Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Advertisements

Řízení vztahu se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu se sportovními potřebami Autor bakalářské práce: Daniel Baumruk (147.
Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení v GRASS CZECH s. r. o. Vedoucí:Ing. Radka Vaníčková, Ph.D. Oponent:Mgr. Gabriela Lesňáková Autor:Walter Knösel,
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
Analýza hypotéčních úvěrů poskytovaných fyzickým osobám v České republice Autor bakalářské práce:Martina Šimková Vedoucí bakalářské práce:Ing. Robert Zeman.
Komunikační chyby vedoucích pracovníků ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Alena Strakošová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Iveta Kmecová, Ph.D.
D OPADY ÚČETNÍ REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ V KONKRÉTNÍCH PODMÍNKÁCH VYBRANÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
Návrh účinné marketingové komunikace podniku v oblasti služeb
DOTACE A TRANSFERY Z ÚČETNÍHO HLEDISKA A JEJICH VLIV NA HOSPODAŘENÍ
Komunikační chyby řídících pracovníků v Českém statistickém úřadu
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Motivace a stimulace pracovníků v podniku Terno České Budějovice
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybrané organizaci Autor práce: Zdeňka Sukdoláková Vedoucí.
VŠTE v Českých Budějovicích Bakalářská práce
Analýza požadovaných kompetencí na trhu práce ve vybraném oboru
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Obhajoba bakalářské práce
Financování a účetnictví základních škol
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Struktura a vypořádání hospodářského výsledku v dané obchodní korporaci.
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Aplikace nových forem marketingu
Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podniku
Analýza požadovaných kompetencí na trhu práce ve vybraném oboru
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému
Hodnota vnímaná zákazníkem
Autor bakalářské práce : Karel Ibehej Vedoucí bakalářské práce: Ing
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
Zpětná vazba zákazníků ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola Technická a Ekonomická v Českých Budějovicích
Propagace nových výrobků firmy Kloida a jejich zavádění na trh
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
Povolání logistický manažer
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Systém odměňování ve vybraném podniku
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím
České Budějovice, červen 2016
Ústav podnikové strategie
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE FIRMĚ BAUER TECHNICS a.s.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Obhajoba diplomové práce
Analýza marketingového mixu ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku Tuto šablonu lze použít jako počáteční soubor.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybraném podniku
Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku
ANALÝZA VNITROPONIKOVÉHO KOMUNIKAČNÍHO SYSTÉMU VE VYBRANÉM PODNIKU
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Transkript prezentace:

Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Monika Váňová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Lenka Ližbětinová, Ph.D. Oponent bakalářské práce: doc. Ing. Hana Ezrová, CSc. České Budějovice, únor 2017

Motivace a důvody k řešení daného problému zájem o dané téma, prohloubení znalostí dané problematiky, zlepšení komunikace ve finanční oblasti společnosti SILON s.r.o.

Cíl bakalářské práce Analýza funkčnosti uplatňovaného vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku. Následné vyhodnocení problematických oblastí a návrh opatření na jejich eliminaci.

Výzkumné otázky Jaké jsou používané komunikační nástroje v šetřených komunikačních tocích? Jsou zaměstnanci dostatečně a včas informováni o důležitých záležitostech týkajících se podniku? Je komunikace mezi vedením firmy a pracovníky administrativy vhodně uplatňována? Dochází na pracovišti při komunikaci a spolupráci mezi kolegy ke konfliktům a jaké jsou problémy v rámci uplatňování vnitropodnikové komunikace?

Použité metody metoda sběru dat (odborné knihy a časopisy), analýza interních dokumentů (směrnice, intranet), pozorování, základní matematicko-statistické metoda – VAP, neřízená komunikace s pracovnicí personálního oddělení, dotazníkové šetření.

Jaké komunikační prostředky zaměstnanci preferují při komunikaci s?

Jsou zaměstnanci dostatečně a včas informováni o důležitých záležitostech týkajících se podniku? Tato otázka je rozpracována do následujících bodů: informovanost zaměstnanců o důležitých záležitostech, včasnost poskytování informací, způsob získání důležitých informací, zahlcení přílišným množstvím informací.

Je komunikace mezi vedením firmy a pracovníky administrativy vhodně uplatňována? Tato otázka je rozpracována do následujících bodů: vyhovění žádosti o konzultaci či rozhovor vedením, vyjádření nesouhlasu nadřízenému, způsob obdržení informací o důležitých rozhodnutích a záměrech společnosti, překážky při komunikaci na pracovišti.

Dochází na pracovišti při komunikaci a spolupráci mezi kolegy ke konfliktům a jaké jsou problémy v rámci uplatňování vnitropodnikové komunikace? Tato otázka je rozpracována do následujících bodů: výskyt konfliktů na pracovišti, četnosti výskytu konfliktů, charaktery konfliktů, překážky v komunikaci na pracovišti.

Návrhy opatření Kurz Efektivní řešení konfliktů: pracovníci personálního a finančního oddělení, cíl: předcházení vniku konfliktů a jejich řešení tak, aby nebyly překážkou pro další spolupráci, hradí společnost SILON s.r.o. z fondu vzdělávání a rozvoje. Kurz Time management – efektivní využití času: pracovníci všech zkoumaných oddělení, cíl: naučení plánování pracovního i osobního času, Vyhotovení vnitropodnikové směrnice: definování kompetencí a zodpovědností pracovníků na jednotlivých pozicích, eliminace konfliktů způsobených nesprávným chápáním rozsahu svých kompetencí a povinností. Teambuildingové akce - návštěva Lednicko-Valtického areálu a večerní posezení ve vinném sklípku: 36 zaměstnanců, autobusová doprava, dvoudenní výlet, zaměstnanci hradí sami.

Otázky vedoucího a oponenta práce U otázky č. 17 (obr. 25) a č. 18 uvádíte, že pro celkový přehled jste použila vážený aritmetický průměr. Z textu to není zřejmé, můžete blíže prezentovat? Oponent: Jak na závěry formulované v práci reagovali majitelé firmy?

Odpovědi na otázky vedoucího a oponenta práce ot. č. 17 – první část interpretace výsledků této otázky jsou procentuální hodnoty získané z údajů všech oddělení, následuje velmi stručné hodnocení jednotlivých oddělení, ot. č. 18 – graf č. 26 interpretuje výsledky souhrnně za celou finanční oblast, grafy č. 27 – 30 znázorňují výsledky za jednotlivá oddělení, majitelé ocenili zpracování této práce. Výsledky průzkumu pomohly majitelům přiblížit skutečný stav vnitropodnikové komunikace ve zkoumané oblasti a některá navržená opatření hodlají využít k jejímu zlepšení. Tím by mělo dojít k celkovému zlepšení fungování společnosti.

Děkuji za pozornost