Výroba plundrového těsta

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pekařská výroba  Výroba chleba  Výroba běžného pečiva  Výroba jemného pečiva.
Advertisements

Identifikátor materiálu: ICT Předmět - Téma sady Technologická praxe Běžné pečivo Téma materiálu Výroba pizza pečiva Autor Hana Nykodymová Anotace.
Energetická hodnota potravin (EH)
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Další operace s vektory
Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
Příprava drůbeže pečením
Netradiční aranžérské materiály
Výroba pěnových cukrovinek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sójové a kokosové cukrovinky 1
Podstatná jména pomnožná, hromadná a látková
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice ( Viètovy vzorce)
Aritmetická posloupnost
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba instantních prášků 1
Úprava výrobků před pečením 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obvod a obsah mnohoúhelníků
Některé významné uhlovodíky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Rovnice ve slovních úlohách V.
Algoritmizace - opakování
Cukry – přírodní sladidla
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kvadratické nerovnice
Lineární rovnice řešené pomocí algebraických vzorců pro druhou mocninu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Matematika Komolý rotační kužel
Výroba nápojových prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Představivost a fantazie
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Soustavy dvou lineárních rovnic o dvou neznámých Metoda sčítací
Lineární nerovnice – příklady k procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technické prostředky v požární ochraně
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Soustavy dvou lineárních nerovnic o jedné neznámé
Parametrická rovnice přímky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Paměti počítače, rozdělení
Rovnice s absolutní hodnotou I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Výroba dezertních hmot 2
Lineární rovnice Opakování na písemnou práci
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Transkript prezentace:

Výroba plundrového těsta Předmět: Technologie Pekař Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Ing. Anna Novotná Výroba plundrového těsta Anotace: Výkladová část hodiny. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Výroba plundrového těsta. Klíčová slova: Plundrové těsto, listování, prokládání těsta s tukem. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 38 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PK2_10

Výrobky z plundrových těst Výrobky, suroviny, pečení a prokládání těsta s tukem

Plundrová těsta Základní těsto je kynuté Těsto se vyrábí přímým i nepřímým vedením Méně náročné na suroviny 1 kg mouky – 0,35 kg tuku Těsto je kypřeno droždím a vodní párou

Suroviny Mouka – pšeničná mouka hladká pekařská Speciál Tuk – nejvhodnější je tažný margarín příp. máslo Vejce – čerstvá nebo mražená melanž Tuk do těsta – olej Cukr – řepný cukr, krupice Pekařské droždí Sušené mléko Voda – pitná, nezávadná

Prokládání těsta s tukem Těsto se připraví přímým vedením na záraz nebo nepřímým vedením na omládek Těsto se rozdělí na řezy a provaluje se s tukem Tuk bez mouky se nastrouhá na polovinu rozváleného těsta Na tuk se přeloží druhá polovina těsta Celek se rozválí a přeloží na třikrát Nechá se odpočinout Pak se znovu rozválí a překládá Celkem se opakuje třikrát

Výrobky a pečení výrobků Pekařský koláč – plundra Hmotnost 55 g, tvar vázaného koláče – rohy čtverce se úhlopříčně spojí přes náplň Náplně – tvarohová, marmeládová, povidlová… Pečení – zapékací teplota 230 °C Dopékání 150 – 160 °C Doba pečení 12 min.

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje PŘÍHODA, J., HUMPOLÍKOVÁ , P., NOVOTNÁ, D. Základy pekárenské technologie. 1. vydání. Praha: Pekař a cukrář, 2003, 363 s. ISBN 80-902-9221-6. MÜLLEROVÁ, M., SKALICKÝ, J. Zpracování mouky pro 1. ročník SOU. 1. vydání. Praha: SNTL, 1987, 168 s. SKOUPIL, J., MÜLLEROVÁ , M., ŠTROBACH, J. Zpracování mouky: Technologie pro 3. ročník SPŠ PT. 2. vydání. Praha: SNTL, 1981, 288 s. MÜLLEROVÁ, M., SKALICKÝ J. Zpracování mouky II pro 2. ročník SOU. 1. vydání. Praha: SNTL, 1985, 164 s. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.