REGISTR SMLUV - V ČEM, ŽE NEJVÍC CHYBUJEME???

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SYSTÉM KONTROLY PŘI TĚŽBĚ DŘEVA Tisková konference
Advertisements

Uzavírání veřejnoprávních smluv
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření11.
Nástroje územního plánování
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
3. přednáška, Informační systémy veřejné správy (ISVS) Situace v ČR Úvod do eGovernmentu Výběrová přednáška.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Veřejné zakázky. Právní základ 3 Právní základ - Smlouva o založení Evropského společenství - Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Zákon č.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Správní proces Úvodní přednáška JUDr. Petra Foltasová.
Výhrady k mezinárodním smlouvám Výklad mezinárodních smluv
Nevládní neziskové organizace pro HEN 4. Přednáška / seminář, Registrace občanského sdružení.
Závěry expertní skupiny MMR k některým ustanovením ZVZ
Informace o vyhlášce č. 460/2005 Sb., kterou se mění vyhláška č. 231/2004 Sb., kterou se stanoví podrobný obsah bezpečnostního listu k nebezpečné chemické.
Evidence obyvatel Zderaz – Metodické školení.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
NOVÝ ZÁKON O REGISTRU SMLUV OD SEMINÁŘ POŘÁDANÝ KRAJSKÝM ÚŘADEM ÚSTECKÉHO KRAJE POD GESCÍ ODBORU LEGISLATIVNĚ- PRÁVNÍHO A ODBORU INFORMATIKY A.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Změna profilu zadavatele Migrace veřejných zakázek Mgr. Tomáš Motal QCM, s.r.o.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Problematika Úřadu práce v kontextu poskytovatelů sociálních služeb 18. února 2014 Mgr. Jana Marie Landová.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Registr smluv JUDr. Vít Šťastný vedoucí oddělení civilně-správní legislativy; odbor legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra Plzeň 26. března.
Problematika exekucí ve veřejnoprávních smlouvách Ing. Michal Obrusník.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních při označování potravin Workshop – ČASP, PK – Ing.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
1 Řešení rozporů při pořizování ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Postup při uveřejňování smluv prostřednictvím formuláře
Elektronické podávání v rámci daňového řízení; dopady nařízení eIDAS 9
Schválením žádosti projekt nekončí
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Zákon 417/2009 Sb. Mgr. Pavel Herman.
Plánování v oblasti vod Roční seminář pro vodoprávní úřady Hotel Skalský Dvůr, Lísek, 19. a 20. října 2016 Mgr. Ladislav Faigl.
Registr smluv v kontextu zákona o zadávání veřejných zakázek
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
NOVÝ ZÁKON O REGISTRU SMLUV OD
Novelizace Zákon č. 417/2009 Sb. a č. 179/2010 Sb. a další novelizace
Novelizace vyhlášky č. 133/2012 Sb. – vyhláškou č. 171/2015 Sb.
Novela zákona o místních poplatcích
Postup oprav v případě chybně uveřejněných smluv v registru smluv
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
REGISTR SMLUV Mgr. Robert Pšenko, Advokát
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra oddělení dozoru Brno Poznatky z dozorové činnosti ve vztahu k tvorbě obecně závazných vyhlášek.
Setkání manažerů PK Elektronické podávání/příjem žádostí do Programu prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR.
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Název vzdělávacího materiálu
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Právní úprava agenturního zaměstnávání - akreditace, současný stav
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

REGISTR SMLUV - V ČEM, ŽE NEJVÍC CHYBUJEME??? SEMINÁŘ POŘÁDANÝ KRAJSKÝM ÚŘADEM ÚSTECKÉHO KRAJE POD GESCÍ ODBORU LEGISLATIVNĚ-PRÁVNÍHO

Zákon č. 340/2015 Sb. o zvláštních podmínkách účinnosti některých smluv, uveřejňování těchto smluv a o registru smluv zkrátka ZÁKON O REGISTRU SMLUV

KDE NAJDEME REGISTR SMLUV? https://smlouvy.gov.cz/

JAK VYHLEDÁVAT V REGISTRU SMLUV?

