Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku"— Transkript prezentace:

1 Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Johana Kohoutová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent bakalářské práce: Ing. Jakub Hořický

2 Motivace a důvody k řešení daného problému
Zájem o danou tématiku Dostupnost informací Postavení společnosti Prohloubení znalostí

3 Cíl práce Cílem bakalářské práce je zanalyzovat a zhodnotit funkčnost komunikačního systému ve vybraném podniku, zjistit jeho problémové oblasti a následně navrhnout opatření pro jejich odstranění.

4 Definované výzkumné otázky
Poskytují vedoucí manažeři svým zaměstnancům veškeré informace o chodu podniku? Jaká je nejčastější forma komunikace nebo komunikační prostředek společnosti? Má správně fungující komunikace pozitivní vliv na pracovní výkony zaměstnanců?

5 Použité metody Analýza interních dokumentů Dotazníkové šetření
20 otázek 100 respondentů

6 Představení společnosti ČEZ, a. s.
6. května 1992 výroba elektřiny CA 602,69 mld. Kč 26 tis. zaměstnanců ČZ 27,7 mld. Kč

7 Výzkumná otázka č. 1 Poskytují vedoucí manažeři svým zaměstnancům veškeré informace o chodu podniku? Dotazníkové šetření – Otázka č. 1, otázka č.3, otázka č. 4 Odpověď je ANO.

8 Výzkumná otázka č. 2 Jaká je nejčastější forma komunikace nebo komunikační prostředek společnosti? Převažuje neosobní elektronická komunikace, ale konkrétní forma není ve společnosti určena.

9 Výzkumná otázka č. 3 Má správně fungující komunikace pozitivní vliv na pracovní výkony zaměstnanců? Dotazníkové šetření – Otázka č. 15 Odpověď je ANO.

10 Návrhy opatření Seznam návrhů od zaměstnanců – viz. Otázka č. 17,
školení o interní komunikaci pro zaměstnance (společně s vedoucími pracovníky), vyhrazení prostor určených ke komunikaci, komunikační časový rozvrh.

11 Závěr Zodpovězení výzkumných otázek Stanovené návrhy na opatření
Naplnění cíle práce

12 Doplňující dotazy Vedoucí práce: Oponent práce:
Svá opatření (návrhy) jste prezentovala společnosti ČEZ. Můžete u jednotlivých návrhů uvést, nakolik je společnost přivítala? Oponent práce: Máte s odstupem času informaci, jestli některé z Vámi navržených opatření bylo ve společnosti ČEZ přijato a aplikováno v praxi? Pokud ne, u kterého si myslíte, že by to bylo nejsnazší a nejrychlejší?

13 Děkuji za pozornost!


Stáhnout ppt "Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku"

Podobné prezentace


Reklamy Google