Analýza požadovaných kompetencí na trhu práce ve vybraném oboru

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Advertisements

Řízení vztahu se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu se sportovními potřebami Autor bakalářské práce: Daniel Baumruk (147.
Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení v GRASS CZECH s. r. o. Vedoucí:Ing. Radka Vaníčková, Ph.D. Oponent:Mgr. Gabriela Lesňáková Autor:Walter Knösel,
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie Daňové a odvodové zatížení podnikatelů v ČR Autor bakalářské práce:Lucie Minaříková Vedoucí.
Analýza hypotéčních úvěrů poskytovaných fyzickým osobám v České republice Autor bakalářské práce:Martina Šimková Vedoucí bakalářské práce:Ing. Robert Zeman.
Komunikační chyby vedoucích pracovníků ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Alena Strakošová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Iveta Kmecová, Ph.D.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Plánování zakázek ve vybraném výrobním podniku ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autorka bakalářské.
D OPADY ÚČETNÍ REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ V KONKRÉTNÍCH PODMÍNKÁCH VYBRANÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav.
Autor bakalářské práce:Martin Šíma Vedoucí bakalářské práce:Ing. Marta Hortová Oponent bakalářské práce:Mgr. Hana Bartošová DAŇOVÉ A ODVODOVÉ ZATÍŽENÍ.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
DOTACE A TRANSFERY Z ÚČETNÍHO HLEDISKA A JEJICH VLIV NA HOSPODAŘENÍ
Vysoká škola technická a ekonomická
Komunikační chyby řídících pracovníků v Českém statistickém úřadu
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Motivace a stimulace pracovníků v podniku Terno České Budějovice
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Řízení vtahů se zákazníky ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybrané organizaci Autor práce: Zdeňka Sukdoláková Vedoucí.
Vysoká škola technická a ekonomická
Analýza požadovaných kompetencí na trhu práce ve vybraném oboru
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Návrh podnikatelského plánu založení minipivovaru s vlastní pivnicí
Obhajoba bakalářské práce
Financování a účetnictví základních škol
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vývoj předpisů týkajících se majetku podniku a změny účtování majetku
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Aplikace nových forem marketingu
Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému
Hodnota vnímaná zákazníkem
Autor bakalářské práce : Karel Ibehej Vedoucí bakalářské práce: Ing
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
Zpětná vazba zákazníků ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola Technická a Ekonomická v Českých Budějovicích
Propagace nových výrobků firmy Kloida a jejich zavádění na trh
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
Povolání logistický manažer
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Systém odměňování ve vybraném podniku
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím
České Budějovice, červen 2016
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybraném podniku
Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku
ANALÝZA VNITROPONIKOVÉHO KOMUNIKAČNÍHO SYSTÉMU VE VYBRANÉM PODNIKU
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Transkript prezentace:

Analýza požadovaných kompetencí na trhu práce ve vybraném oboru Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza požadovaných kompetencí na trhu práce ve vybraném oboru Autor práce: Kateřina Baborová Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D. Oponent práce: Ing. Jakub Hořický

Motivace a důvody k řešení daného problému Zájem o dané téma Aktuálnost dané problematiky Kontakt s handicapovanými

Cíl práce Cílem bakalářské práce je analýza požadovaných kompetencí vybrané profese v rámci organizace, komparace s dispozicemi stávajících zaměstnanců a návrh opatření.

Představení instituce Vznik 1. září 1965 (pouze zvláštní škola) 1993 - sloučení MŠS, ZŠS a pomocné školy MŠS, ZŠS, PrŠ a ZŠ při zdravotnickém zařízení 15 speciálních pedagogů 5 vychovatelek 10 asistentů pedagoga

Výzkumné otázky 1) Jaké jsou důležité kompetence speciálních pedagogů ve škole a na jaké úrovni s těmito kompetencemi disponují? 2) Jakými prostředky pedagogové zvyšují svoji kvalifikaci? 3) Odpovídají osobnostní předpoklady speciálních pedagogů zjištěné testem MBTI charakteru práce s handicapovanými dětmi?

Použité metody Metody sběru dat - odborné publikace, NSP - řízený rozhovor - test osobnosti MBTI Metoda vyhodnocení dat - metoda komparace - stanovení návrhů a opatření

Výzkumná otázka č. 1 Jaké jsou důležité kompetence speciálních pedagogů ve škole a na jaké úrovni s těmito kompetencemi disponují ? Odborné znalosti – PrŠ, MŠS Schopnost empatie – ZŠS, PrŠ Kreativita – MŠS, PrŠ Zvládání zátěže – PrŠ, ZŠS Jednání a komunikace – (MŠS, ZŠS i PrŠ) Schopnost aktivně naslouchat – ZŠS, PrŠ Ochota pracovat a vzdělávat se – MŠS, ZŠS Zodpovědnost za výsledky – PrŠ, ZŠS Schopnost navazovat kontakty a vztahy – PrŠ, ZŠS Organizace práce – (ZŠS, PrŠ) Logické myšlení – PrŠ, ZŠS Být zručný – PrŠ, ZŠS Znalost počítačů – PrŠ, ZŠS Znalost cizích jazyků - MŠS

Výzkumná otázka č. 2 Jakými prostředky pedagogové zvyšují svoji kvalifikaci ?

Certifikáty: Jak pracovat s dětmi s ADHD Instruktor zdravotní tělesné výchovy VOKS Alternativní komunikace Úprava školního vzdělávacího plánu Logopedický asistent Výuka RETT Snoezelen Canisterapie Sociální komunikace Inkluze

Výzkumná otázka č. 3 Odpovídají osobnostní předpoklady speciálních pedagogů zjištěné testem MBTI charakteru práce s handicapovanými dětmi ? ESFJ (26,7 %) ESTJ (20 %) ISTJ (20 %) INFJ (13,3 %) ENFP (13,3 %) ESFP (6,7 %)

Návrhy opatření Zvládání psychické zátěže Lepší komunikace Schopnost aktivně naslouchat Zlepšení organizace práce Schopnost empatie Výměnné pobyty

Závěrečné shrnutí Výzkumné otázky - zodpovězeny Řízený rozhovor, test MBTI Návrhy opatření Naplnění cíle

Doplňující dotazy od vedoucího práce V práci uvádíte, že speciální pedagogové těžko snáší práci pod stresem, který je při jejich profesi nevyhnutelný. Jaké jsou odlišnosti v rámci úrovně této kompetence u jednotlivých šetřených skupin ? Shoduje se pohled nadřízeného pracovníka s tím, co bylo v práci zjištěno? U kterých kompetencí je pohled na jejich úroveň, případně důležitost u nadřízeného pracovníka rozdílný?

Doplňující dotazy od oponenta Myslíte si, že problémy při navazování kontaktu s rodiči jsou otázkou pouze kompetencí pedagogů, nebo je zde i vliv neochoty protistrany? Hraje roli pro povolání pedagoga ve speciálních školách pohlaví? A jak se v tomto případě liší zastoupení a význam jednotlivých kompetencí?

Děkuji za pozornost.