METODIKA MINISTERSTVA VNITRA

INFORMACE ODBORU LP

DO 31.12.2016 PŘEDEVŠÍM FÁZE PŘÍPRAVY, PODPORY, REALIZACE, METODIKY A VZDĚLÁVÁNÍ OD 1.1.2017 PŘEDEVŠÍM FÁZE KONTROLNÍ

NEČEKEJTE NA PODNĚT PRVNÍ KONTROLU PROVÁDĚJTE VY

JAK NEJLÉPE? BEZODKLADNĚ PO OBDRŽENÍ POTVRZENÍ O UVEŘEJNĚNÍ PROVEĎTE KONTROLU PŘÍMO V REGISTRU SMLUV. V RÁMCI VYHLEDÁVAČE ZADEJDE OBDRŽENÉ UNIKÁTNÍ ID SMLOUVY, OTEVŘETE SI METADATA A UVIDÍTE, JAK JSTE UVEŘEJNILI.

DALŠÍ KONTROLA „HLÍDAČ SMLUV“ https://www.hlidacsmluv.cz/ „Hlídáme je, protože si to zaslouží! Větší veřejná kontrola obchodování státu a místní správy, politiků a firem.“

VLASTNÍ OKAMŽITOU KONTROLOU ZVYŠUJETE PRAVDĚPODOBNOST ZÁKONNÉHO A SPRÁVNÉHO UVEŘEJNĚNÍ

NAMÁTKOVOU NÁSLEDNOU KONTROLU PROVÁDÍ I ODBOR LP

S GARANTY PO JEDNOTLIVÝCH ODBORECH POSTUPNĚ PROBÍHAJÍ SETKÁNÍ NAD PRVNÍMI PROVEDENÝMI KONTROLAMI

ZASÍLÁME GARANTŮM E-MAILEM INFORMACI O PROVEDENÉ KONTROLE S DOPORUČUJÍCÍMI OPATŘENÍMI

JE NEUVEŘEJNĚNÍ SMLOUVY TO NEJHORŠÍ, CO MŮŽE CHYBA ZPŮSOBIT, JE NEUVEŘEJNĚNÍ SMLOUVY TO SE STANE, KDYŽ SMLOUVA, KTERÁ MÁ BÝT UVEŘEJNĚNA, NENÍ UVEŘEJNĚNA VŮBEC, NEBO UVEŘEJNĚNÍ NENÍ V SOULADU SE ZÁKONEM O REGISTRU SMLUV. Cit. § 5 odst. 5 Smlouva, která nebyla uveřejněna způsobem uvedeným v odstavci 1 nebo jejíž metadata neobsahují a) identifikaci smluvních stran, b) vymezení předmětu smlouvy, c) cenu, a pokud ji smlouva neobsahuje, hodnotu předmětu smlouvy, lze-li ji určit, d) datum uzavření smlouvy, se nepovažuje za uveřejněnou prostřednictvím registru smluv. § 5 odst. 1 Uveřejněním smlouvy prostřednictvím registru smluv se rozumí vložení elektronického obrazu textového obsahu smlouvy v otevřeném a strojově čitelném formátu a rovněž metadat podle odstavce 5 do registru smluv.

A NYNÍ K NEJČASTĚJŠÍM CHYBÁM

IDENTIFIKACE SMLUVNÍCH STRAN SMLUVNÍ STRANA NENÍ IDENTIFIKOVANÁ – DOŠLO K NESPRÁVNÉMU VÝBĚRU NÁZVU V ADRESÁŘI EZOP. ADRESA OBSAHUJE JMÉNO A PŘÍJMENÍ. NENÍ UVEDENO IČ, I KDYŽ SE JEDNÁ O PODNIKATELE.

NESPRÁVNÝ NÁZEV UVÁDĚJTE IČ

NEZKRACOVAT NÁZVY UVÁDĚT IČ

VYMEZENÍ PŘEDMĚTU SMLOUVY METODIKA MVČR DOPORUČUJE UVÉST SMLUVNÍ TYP+STRUČNĚ PŘEDMĚT SMLOUVY. S-02/2016 STANOVÍ OD 1.10.2016 TUTO POVINNOU STRUKTURU: ČÍSLO SMLOUVY+STRUČNÉ VYMEZENÍ PŘEDMĚTU SMLOUVY. ČÍSLO SMLOUVY je tvořeno skladbou těchto údajů: číslo smlouvy z NAV / zkratka pojmenované smlouvy dle přílohy směrnice / zkratka odboru dle Organizačního řádu KÚÚK. NENÍ V ROZPORU SE ZÁKONEM, ALE S VNITŘNÍM PŘEDPISEM.

