Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Když vlastní rodina chybí

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Když vlastní rodina chybí"— Transkript prezentace:

1 Když vlastní rodina chybí
aneb náhradní výchova dětí

2 Náhradní rodinná péče je poskytována dětem bez rodičů, nebo dětem, které nemohou být z různých důvodů vychovávány ve své vlastní rodině. Uskutečňuje se ve třech formách : Adopcí, tj.osvojením (osvojitelé mají stejná práva a povinnosti jako rodiče, stávají se tak zákonnými zástupci dítěte) Pěstounskou péčí (dítě v pěstounské péči nemá práva biologického potomka. Vztah mezi dítětem a pěstounem končí dosažením zletilosti dítěte.) Poručnickou péčí (opatrovníka určuje soud, který stanoví, co smí a nesmí opatrovník dělat, nejčastěji se zabývá majetkem) Ústavní péčí (dětský domov, výchovný ústav)

3 Do dětského domova se umisťuje mládež ve věku od 3 do 18 let, popřípadě do ukončení přípravy na povolání. Vesnička SOS Chvalčov SOS dětské vesničky je forma náhradní rodinné péče o děti (pěstounská ),které není možno adoptovat.

4 Skupina lidí, které spojují příbuzenské vztahy
Vylušti : 1 2 3 4 5 6 7 8 . 1. Skupina lidí, které spojují příbuzenské vztahy 2. Zákon, který se stará o rodinné vztahy 3. Osvojení dítěte 4. Vztah, který každý člověk v rodině má k druhým (někdy je jich docela hodně) 5. Částka, kterou dostávám pravidelně, bez ohledu na situaci 6. Jedna část rozpočtu 7. Manžel mojí dcery 8. Jeden ze snoubenců, kteří uzavírají manželství

5 Řešení : P Z Ř Á Í Ž K A R J E O D M N L Y Ť I CH C S É Ě 1 2 3 4 5 6
7 8 P Z Ř Á Í Ž K A R J E O D M N L Y Ť I CH C S É Ě


Stáhnout ppt "Když vlastní rodina chybí"

Podobné prezentace


Reklamy Google