Evropské fondy: Řízení rizik podvodů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Zdravé pracoviště bez rozdílu věku MVD, 28. dubna 2016 ing. Radka Sokolová, místopředsedkyně ČMKOS, místopředsedkyně Rady vlády pro BOZP
Důvod přijetí novely:  1. Přesunutí úpravy odškodňování pracovních úrazů a nemocí z povolání z přechodných ustanovení (§ 364 až § 390) do jedenácté části.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Právní důsledky užívání alkoholu a jiných návykových látek v silničním provozu Tisková konference BESIP a ŘSDP Mgr. Michael Židův Ministerstvo.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému správy státu Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Zpřístupňování a zveřejňování osobních údajů ze zasedání orgánů obce a orgánů kraje Igor Němec Předseda Úřad pro ochranu osobních údajů.
POJISTNÝ TRH, ČESKÁ ASOCIACE POJIŠŤOVEN A JINÉ PROFESNÍ ORGANIZACE JUDr. Roman Vybíral
Standardy kvality sociálních služeb. soubory měřitelných a ověřitelných kritérií, které popisují, jak má vypadat kvalitní sociální služba. Jsou použitelné.
Insolvenční řízení v ČR Zmar nebo nová šance?. Uspokojení věřitelů: World Bank65 % (údaj z dotazníkové akce) Reálná data ,4 % Co víme o insolvenčních.
Naplněnost Centrálního registru administrativních budov (CRAB) ÚŘAD PRO ZASTUPOVÁNÍ STÁTU VE VĚCECH MAJETKOVÝCH.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Komise pro podmíněné propuštění (KPP) Společný projekt PMS CR, VS ČR a Českého helsinského výboru.
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
FINANČNÍ GRAMOTNOST POPIS FUNKCÍ CENTRÁLNÍ BANKY.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_3001_LICHVA Téma: Pojem _ LICHVÁŘSKÉ PRAKTIKY Číslo projektu:
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Jsou venkovské školy horší než městské?
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Ochrana osobních údajů a kybernetické bezpečnosti s GINIS
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Kriminalistická charakteristika trestného činu
Odkud se berou peníze v rozpočtu
Workshop – práce s násilnou osobou Zkušenosti a praxe PMS ČR
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Spolupráce průvodce cestovního ruchu s cestovní kanceláří
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Solvence a likvidita. Solvence a likvidita Solvence Podnik je solventní pokud má dostatek prostředků k úhradě svých závazků. K zajištění solvence.
Jednoduché účetnictví
STÁTNÍ FONDY.
Úloha bodového systému
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Téma 11: Finanční plánování
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu

Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia
Vědeckovýzkumný IS Milan Šorm.
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
ANOTACE POLOŽIT ŽÁKŮM NĚKTERÉ OTÁZKY Z OBLASTI PRÁVNÍHO VĚDOMÍ
Trestní zodpovědnost.
Právo sociálního zabezpečení
kpt. Ing. Tomáš Hoffmann HZS Karlovarského kraje
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Práva a povinnosti odborové organizace v oblasti BOZP
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
Tresty a ochranná opatření ( trestní sankce)
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Obsah veřejných rozpočtů III
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Podpora supervizorů a lektorů zajišťující odbornou praxi studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 2: Diverzifikace.
Projektové řízení výstavby podle PMBOK 2. Řízení rozsahu
Mistrovská zkouška Jednání Sektorové rady
Návykové látky v silničním provozu ( novela zákona 361/2000 Sb. ,) plk
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Život bez střeva , Praha.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Nabízené služby společnosti
ZŠ Ostrava-Hrabůvka, Klegova 27 příspěvková organizace
Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016
Konference Personalistika, právo a vzdělávání ve veřejné správě- 2019
Transkript prezentace:

Evropské fondy: Řízení rizik podvodů Zjišťování a nahlašování podvodů

Organizační struktura Finanční správy GFŘ 14x KFÚ ÚzP SFÚ OFŘ

Organizační struktura FS Výhodné rozmístění pracovníků kontrolující dotace na celém území ČR Vzájemné poskytování informací a zkušeností z vykonaných kontrol Jednotné metodické vedení dlouhodobě se zaměřující na odhalování dotačních podvodů Využitelná spolupráce s ostatními útvary FS pro možnost odhalování dotačních podvodů

Definice dotačního podvodu Definice dotačního podvodu dle §212 trestního zákoníku § 212 Dotační podvod (1) Kdo v žádosti o poskytnutí dotace, subvence nebo návratné finanční výpomoci nebo příspěvku uvede nepravdivé nebo hrubě zkreslené údaje nebo podstatné údaje zamlčí, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti. (2) Stejně bude potrestán, kdo použije, v nikoli malém rozsahu, prostředky získané účelovou dotací, subvencí nebo návratnou finanční výpomocí nebo příspěvkem na jiný než určený účel. (3) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 a byl-li za takový čin v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán.

Definice dotačního podvodu (4) Odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 větší škodu. (5) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 jako člen organizované skupiny, b) spáchá-li takový čin jako osoba, která má zvlášť uloženou povinnost hájit zájmy poškozeného, nebo c) způsobí-li takovým činem značnou škodu. (6) Odnětím svobody na pět až deset let bude pachatel potrestán, a) způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 škodu velkého rozsahu, nebo b) spáchá-li takový čin v úmyslu umožnit nebo usnadnit spáchání trestného činu vlastizrady (§ 309), teroristického útoku (§ 311) nebo teroru (§ 312). (7) Příprava je trestná.

Výběr subjektu ke kontrole Pro efektivní odhalovaní dotačních podvodů je důležitý výběr subjektů ke kontrole Soustředění se na rizikové dotační tituly Dlouhodobá snaha o odhalování dotačních podvodů v řetězcích (organizovaná skupina) Využívání při výběru subjektů ke kontrole analytických nástrojů

Výkon kontrolní činnosti FS Analytická činnost a propojování subjektů zapojených do dotačních podvodů Důsledná analýza umožňuje odhalování dotačních podvodů v řetězcích Vzájemná spolupráce mezi krajskými útvary FS Zajišťování dostatečného množství podkladů Specializace pracovníků FS Zajištění finanční prostředků na úhradu PV Metodika na spolupráci s PČR

Vzdělávání pracovníků FS Průběžné vzdělávání pracovníků všech úrovní FS se zaměřením na kontroly dotací Klade se větší důraz na vzdělávání v oblasti odhalování a hlášení dotačních podvodů FS pro své pracovníky systematicky připravuje podmínky ke spolupráci u dotačních podvodů s PČR Tvorba metodik pro spolupráci mezi jednotlivými útvary a také PČR

Děkuji za pozornost