HODNOTA PŘEDMĚTU SMLOUVY/ CENA HODNOTA DARU SE NEUVÁDÍ POUZE V PŘÍPADĚ, ŽE JI NENÍ MOŽNÉ ZJISTIT.

JAKO HODNOTA JE UVÁDĚNA VÝŠE POSKYTOVANÉ DOTACE DLE PŮVODNÍ „DOTČENÉ SMLOUVY“, KTERÁ SE UVEŘEJŇUJE SOUČASNĚ. JE TŘEBA UVÉST VÝŠI POSKYTOVANÉ DOTACE I DO HODNOTY BEZ DPH.

NEÚPLNÉ UVEŘEJNĚNÍ NENÍ UVEŘEJNĚNA PŮVODNÍ „DOTČENÁ“ SMLOUVA - § 8 ODST. 3 ZORS Byla-li smlouva, na niž se vztahuje povinnost uveřejnění prostřednictvím registru smluv, uzavřena přede dnem nabytí účinnosti tohoto zákona a po nabytí účinnosti tohoto zákona byla uzavřena dohoda, kterou se taková smlouva doplňuje, mění, nahrazuje nebo ruší, uveřejní se prostřednictvím registru smluv spolu s touto dohodou i dotčená smlouva.

NEUVEŘEJNĚNO V OTEVŘENÉM A STROJOVĚ ČITELNÉM FORMÁTU NEJČASTĚJŠÍ CHYBA. TEXTY SMLUV JSOU VÝJIMEČNĚ V NESPRÁVNÉM FORMÁTU, ALE PŘÍLOHY NIKOLIV, COŽ ZPŮSOBÍ NEUVEŘEJNĚNÍ.

NE KAŽDÁ CHYBA UVEDENÁ V HLÍDAČI SMLUV JE SKUTEČNĚ CHYBOU, ALE …… NE KAŽDÁ CHYBA UVEDENÁ V HLÍDAČI SMLUV JE SKUTEČNĚ CHYBOU, ALE ……. NÁSLEDNÁ STATISTIKA A KRITIKA JE NEÚPROSNÁ, ZVLÁŠTĚ PO 1.7.2017. NEJČASTĚJŠÍ VYKAZOVANÉ CHYBY: NENÍ UVEDENO IČ A ID DATOVÉ SCHRÁNKY NENÍ UVÁDĚNA HODNOTA SMLOUVY NENÍ OTEVŘENÝ A STROJOVĚ ČITELNÝ FORMÁT DOPORUČENÍ: VŽDY UVÁDĚJTE IČ, POKUD JEJ SMLUVNÍ STRANA MÁ PŘIDĚLENO (bude v novele směrnice) PEČLIVĚ VYPLŇUJTE HODNOTU SMLOUVY POKUD JE ZDE ZJIŠTĚN NEČITELNÝ FORMÁT – JE TO TAK, PROTO ČIŇTE NÁSLEDNOU KONTROLU NAHLÉDNUTÍM DO HLÍDAČE SMLUV

OD 1.7.2017 Nebyla-li smlouva, která nabývá účinnosti nejdříve dnem uveřejnění, uveřejněna prostřednictvím registru smluv ani do tří měsíců ode dne, kdy byla uzavřena, platí, že je zrušena od počátku.

DOPORUČENÍ PŘI PŘÍPRAVĚ SMLUV, TJ. I PŘEDCHÁZEJÍCÍCH PODKLADŮ (ZADÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK, DOTAČNÍ PRAVIDLA APOD.) POŽADUJTE TAKOVÉ INFORMACE A DOKUMENTY, ABYSTE MOHLI JEDNODUŠE A SPRÁVNĚ ZVEŘEJNIT. Tj. např. smlouvy ve formátu pro uveřejnění, a to včetně příloh.

A MY SE NEBUDEME BÁT VÁM ODPOVĚDĚT. METODIKA A VÝKLADOVÁ PRAXE K ZÁKONU O REGISTRU SMLUV SE STÁLE VYVÍJÍ. SLEDUJTE DOPORUČENÉ ZDROJE, ČTĚTE NAŠE INFORMAČNÍ E-MAILY, POUČTE SE Z INFORMACÍ O KONTROLÁCH A NEBOJTE SE ZEPTAT. A MY SE NEBUDEME BÁT VÁM ODPOVĚDĚT.

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST 