ústavní péče? Je to výchovné opatření Rozhoduje o ní soud Důvodem je narušení výchovy dítěte Rodiče se nemohou o dítě postarat Dítě je umístěno do výchovného zařízení (např. kojenecký ústav, dětský domov)

Odkazy http://www.fod.cz/stranky/adopce/nrp/pest_pece.htm http://www.pestounskapece.cz/

Vytvořeno jako DUM do předmětu občanská výchova na Základní škole a Mateřské škole Mladá Boleslav 17. listopadu 1325 příspěvková organizace, pro 6. ročník. Materiál slouží k doplnění výkladu k tématu – Náhradní rodinná péče. Materiál doporučuji prezentovat pomocí dataprojektoru či interaktivní tabule. Materiál byl vytvořen a pilotován v I. pololetí školního roku 2012/2013