Prostory v provozovně společného stravování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.02 SOU Obořiště
Advertisements

CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.16 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.19 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
PROSTORY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Rozdělení odbytových středisek
Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů - sporáky
Příprava pokrmů ze skopového masa
Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Provozovny společného stravování
Převody čísel. soustav - opakování
Výstupní zařízení - plotr
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Telecí maso - charakteristika
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba eurooken - video
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
SW počítače - operační systém
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úprava hovězích plátků
Software počítače - rozdělení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Škrábání brambor a kořenové zeleniny
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kuchyňské stroje na zpracování těsta a masa
Geometrická posloupnost - součet
Geometrická posloupnost
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zvěřina – charakteristika masa
Zařízení na tepelnou úpravu pokrmů- 2. část
Charakteristika a dělení drůbeže
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Deratizace, dezinsekce a dezinfekce
Rošty, rožně, grily, mikrovlnná zařízení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zařízení umýváren nádobí
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Příprava drůbeže vařením, dušením
Zařízení na pečení a smažení
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kategorie odbytových středisek
Skopové maso - charakteristika
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číselné soustavy - Opakování
Perníky - výrobky Předmět: Technologie Pekař
Technické prostředky v požární ochraně
Sušení těstovin Předmět: Technologie Pekař
Aritmetická posloupnost - součet
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdálenost bodu od přímky
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Základní pojmy fyziky atomu
Transkript prezentace:

Prostory v provozovně společného stravování Předmět: Hotelový a restaurační provoz Ročník: 1. čtyřletého maturitního oboru Gastronomie Autor: Mgr. Olga Hrabalová Prostory v provozovně společného stravování Anotace: Prezentace popisuje jednotlivé prostory v provozovně společného stravování a seznamuje žáky s jejich funkcí. Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: skladovací prostory, výrobní, odbytové prostory Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 42 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_HR1_06

Prostory v provozovně společného stravování:

Prostory v PSS Skladovací Výrobní Výdejní Odbytové Administrativní Hygienické, sanitární a šatny Technické příslušenství Komunikační Ostatní

Prostory v PSS skladovací - slouží pro příjem a výdej potravin, nápojů, skladování inventáře, obalů,...   výrobní - přípravny - kuchyně - umývárny

Obrázek č. 1

Obrázek č. 2

Obrázek č. 3

Obrázek č. 4

Prostory v PSS výdejní - slouží k výdeji pokrmů a nápojů odbytové - slouží k podávání a konzumaci pokrmů a nápojů

Prostory v PSS administrativní hygienické, sanitární a šatny recepce, kanceláře, účtárny hygienické, sanitární a šatny - pro zaměstnance provozovny i hosty

Obrázek č. 5

Prostory v PSS technické příslušenství - kotelny, strojovny, dílny, garáže komunikační - chodby, haly, schodiště, výtahy ostatní - nádvoří, manipulační prostory

Prostory v PSS Skladovací Výrobní Výdejní Odbytové Administrativní Hygienické, sanitární a šatny Technické příslušenství Komunikační Ostatní

POJMENUJ PROSTORY V PSS

Obrázek č. 6

Obrázek č. 7

Obrázek č. 8

Obrázek č. 9

Obrázek č. 10

Obrázek č. 11 Obrázek č. 12

Obrázek č. 13

Obrázek č. 14 Obrázek č. 15

Obrázek č. 16

Obrázek č. 17 Obrázek č. 18

Obrázek č. 19

Správná odpověď: obr. č. 6 – výrobní prostory obr. č. 7 – odbytové prostory obr. č. 8 – administrativní prostory obr. č. 9 – technické příslušenství obr. č. 10 – komunikační prostory obr. č. 11 – hygienické prostory obr. č. 12 – hygienické prostory obr. č. 13 – technické příslušenství

Správná odpověď: obr. č. 14 – skladovací prostory obr. č. 17 – ostatní prostory obr. č. 18 – ostatní prostory obr. č. 19 – komunikační prostory

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Literatura: Cón, F. Zařízení provozoven v kostce. 1. vyd. Úvaly: Ratio, [1997]. 125 s. Obrázky: č. 1- 5 [online].[cit.2012-10-20] dostupné na www.office.microsoft.com č. 6-19 Ilustrace: archiv školy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.